Hány honaposan kell ülnie a babának? Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy 6 honapos kora körül kell, de ha nem ül magától, akkor néha ültessem fel, kitámasztva. Lehet igy?
Szia!
Ne izgulj nagyon :)
Az én gyerekem 1 hónapja ült fel egyedül, -11 hónaposan (!) :)) előtte nem ültettük. Néhányszor próbáltuk, de nem tetszett neki, így hagytuk az egészet. Most is ritkán ül, de már megy a dolog :)
Etetőszékben ül, ennyi. Az ölünkben sem ül, mert feszíti magát, állni akar - persze fogni kell :D
10,5 hónaposan voltunk tanácsadáson, ott elküldtek korai fejlesztőbe, ahová jövőhéten megyünk. Kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak. Ha ennek szervi okai vannak - (izomletapadás, stb..), akkor természetesen járunk majd rendszeresen, de ha csak azért nem ült sokáig, mert ő ilyen ütemben fejlődik, akkor elfelejtjük az egész foglalkozást .
Egyébként egy gyógytornász ismerősünk mondta, hogy addig ne erőltessük az ülést, amíg nem ül magától, mert árthatunk vele a gerincének. De ha nem mondta volna, akkor is hasonlóképp tettünk volna :)
Szóval én nem bántam meg, kistesóval is ugyanígy teszünk majd !
Az én kisfiam 9 hósan előbb felállt,majd 9 ésfél hósan állásból tanult meg leülni.10 hónaposan jutott el odáig,hogy négykéztérdből oldalra kitette a popóját és így ült fel szépen.Most 1 éves és az "egyedül járást" várjuk,mert szintén nem vezetgetjük,mint ahogy nem is ültettük.Ha megérik rá majd mindent csinál. :)
Nem vagytok semmivel elkésve.
Ugyan már, van olyan baba is aki ilyenkor még csak forgolódik, az is teljesen normális. De az nem, hogy már 2 hónaposan emelgetik a szülők a babakocsi támláját, hogy tanuljon ülni a gyerek.
Hova ez a sietség? Ülhet még egész életében eleget. Ráadásul már a kezdetektől tönkre vágják a gerincét, 8-9 évesen meg majd görnyed az iskola táska alatt. A későbbi szövődményekről nem is beszélve. Tapasztalatból beszélek, mivel az én gerincem is ezért problémás, úgyhogy a 7 hós lányomnál semmit sem erőltetek, csak amit ő magától szeretne. Igaz ő is felhúzza magát ülésbe, és karban tartva már lépeget is, de ha 1 évesen kezd el egyedül ülni vagy járni akkor sem lesz lemaradva semmiről.
Az ilyen gyerekorvos meg szerintem adja vissza a diplomáját.
06-22 08:45 vagyok.
A másik gyógytornász is megerősített abban, hogy ne ültessük. Szerencsére semmi gond nincs, csak kicsit lazák a csípőízületei, de ez alkati adottság. Kb. másfél hónap leforgása alatt kezdett mászni, ülni, feltérdelni majd felállni (pár napja) :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!