Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik étkezéssel (uzsonna,10ó...

Melyik étkezéssel (uzsonna,10órai? ) kell kezdeni a hozzátáplálást? Az alma pép kivált majd 1 étkezést? Mikortól lehet főzeléket húsival dúsítani?

Figyelt kérdés

Anyatejes a kislányom és 6 hónapos kora után szeretném elkezdeni a hozzátáplálást.

Köszi a válaszokat előre is. 4és fél hónapos kislány anyukája

2008. nov. 3. 20:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Délelőtt szokták kezdeni, mert ha allergiás, vagy fáj a hasa, akkor az jobb, ha még akkor kiderül, nem éjszaka. Aztán ebéd, uzsi, végül a vacsi, reggeli. De én a tízórai után a vacsival folytattam, mert minden éjjel felkelt enni megint. Igaz, olyat adtam neki vacsira, amit már ismert. Így alszik reggel 8-ig.

A gyümölcs még csak desszert, jobb, ha meg is szoptatod. Ha babakeksszel, rizzsel vagy gabonapehellyel dúsítod, az már laktatóbb.

Én 1 hónappal később adtam neki húst.

2008. nov. 3. 20:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Én kérdezném a kedves válaszolótól, hogy mit ad vacsorára? Főzit, vagy gyümölcsöt vagy valami tejpép félét? És fürdés előtt..után? Aztán még cicil? :) Én fürdés előtt adok neki főzeléket is vacsira, azután cicil a 7 hós lányom, csak nem tudom, h elég-e neki az az anyatejmennyiség. Bár ő még felkel hajnalban is és még a reggeli is cici. Tehát ő még 3szor anyatejezik egy nap. Kösziiii

Kérdezőnek: Én almalével kezdtem 3-4 kiskanálnyi, majd adagot növeltem a köv 4 napban(50ml-ig), ezután jött a reszelt alma 3-4 napig, adagot növeltem folyamatosan, majd őbaracklé..őbarackpép, majd alma őbarack, majd banán (pépesítve turmixgéppel), majd ezeket ömixeltem együtt, mindenféle gyümölcsöt szépen lassan bevezettem :) majd zöldségek sárgarépa, burgonya, sütőtök..ezek kombija, vagy ezek almával... majd ezekbe kicsi husi, ...stb. Mindent szépen lassan fokozatosan. :)pussszzii

2008. nov. 3. 21:28
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
na és a kérdésedre: 10órai előbb, az almapép egyelőre nem vált ki étkezést, később két fő étkezés között egy kb 200 grammnyi tízóraira kiválthat. Főzeléket husival, kb 2-3 hónappal az alma után.. a fokozatosságot betartva. (előző)
2008. nov. 3. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!