Hány honaposan kell ülnie a babának? Nekem a gyerekorvos
azt mondta, hogy 6 honapos kora körül kell, de ha nem ül
magától, akkor néha ültessem fel, kitámasztva. Lehet
igy?
Nem értem,hogy egy orvos hogyan mondhatta,hogy ültesd fel és támasszad ki! Ez árt a baba gerincének,és ha magától nem tud,vagy nem akar felülni,ettől biztosan nem fog hamarabb felülni. Az is előfordul,hogy egy baba kihagy valamilyen mozgás fázist! Nem szentírás,hogy 6 hósan ülnie kell! Ha mozog,akkor megtanul majd ülni is. Ha aggódsz,akkor vidd el szakrendelésre ( ortopédia,neurológia),ott megállapítják,hogy van-e valamilyen baj. Ha igen,akkor javasolnak szakszerű tornát stb.
2010. jún. 22. 07:33
szia!az én fiam is 6 hónapos,ő ül szépen,kapaszkodva feláll,viszont nem fordul hátról hasra és nem kúszik.nem támaszd ki,ha egyedül nem tudja megcsinálni,akkor még nem érett erre.
2010. jún. 22. 07:37
Kitámasztani kicsit ültetni igen is lehet már 6 hósan!
Nekünk is mondták!
Pl.a lányom 4 hósan ült egyedül,mondjuk ö mindent korán csinált....Igaz sokat is volt kézben.A fiam 3hós múlt,ö is fordul mindkét irányba,és pont vasárnap elözször mutattuk öt pont a nagyszülöknek kamerával,és félülésböl teljesen egyedül felhúzta magát. :) Nem csak írom!
Igaz ez még kevés de szerintem ö is fog ülni korán....
Minden baba más a fejlödési üteme.Szerintem 6 hós kora után igen is lehet a babakocsiban is emelni,és otthon is.A pihenöszékben sem fekteted a babádat.Gondolom....
2010. jún. 22. 07:39
4/16 A kérdező kommentje:
olyan van hogy az ülés kimaradna?olyanrol még nem hallottam.akinél kimarad ott mi a baj?bár még van rá pár hetünk,remélem fog ülni.
Az én fiam 8!! hónaposan ült, ült fel egyedül. Nem kell erőltetni! AZ enyémek sincsennek SEMMIBEN lemaradva, teljesen normálisan fejlődnek. Nem szentírás semmi, a babák nem egyformák!
2010. jún. 22. 07:44
Szerintem nem kell ültetni. Mi Dévény féle tornára járunk. Ott is azt mondta a tornász,hogy nem kell,szabad ültetni. KIsfiam 6 hónapos. Majd ül magától. Van olyan baba aki 8-9 hónaposan kezd ülni. És ő a babakocsinak is csak a megdöntését mondta. Ültetni ott sem lehet még.
2010. jún. 22. 07:49
Én egyetértek azzal, aki azt mondja, kell kicsit segíteni. Az enyém 5 hósan egyedül ült (2 hósan már kicsit felemeltük a babakocsi háttámlájár, aztán fokozatosan egyre jöbban emeltük), itthon pedig, amikor már ügyesen kúszott (4 hós), akkor a szopipárnával körbetekertem és próbáltam támasztani, de ültettem. Most 9 hós, 6 hós korában állt fel először, most már magától áll pár másodpercet kapaszkodás nélkül, egy kézen vezetve sétál 1 hónapja, mászik, mint a gép 2 hóanpja, szóval mindent csinál. Szerintem kicsit érdemes tornáztatni.
2010. jún. 22. 07:51
Tornáztatni valóban érdemes, de ha azért ül, mert te azt akarod, hogy üljön, az erőltetés. A gyerek mindent akkor csinál, amikor megérett rá, nem tudatosan, hanem ösztönösen. Mivel a szülők csak a saját eszükre hallgatnak (vagy nem hallgatnak), így egyszerűbb a babára bízni, hiszen ő ösztönösen tudja mi a jó neki. A lényeg, hogy ne erőltess semmit.
Ha mégis úgy döntesz, hogy nem a kicsire hallgatsz, akkor azt nézd meg, hogy ülés közben görbe-e a háta. Ha már bírja a gerince az ülést, akkor nyílegyenesnek kell lennie a hátának.
És szerintem ne támaszd meg mindenfélével, ez nem túl okos tanács:(
2010. jún. 22. 08:14
Szia!
Az én kisfiam 7,5 hónapos, kb 1 hete tud egyedül ülni, de felülni még nem tud magától csak ha felültetem. 6 hónaposan esze ágában sem volt még ülni. Szerintem ne aggódj, minden baba más ütemben fejlődik.
2010. jún. 22. 08:24
Nem értek egyet a siettetéssel! Miért?? Most őszintén, lemarad vmiről? Ált. 1 éves korukra minden baba uazt tudja, hogy a különböző fejlődési szakaszokat mikor éri el, teljesen mindegy. Előbb kuszik, aztán forog, ül stb. A gyerekkel lehet foglalkozni, kell is, de nem kell erőltetni. A testének és az agyának meg kell érnie a feladatokra. Ha vmelyik babával gond van, azt az anyuka, gyerekorvos, védőnő észreveszi.
2010. jún. 22. 08:26
Kapcsolódó kérdések: