Szeretnék főzni neki! Milyen főzelékeket adhatok neki és hogy csináljam? 4 hós
Cukorral semmiképp se ízesíts a babának! Nem is tudom miért kellene a főzeléket cukrozni.
A cukor nagyon egészségtelen és teljesen felesleges!
Olyat még nem hallottam, hogy újból nem lehet. Én is azt adom, igaz 7 hónapos. Csak nem levakarom a héját, hanem ugyanúgy hámozom, mint a régit.
Főzni úgy szoktam, hogy mindent apróra vágok (1-2 cm-es darabokra). Kevés vízben megfőzöm, majd ha puha, urmixolom. Előtte leöntök a levéből, nehogy túl sok legyen, mert kivenni már nem lehet. Aztán turmixolás közben ha sűrű, ezzel higítom. Ha ez sem elég, higíthatod anyatejjel, vagy bekevert tápszerrel, esetleg felforralt, visszahűtött vízzel. Ha kicsit kihűlt, adhatod is neki. Remélem, megeszi! Az enyém nagyon finnyás, legszívesebben csak gyümölcsöt enne.
Utolsó vagyok:
Azt elfelejtettem: adhatsz neki répát, céklarépát, spenótot, salátalevelet, és mindegyikbe tegyél kis krumplit, az fogja sűríteni.
Miért akarsz már főzni 4 hós babának? Tápszeres?
Ha anyatejes várj még nyugodtan 2 hónapot, teljesen ráérsz hozzátáplálni.
Egyébként alma, őszibarack, sárgarépa, burgonya, sütőtök ahogy a többiek írták. Sok sikert hozzá:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!