Meddig tart ez a nagyon anyas időszak?
Teljesen normális, ez a 8 hós idöszak is pont belle illik .
Nincs még tér idö érzése, de van kötödése az anyához. Vagy is ha anya kimegy a szobából azt jelenti örökre ment(neki, mert nincsen téridö érzése).
Ami fontos, hogy pl játszik az apával de neked ki kell vinned a szemetet. Minden alkalommal bucsuzz el töle. Szia, pápá anya jön vissza. Mindig ugyan azt a mondatot használd. Lassan rá fog jönni, hogy ha ezt a mondatot mondod, akkor csak egy kicsi idöre vagy távol de vissza jössz. A legrosszabb amikor az anya bucsu nélkül titokba lép le, mert agyerek nagyon gyorsan átverve érzi magát, és még nagyobb orditás lesz.
Pár hete írtam ki egy hasonló kérdést. Kb az én babám is 8 hónaposan kezdte, hogy állandóan vele legyek, nem játszott nélkülem sőt nem is aludt.(bár alvásügyben amúgy is ,,bajosak" vagyunk, de sebaj) Másfél-két hónap alatt lement róla, most már így 10 hósan újra játszik egyedül és lehet mellette csinálni szinte bármit.
Kitartás.
Időszakos.
Majd elmúlik, kèsőbb újra visszatér 😅
Nálunk ez max 2 hónapig tartott.
Utána újra elvolt magában is.
Én azt javaslom, hogy ha nem dolgozol részmunkaidőben vagy nem eget rengetően fontosak az otthoni feladatok, akkor csináld akkor amikor alszik vagy este fektetés után. Én csak így tudtam napközben agyilag és lelkileg rendben maradnom. Oké, így is lesz sírás, de kevesebb mintha egész délelőtt menne a mosás, főzés, stb.
Én pl reggel indítottam mosást amikor ébredtünk, teregettem amikor még a párom itthon volt, majd a munkába indulásakor már félig kész voltam a feladatokkal. Így több időt tudtam a fiammal lenni. Egy idő után megnyugodott (mondom, kb 2 hónap) és újra tudtam mellette mindent csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!