Ezek után elvállalnátok a keresztszülőséget?
Én nő vagyok, a legjobb barátomnak született nemrég kislánya. Már a terhesség alatt mondta, hogy keresztanyának mindenképpen engem szeretne. Viszont a felesége betegesen féltékeny rám... Alapból az volt, már a meg ismerkedésünkkor is problémázott, felpattant az asztaltól sírva és az évek alatt ez nem javult. Főleg azok után, hogy megtudta azt, hogy mi a férjével kamaszként lefeküdtünk (15-16 éves korunkban, több, mint 10 éve). Ilyeneket mond folyamatosan, hogy az ő férje életében mindig én leszek az első számú nő. Ma voltam náluk babalátogatóban délután (nem magamtól mentek, meghívtak), vettem a babának is ajándékokat, nem nagy dolgokat. Erre kiakadt a nő, hogy látja, már az újszülött gyerekét is próbálom megvenni, elkezdett ott is sírni, hogy mennyire rossz érzés, hogy ő nem bírt ilyeneket venni a gyerekének (nem dolgozik) és hogy 20 perce vagyok ott, de már elnyomva érzi magát mellettem.
Pedig sosem beszélek ellene, nem érdekel a kapcsolatuk. Tanácsot szoktam adni a legjobb barátomnak, elmondom a véleményemet, de nem szapulom azzal, hogy váljon el, hagyja ott. Sőt, szerintem az egész baráti körünkben én vagyok az egyetlen, aki nem mond neki ilyeneket. A feleségét sem értem, most született gyereke, erre velem van elfoglalva, meg hogy én milyen kihívóan állítottam oda (munkából mentem, tehát annyira kihívó nem lehettem...) és ismét magamra akartam vonni mindenkinek a figyelmét.
Nekem így semmi kedvem keresztanyukának lenni, hogy minden szülinapkor, karácsonykor ez a cirkusz menjen, mert mondjuk felveszek egy magassarkút és magamra kenek egy rúzst. De a legjobb barátom szerint ne vegyem ezt magamra, és ne sértődjek meg.
Ezek alapján nem is leszel felkérve mivel erről nem az apa egyedül szokott dönteni. De meghívni se a nő hívott meg.
Esetleg megérteném hogy a pasival annyira fontosnak tartod a "barátságotokat" hogy az sem érdekel hogy az ő kapcsolatát ezzel aláásod (hiába hisztis hárpiának tartod a feleségét, ő mégis őt vette el/vele vállalt gyereket) de az már érthetetlen számomra, hogy még házhoz is mész a pofonért...ez már beteg.
Semmilyen barátság nem érne annyit hogy nemkívánatos személy legyek valaki házában, vagy pont egy igazi barátnak az lenne a dolga ilyenkor hogy békét teremt azzal hogy visszavonul.
Akármilyen logika alapján nézem mindenhogy el kéne tűnni az életükből. Mindenki érdeke ezt diktálja.
A legjobb barátod sajnos nem képes felfogni, átlátni a helyzetet, így ő maga teremt olyan szituációkat, ami mindenkinek rossz. Érthetetlen számomra, hogy miért hívja el hozzájuk egy olyan barátját, akit a neje nem tud elviselni. Lehetetlen, hogy nem látja ezt. Mintha direkt fokozni akarná a feszültséget. Vagy álljon ki a barátságotokért tisztességes módon, bár ezt már jóval korábban kellett volna, vagy
korlátozza veled a kapcsolattartást és semmiképpen ne kérjen fel keresztszülőnek.
Vagy nagyon buta (alacsony EQ), vagy direkt élvezi a feszültséget maga körül, vagy pont hogy durván konfliktuskerülő.
Nem mondom, hogy ebben a helyzetben neked kéne a legokosabbnak lenned vagy a te felelősséged lenne a feszültség elsimítása. De a kérdést te tetted fel, és a magad szempontjából azt tanácsolom, hogy utasítsd vissza a felkérést és invitálásra se menj, ha lehet.
Én azokon a válaszokon lepődök meg ahol a feleséget kiáltják ki ,,önbizalom hiányosnak".Szerintem nem erről van szó, hanem a nő szeretné kijelölni a ,,felségterületét" ahol semmi keresnivalója egy volt szeretőnek, függetlenül attól, hogy a két család mennyire ápol baráti viszonyt egymással.Nem tudom, hogy ki mit szólna ha a gyereke keresztanyjának mondjuk a férje volt szerelmét kérnék fel.Ja, az biztos nem tetszene.
Az, meg hogy a kérdező mennyi mindent köszönhet a volt párjának egy dolog.Én is sokat köszönhetek mindegyik exemnek.Sokat formált rajtam minden tapasztalat ettől függetlenül egyiküket sem hívtam meg a gyerekem születése után magunkhoz és főleg nem kértem meg egyiküket sem hogy legyen a keresztapa bevonva így a mindennapjainkba.
Amúgy a férj is elég alacsony érzelmi intelligenciával rendelkezhet.A feleség nyilván tud a régi viszonyról, ha nem mondta volna el akkor nem csinálná azt amit, de hogy látva mennyire nem esik ez jól a frissen szült párjának és hormongőzre még odahívja a másik nőt..hát..nekem ilyen hapsi se kéne.
Bármennyire is ,,múltként" emlegeti a kérdező szerintem ő azért szívesen lenne a fiatalasszony helyében és pont ezért is olyan fontos számára ez a ,,barátság".Ideje továbblépni.Neked is kérdező és a barátodnak is.
"Szerintem nem erről van szó, hanem a nő szeretné kijelölni a ,,felségterületét" "
A franc kivan már ettől a sok hülye, mellveregető, felségterületes idiótától. Nem értem, miért támogatandó ez a viselkedés és felfogás. Rendkívül primitív, buta, állatias dolog, igazán jó lenne már össztársadalmilag továbblépni rajta. Nem, még adni kell a lovat az ilyenek alá, akik azt se tudjak már, hogy vergődjemek a féltékenységükben. Szánalmas, sajnalatraméltó emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!