Kezdőoldal » Szépség és divat » Bőr- és hajápolás » Nem lesz baja a patronos...

Nem lesz baja a patronos gyantának ha mikroban melegítem meg? Vagy inkább legyek türelmes és forraljam vízben?

Figyelt kérdés
2014. máj. 26. 11:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Baja nem lesz, csak a legtöbb mikró nem melegít egyenletesen, így a patron közepe folyékony lesz, szélei meg még hidegek vagy fordítva... nem szerencsés. Plusz még honnan tudod mikor jó a hőmérséklete? Ha meleg akkor megéget és az csúnya lesz, ha nem elég meleg akkor meg semmi szőrt nem szed ki. Inkább vegyél gyantamelegítőt, nem drága. A patront melegen is kell tartani gyantázás végéig...
2014. máj. 26. 12:09
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy hőmérő+fazék víz.
2014. máj. 26. 12:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem lesz baja, én is úgy melegítem :)

Viszont melegítés közben érdemes többször ránézni, kiveszed a mikróból, megdöntöd, olyan közepesen folyósnak kell lennie. Ha úgy folyik, mint a víz, akkor az nagyon forró, és megéget (tapasztalat).

Nem muszáj gyantamelegítőt venni, meg forralt vízzel bajlódni, teljesen jól működik mikróval is. Ha észleled, hogy keményedik, visszateszed és melegítesz rajta kicsit.

Ja, amit SOHA ne vegyél: azt a sötétzöld, elvileg "szenzitív" (ha-ha-ha) patronos gyantát, mert annak a közepe valamiért nagyon gyorsan felforr O.o Én sem tudom miért, de azzal minháromszor megjártam, azzal is égettem meg magam.

A sima nyers színű gyanta a jó :)

2014. máj. 26. 12:51
 4/8 anonim ***** válasza:
De miért olyan nagy kiadás egy gyantamelegítő? Kb 3000 ft. És akkor nem kéne ilyen összevissza módszerrel bajlódni.
2014. máj. 26. 13:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy nagy kiadás, lehet, valakinek ez a kényelmes megoldás, elhiszem azt is, hogy hasznos, de számomra fölösleges :)
2014. máj. 26. 13:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Jó, ha tudjátok, hogy a legtöbb műanyagból káros anyagok szabadulnak fel mikrohullám hatására. Mikor megfogod, illetve magába a gyantába kerülve is rájut a bőrödre. Én nem tenném a helyetekben. Lehet kapni mikrózható műanyag edényeket, de azokat sem célszerű mikrózni, azokból is ugyanúgy szabadulnak fel káros anyagok. A mikrózható embléma csupán azt hivatott jelölni, hogy nem fog elolvadni, ha beteszed. De egészségtelen.
2014. máj. 26. 14:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy tényleg egyenetlen lesz. Nem is olyan a hatása, és könnyen leforrázhatod vele magad. Arról nem beszélve, hogy ha kicsit tovább bent marad az ideálisnál, ki tudja olvasztani a patront. Nem kellemes kitakarítani. :D Ha nincs gyantamelegítőd, inkább vízfürdőben melegítsd.
2014. máj. 26. 17:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ :)
2014. máj. 27. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!