Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A szülésem után spirállal...

A szülésem után spirállal szeretnék védekezni. Anyukák, mik a tapasztalataitok?

Figyelt kérdés
Sokaknál olvasom h ismerőse spirállal esett teherbe. ez mennyire gyakori? és a méhgyulladás is gyakori tőle?
2010. jún. 21. 11:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem kb 8 évig spirálom volt.Semmi bajom nem volt tőle.Sógornőmnek is az van.Ő sem panaszkodik.Gold Lilly a neve (remélem jól írtam).Nem a sógornőmnek, hanem a spirálnak:)
2010. jún. 21. 11:12
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
nekem nem volt spirálom, de az eü-ben dolgozom így tanácsként azt tudom elmodnani, amit hallottam, tanultam. a spirál egy steril gyulladást hoz létre a méhben, ami azt jelenti hogy gyulladt, de nincs elfertőződve. de a gyulladás gyulladás, rákos daganatok számára nagyon jó táptalaj, ráadásul gyakran fordulnak elő vérzések. én több orvostól is ugyanazt hallom: be kéne tiltani úgy ahogy van mert feleannyira sem biztonságos a nőkre nézve, mint ahogy állítják. nyugaton a nők alig 1%-a használnja, ott az orvosok már nem támogatják. nyilván van, akinél nem okoz gondot, de szerintem nem érdemes kockáztati, hanem más módot kell keresni. remélem tudtam segíteni!
2010. jún. 21. 11:14
 3/8 anonim ***** válasza:
46%

Biztos lehetsz benne, hogy az előttem iró nem EÜ-is...

A spirál méhnyálkahártyán nem engedi megtapadni az embriot.

A sima spirál.. és emellett elég szép számba teherbe is esnek.

De van egy spirál mirena a neve, ez helyileg ható hormont is tartalmaz.

Emellett esélytelen a teherbeesés.

Ez véd a fertőzések és gyulladások ellen is, rövidebb lesz tőle a mensi, igy tampon,betét takarékos is.

42.000 ft az ára most, de ha kiszámolod egy jobb gyógyszer is 6000 ft 3 hónapra és ez 5 évig lehet fenn

Ezt ajánlom neked is, neem is ez van.

2010. jún. 21. 11:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Somogy megyében vagy Baranyában hová menjünk 15 hós kislánnyal?
2010. jún. 21. 14:29
 5/8 anonim ***** válasza:
bocsi utolsó vagyok nem ide akartam
2010. jún. 21. 14:29
 6/8 anonim ***** válasza:

de eü-s vagyok. olvass utána

" A spirálok egy fém részt tartalmaznak (spirális alakban, ezért hívják így), ami egy steril gyulladást okoz a méh üregében."

és google-ben van rá még vagy 5000 találat. az lehet, hogy már vannak más IUD eszközök, amik hormont tartalmaznak, de én a kalsszikus spirálról beszéltem. nem értem, hogy ilyen nagy okosoknak miért kell rögtön amásikat ócsárolni, csak mert te mást mondasz. szánalmas.

2010. jún. 21. 14:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Ne a neten olvasgass ilyeneket, kérdezd az orvosodat.Nekem spirálom van, szuperjó.Semmi bajom vele.Egy igen neves nőgyógyászhoz járok, csak rá hallgatok, elég nagy hülyeség amit az a bizonyos eü-s írt.
2010. jún. 21. 17:27
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon köszi a válaszokat
2010. jún. 23. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!