Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudom el dönteni hogy...

Nem tudom el dönteni hogy legyen e testvér? Tapasztalatokat szívesen fogadok

Figyelt kérdés
Szeretnénk testvért 2,5 éves fiam mellé, de mindig ott van bennünk hogy lesz e elég pénz kettőre,?Lesz e türelem? Nagyon nehéz lesz e?

2018. aug. 30. 10:46
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mondjak, a legjobb dolog, amit adhatsz a gyerekednek, egy testver :)"

Nekem nincs testvérem, de nem gondolom, hogy a szüleim ezért nem lettek volna jó szülők. Persze, sajnos sokszor az egykék nehezebben szocializálódnak a hasonló korúakkal, és hazudnék, ha azt mondanám, hogy boldog gyerekkorom volt.

Viszont anyukámnak meg olyan rossz a viszonya a testvérével, hogy lassan 20 éve nem is beszéltek egymással. Gyerekként se szerették egymást, neki ez egy rossz tapasztalat volt, tehát nem akart ő sem két gyereket.

2018. aug. 31. 09:15
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

"Nem szeretne testvért.

De szegény azt se tudja, milyen az..."

Azért 5 évesen már felfogja a világot maga körül. Oviban vannak testvérpárok a csoportban, unokatesói is vannak testvérek.

Szóval tudja, mi az, hogy testvér.

És köszöni nem kell neki.

De ő mindig is elvolt egyedül, kiskorában sem kereste a gyerektársaságot. Ha odament hozzá egy gyerek a játszótéren, eljött. SZóval ő alapból is egyke típus. Eljátszik egyedül is. Oviban is csak 1-2 barátja van.

De nem győzködök senkit. Valaki 5 gyerekkel boldog, mi eggyel. És az az egy szem gyerekünk egyedül is boldog. Más gyerek sok testvérrel boldog. Különbözőek vagyunk, még jó, hogy eldönthetem, mennyi gyereket szülök, nem kell a kedvetekért TESTVÉRT szülnöm....

2018. aug. 31. 10:17
 23/28 anonim ***** válasza:
38%

tudod ez egy olyan kérdés, hogy most fontolgatod a dolgot, több lesz a kiadásod, kevesebb jut nektek új TVre vagy egy jobb kocsira, vagy egyszer kevesebbszer mentek el nyaralni a közeljövőbe.

És ez akkor fog drasztikusan megváltozni mikor megjön a második csöppség és rájössz, hogy mindennél jobban imádod őt, ugyan úgy mint az elsőt és el sem tudnád képzelni az életedet nélküle.

Őszintén, nem értem azokat akik azért nem vállalnak gyereket, mert félnek, hogy több lesz a kiadás. Nem egészségügyi dolog miatt, nem azért, mert a gyereket nem tudnák szeretni, hanem azért, mert inkább egy drágább ruhát választ/házat/kocsit akarnak.

Azt megértem mikor az ember abszolút a béka segge alatt él és nincs pénze ételre, éhezik, ha elveszít 200 forintot, akkor 1 napig nem tud enni (én a kolis időben, mikor nem kaptam munkát sehol), de általában olyanok jönnek ilyennel, akiknek 2 diplomájuk van, fix állás és a garázsban a Volvo (csak hogy saját ismerőseimet is bevonjam ebbe)

Én imádom a gyerekeket, imádom a fiamat, alig várom, hogy legyen több és a fél karomat odaadnám neki. Ha ez azt jelenti, hogy le kell mondanom néhány luxus dologról és néha takarékoskodnom kell, akkor annyi baj legyen.

De aki inkább egy két emeletes kertesházra költi a pénzét és utána ugrál, hogy a gyerek túl drága, az menjen a francba. Az csak sajnálja magától a luxust

2018. aug. 31. 11:37
 24/28 anonim ***** válasza:
32%

23

Nem, te menj a francba.

Amiért el sem vagy képes képzelni azt, hogy az embernek nem kötelessége beáldozni a saját életét a nagy szent gyermekek oltárán, inclusive életszínvonal.

Én nem áldoztam be. Elsősorban magam miatt nem, másodsorban azért, mert az én gyerekeim nem fognak rosszabb minőségű oktatásban részesülni vagy kevesebb élményt kapni csak azért, mert nem tudtam csomót kötni a nagy áldozatos lelkemre és vaginámra.

4 gyermekünk van. De simán egy lett volna, ha csak annyival tudtuk volna tartani a színvonalat.

Ja, és nem fogod elhinni: többféle dolog is van a világon, mint ami a picike kis fejecskében elfér. Szóval, ne küldözgesd az embereket a fenébe, inkább tégy egy merészet és gondolkodj!

2018. aug. 31. 11:41
 25/28 anonim ***** válasza:
32%

23: még szerencse, hogy mindenkinek magánügye, hogy miért vállal annyi gyereket, amennyit.

És képzeld, én nem mondok le az életszínvonalunkról a gyerek miatt. Egy van, ennyi is marad, és ő sosem fog nélkülözni.

Nem jó érzés bugyit-zoknit kapni karácsonyra. Ezt a fiam sosem fogja megélni...

És pont leszrom, hogy elítélsz emiatt... Te egy senki vagy számomra egy névtelen oldalon, ahogy a véleményed is.

Szülj bátran, amennyit szeretnél, spórolj, amennyit szeretnél, de ne mondd meg másnak, hogy mennyi gyereket szüljön!

2018. aug. 31. 11:48
 26/28 anonim ***** válasza:
65%
Karácsonykor nem bugyit-zoknit vagy dràgábbnál drágàbb ajándèkot kell adni a gyermekednek, hanem értékeket, szeretetet, és Krisztus születésnapját ünnepeljük, nem a sajátunkat.
2018. aug. 31. 12:01
 27/28 anonim ***** válasza:
25%

26: mondd, hogy nálatok nincs ajándékozás Karácsonykor...

Mert hát Krisztusnak van szülinapja, akkor nem kap a gyerek semmit, ugye???

Ja, és ateista vagyok (a gyerek sincs megkeresztelve), tehát bocsi, nálunk a karácsony a családról szól, nincs benne semmilyen Jézuska.

2018. aug. 31. 12:06
 28/28 anonim ***** válasza:
Na látod, ez a legnagyobb probléma a vilàgban...
2018. aug. 31. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!