Ha csak a vizet melegítem fel a mikróban az is baj?
Vajon van, aki máshogy csinálja?
Én is forraltam nagyobb adagot, aztán mikróban melegítettem vissza a vizet, bele a tápszerpor és kész.
Én sem vagyok mikró ellenes, de a 2-esnek a kérdésére válaszolnék. Vajon van, aki másképp csinálja? Igen, én! 2 féleképpen.
Felforralok nagyobb adagot, kiöntöm kancsóba, amikor adom a tápszert a babának akkor forralok megint, és egy kis forró vízhez öntök hozzá hideget, amit már előzőleg felforraltam és kihűlt. A másik mòdszer pedig, hogy a már kihűlt forralt vizet elkezdem ismét forralni, és félúton kikapcsolom a forralót, csak ameddig langyos nem lesz a víz, ez így pár másodperc alatt megvan.
Van ilyen hőmérő, főzéshez, az is megoldhatja a problémát. Illetve vízforralóval gyorsabb, mint gáztűzhelyen. Nem kell teljesen felforralni a vizet, vagy önteni kell hozzá hideget, hogy pont megfelelő hőmérsékletű legyen.
Nem valószínű amúgy, hogy a mikrótól lesz valami baja. A későbbiekben úgyis az ételét is ott fogod melegíteni neki.
Viszont arra felhívnám a figyelmet, hogy az nem kérdés, hogy a mikró sugároz-e. Ami itt a kérdés, az az, hogy ártalmas-e illetve ha igen, mennyire. Ezt meg csak úgyis az évek fogják megmondani, kb akkor, amikor a mikrón nevelkedő generáció felnő. De persze ugyanúgy ott van a TV, a számítógép, az okostelefon, amik mind sugároznak... ezektől sem tilthatod el a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!