Másfél éves kisfiam 2 percet nem játszik önállóan. Mit tehetnék?
Karácsony úgy éreztem, nekem van a legjobb kisfiam,mert kezdte egyedül is felfedezni a játékait,már leült a szobájába egyedül is játszani,élvezte,ha segített porszívózni,teregetni,felmosni.Aztán egyszercsak mintha elvágták volna,csak nyüglődik,meg hív,hogy gyere,de hiába megyek utána,hogy mit szeretne,csak nyafog. Ha leülök vele játszani,azt látom,hogy nem kötik le a játékok,max. az udvaron a kavics lapátolás.
Milyen játékot vegyek neki,ami ennyi idős gyereket leköthet?
Vannak neki egymásba rakosgatós,füzögetős(csupa készségfejlesztős) és zenélős játékai,de semmi nem érdekli.Egész nap csak a nyomomban van és hajtogatja,hogy menjünk el tütüvel.Sokat viszem a mamákhoz,unokatestvéréhez,de állandóan ott sem lehetünk.
Segítsetek!Köszi.
Szia!
Sajnos nálunk is éppen ez az időszak van.
Én is tanácstalan voltam először és végtelenül elkeseredett. Aztán elkezdtem belevonni a munkámba. Amikor porszívózok, akkor odaadom neki a porszívó csövét és ő azzal utánoz engem. Amikor főzök, ő is kap műanyag tálat, fakanalakat, szűrőket. Amikor mosáshoz válogatom szét a ruhákat, abban is segít. Amikor teregetek, adogatja nekem a ruhákat.
Ez többnyire beválik. És sok előnye van. Elfoglalja magát, együtt vagyunk, tudom a dolgomat végezni és idejében hozzászokik a házimunkához:-)
nekem mindig ilyen a fiam. kerdeztem a doktornot mennyi ideig kell egy fél/egy éves gyereknek egyedul eljatszani, o mondta: SEMEDDIG! majd 3 eves koratol
ennek ellenere azt latom, hogy az osszes ismeros baba szepen elvan egyedul.
hat..ez van
neha furdal a lelkiismeret, hogy nem szeretnek vele foglalkozni, pedig o engem akar, es mindig kitalalunk valamit, amit egyutt jatszunk
nyaron a jatszoteren jobb lesz talan
Ez egy ilyen korszak!
Másfél évesen nálunk is ez volt. Nem játszott, csak szaladgált, csinálta a rosszaságokat, ordított minden miatt.
Most 1 hónap múlva 2 éves lesz, és egészen kicserélődött! Csendesebb, komolyabb, igazi nagyfiúsan néz rám, meghallgat, megérti a dolgokat és már fele annyit sem hisztizik, mint régen. Most változott meg, 1-2 hónapja, azóta ilyen nagyfiús. Azt nem mondom, hogy túl sokáig eljátszik magának, mert most is hív engem mindig, de azért már egész más.
Tudom, hogy nem nyugtat, de az én kisfiam is pontosan ugyanilyen. 14 hónapos, de még soha nem játszott egyedül. Korábban is max. 10-15 perc volt az önálló játék, de ez is elmúlt. Egész nap fogja a kezemet, és húz a garázshoz, hogy menjünk az autóhoz.
Én most - és javaslom neked is - meg fogok próbálkozni a kerttel, a játszótérrel. Hallgassatok sok zenét. Nekem rengeteg babazeném van, mégis a Kárpátiát szereti (persze az apja miatt). Szóval fel a fejjel, ez biztosan átmeneti. Én is csak azt látom, hogy más gyereke magában eljátszik, csak én vagyok ilyen béna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!