Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másfél éves kisfiam 2 percet...

Másfél éves kisfiam 2 percet nem játszik önállóan. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Karácsony úgy éreztem, nekem van a legjobb kisfiam,mert kezdte egyedül is felfedezni a játékait,már leült a szobájába egyedül is játszani,élvezte,ha segített porszívózni,teregetni,felmosni.Aztán egyszercsak mintha elvágták volna,csak nyüglődik,meg hív,hogy gyere,de hiába megyek utána,hogy mit szeretne,csak nyafog. Ha leülök vele játszani,azt látom,hogy nem kötik le a játékok,max. az udvaron a kavics lapátolás.

Milyen játékot vegyek neki,ami ennyi idős gyereket leköthet?

Vannak neki egymásba rakosgatós,füzögetős(csupa készségfejlesztős) és zenélős játékai,de semmi nem érdekli.Egész nap csak a nyomomban van és hajtogatja,hogy menjünk el tütüvel.Sokat viszem a mamákhoz,unokatestvéréhez,de állandóan ott sem lehetünk.

Segítsetek!Köszi.

2010. márc. 1. 16:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos nálunk is éppen ez az időszak van.

Én is tanácstalan voltam először és végtelenül elkeseredett. Aztán elkezdtem belevonni a munkámba. Amikor porszívózok, akkor odaadom neki a porszívó csövét és ő azzal utánoz engem. Amikor főzök, ő is kap műanyag tálat, fakanalakat, szűrőket. Amikor mosáshoz válogatom szét a ruhákat, abban is segít. Amikor teregetek, adogatja nekem a ruhákat.

Ez többnyire beválik. És sok előnye van. Elfoglalja magát, együtt vagyunk, tudom a dolgomat végezni és idejében hozzászokik a házimunkához:-)

2010. márc. 1. 21:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi,de ahogy írtam,már ez sem válik be.Eleinte lefoglalta,most viszont,ha csinálom a dolgom,nyafog,hogy gyere,meg menjünk el itthonról. Pedig eddig mindazt élvezte,amit te is tanácsoltál.
2010. márc. 2. 08:02
 3/11 anonim ***** válasza:
Építőjátékot próbáltátok már? Pl. Lego Duplo, vagy Abrick???
2010. márc. 3. 13:00
 4/11 A kérdező kommentje:
Sajna ez sem működik nála...
2010. márc. 3. 13:31
 5/11 A kérdező kommentje:
Ez a jelenség lehet csak átmeneti?Másnál volt ilyen ebben a korban?
2010. márc. 3. 13:32
 6/11 anonim ***** válasza:

nekem mindig ilyen a fiam. kerdeztem a doktornot mennyi ideig kell egy fél/egy éves gyereknek egyedul eljatszani, o mondta: SEMEDDIG! majd 3 eves koratol

ennek ellenere azt latom, hogy az osszes ismeros baba szepen elvan egyedul.

hat..ez van

neha furdal a lelkiismeret, hogy nem szeretnek vele foglalkozni, pedig o engem akar, es mindig kitalalunk valamit, amit egyutt jatszunk

nyaron a jatszoteren jobb lesz talan

2010. márc. 3. 15:53
 7/11 anonim ***** válasza:
Megunta a játékait,már nálunk is kezd unalmassá válni a játék.De hiszen vége a télnek elég is bentlétböl ,indulunk ki mi naponta 3X is ha az ídő engedi.Alig tudom behozni hiszen most az a újdonssság.
2010. márc. 3. 16:06
 8/11 anonim ***** válasza:
és zeneovis cd-t hallgatunk egésznap,v.baby komolyzenét.Na ugy leül ,és játszik.
2010. márc. 3. 16:09
 9/11 anonim ***** válasza:

Ez egy ilyen korszak!

Másfél évesen nálunk is ez volt. Nem játszott, csak szaladgált, csinálta a rosszaságokat, ordított minden miatt.

Most 1 hónap múlva 2 éves lesz, és egészen kicserélődött! Csendesebb, komolyabb, igazi nagyfiúsan néz rám, meghallgat, megérti a dolgokat és már fele annyit sem hisztizik, mint régen. Most változott meg, 1-2 hónapja, azóta ilyen nagyfiús. Azt nem mondom, hogy túl sokáig eljátszik magának, mert most is hív engem mindig, de azért már egész más.

2010. márc. 3. 20:20
 10/11 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy nem nyugtat, de az én kisfiam is pontosan ugyanilyen. 14 hónapos, de még soha nem játszott egyedül. Korábban is max. 10-15 perc volt az önálló játék, de ez is elmúlt. Egész nap fogja a kezemet, és húz a garázshoz, hogy menjünk az autóhoz.

Én most - és javaslom neked is - meg fogok próbálkozni a kerttel, a játszótérrel. Hallgassatok sok zenét. Nekem rengeteg babazeném van, mégis a Kárpátiát szereti (persze az apja miatt). Szóval fel a fejjel, ez biztosan átmeneti. Én is csak azt látom, hogy más gyereke magában eljátszik, csak én vagyok ilyen béna.

2010. márc. 3. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!