Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem tudom el dönteni hogy...

Nem tudom el dönteni hogy legyen e testvér? Tapasztalatokat szívesen fogadok

Figyelt kérdés
Szeretnénk testvért 2,5 éves fiam mellé, de mindig ott van bennünk hogy lesz e elég pénz kettőre,?Lesz e türelem? Nagyon nehéz lesz e?

2018. aug. 30. 10:46
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
62%

Ha egyke marad, akkor gyakorlatilag nem adsz neki vmit. :)

Persze, nezopont kerdese.

A lenyeg, hogy a ferjeddel egyet ertsetek ebben a dologban.

Szerintem olyan szovetseg, ami testverek kozott johet letre, nem hasonlithato semmilyen mas emberi kapcsolathoz.

2018. aug. 30. 14:49
 12/28 anonim ***** válasza:
74%
Nagyon szomorú lennék, ha a szüleim nem akartak volna, csak egy gyereket. Nagyon jó a viszonyom a húgommal és a páromnak is a testvérèvel. Mi el sem tudjuk képzelni, hogy csak egy gyerekünk legyen. Persze ha valamièrt úgy alakul... (Még egy sincs).
2018. aug. 30. 14:53
 13/28 anonim ***** válasza:
40%
Nem akarok senkit megbántani, de kinyalhatod a gyerek seggét, megadhatsz neki bármilyen drága vagy klassz játékot, elviheted a legkirályabb játszóházba, neki szentelheted az összes idődet és játszhatsz vele te is, az akkor sem helyettesít egy testvért akivel mindezt megoszthatod. Persze van, ahol nem jó a testvérek között a viszony. Hát az szívás.
2018. aug. 30. 15:02
 14/28 anonim ***** válasza:
44%

Beletrafáltál. Se nekem se a férjemnek nem jó a viszonya a testvérekkel.

Nekem 3 neki 1 van. Ebből csak a bátyámmal vagyunk beszélőviszonyban...

SZóval nekünk nagyobb ajándék lett volna, ha nincsenek...

Legjobb barátnőm egyke, akire mindig mindenben számíthatok úgy 15 éve. ÉS azt mondja, a világ legjobb dolga egykének lenni. ÉS sosem volt egyedül.

A fiam meg köszöni szépen, nem szeretne testvért. (és nem miattunk, sosem szeretett volna)

2018. aug. 30. 15:06
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk nem lett testvér, pedig hármat terveztünk. Sokkal nagyobb anyagi és mentális teher, mint amit előre gondoltunk.

Csodás példa az itt válaszolók. Habos-babos álom. Ja, persze. Csak szülessen betegen, vagy csak egy kis fejleszthető hiányosságal. Ami persze átvèszelhető, ha van anyagi tartalék ÉS családi összetartás, segítség.

Én nem tudtam visszamenni dolgozni, csak a gyerek 4 éves korában, mert kiderült, hogy epilepsziás, és a gyógyszerbeállìtás idejére nem mehetett közösségbe.

Minden tartalékunkat feléltünk. A betegség miatt általános lemaradásban van, így folyton hordani kell ovis kora óta tornára, logopédushoz, fejlesztésre, pedig már iskolás. És ezeknek az óradìja 2-3000 Ft, és hetente jár 2-3 alkalommal.

El se tudnám képzelni, hogy oldanánk meg a testvért.

Főleg ilyenkor nyáron, 11 hét szünettel. Plusz a téli, tavaszi, őszi szünet cirka 4 hét.

És a betegségek miatti táppénz. Szerencsére az már elmaradozott.

2018. aug. 30. 15:23
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Mert rosszul fogod meg a dolgot.

Nem testvért kell akarni. Ha vágytok mindeketten még egy gyerekre, akkor hajrá, ha felelősséggel be is tudjátok vállalni. Nem testvér. Egy másik önálló gyerek.

2018. aug. 30. 16:46
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretne testvért.

De szegény azt se tudja, milyen az...

2018. aug. 30. 16:47
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Egyèbként igen, a gyereket kell akarni, nem testvért.

Én vàgytam arra, hogy újra átélhessem, milyen egy újszülött illata, hogy fog kinèzni, más nemű lesz-e, illetve màsodszorra mindent sokkal lazàbban fog fel az ember, ezáltal jobban tudja élvezni is:)

2018. aug. 30. 17:07
 19/28 anonim ***** válasza:

Penzt nagyjából ki tudod szamolni...

Türelem van 1 gyerekkel? Ha nincs, akkor 2vel sem lesz.

Nem testver kell, hanem kell nektek meg egy gyerek?

2018. aug. 30. 17:16
 20/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szeretnénk nagyon, vágyok rá, csak kíváncsi voltam a véleményetekre :)
2018. aug. 30. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!