Van itt olyan, aki nek másfél évesen még nem járt önállóan a gyereke?
Figyelt kérdés
Mit csináltatok? Elvittétek szakemberhez, vagy vártatok? Mikor indult el végül?2018. szept. 2. 18:34
1/6 anonim válasza:
Mi az, hogy önállóan? Járni jár, 2 hét múlva lesz másfél éves (fiú egyébként, úgyhogy főleg nem aggódok), de elég instabil, esik-kel. Én el szoktam engedni, mert ugrok 1 mp alatt, de a többiek fogják a kezét. A szomszéd 13 hónapos kislány már úgy fut mint az álom. Ez van, nem egyformák.
2/6 A kérdező kommentje:
Önállóan = nem kell fogni a kezét, mert képes rá, hogy egyedül menjen
nem kilómétereket, hanem egyáltalán
2018. szept. 2. 18:43
3/6 anonim válasza:
Nem kell fogni a gyerek kezét, akkor sem, ha elesik járás közben. Csak így tanul meg egyensúlyozni és esni. Másfél évesen már kellene járni neki önállóan.
4/6 anonim válasza:
Ha még beleszámít, az egyikem épp 17 hónapos kort kezdve indult el egyedül. Pedig mindent időben csinált és már 9 hósan ment a bútorok mentén, de sétálni kézen fogva sem volt hajlandó (persze olvastuk, hogy káros, így nem erőltettük, csak mondjuk a játszótéren télen jól jött volna:)) Gyerekorvosnak mutattam vagy kétszer, egyszer ugye státuszon, egyszer pár hónapra rá, azt mondta, csak óvatos típus, és hát aztán végül tényleg csak elindult. Akkor kapott egy triciklit, azt "kellett" annyira tologatnia, hogy elfelejtett kapaszkodni, amikor az olykor elgurult előle. Nem lett egyébként semmi lemaradása később sem, 6 évesen ment suliba, jó tanuló és sokféle sportra jár.
5/6 A kérdező kommentje:
Kedves második válaszoló. Mondtam én, hogy fogom a kezét? Válaszolni ellenben nem sikerült.
2018. szept. 2. 19:01
6/6 anonim válasza:
Lányom 18 hónap + 1 naposan indult el. 3 hónapos kora óta gyógytornáztunk vele, mert hipotón izomzata van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!