Október elején születendő, várhatóan 3,6-4 kg közötti súlyú kislány babára hányas méretű, milyen típusú, és hány darab kezdő ruha beszerzését ajánljátok, hogy ne vásároljam feleslegesen túl magam?
56-os ruhák jók lesznek rá. Az én Manóm 3890g-mal született novemberben.
Olyan variációkba öltöztettem, hogy ujjatlan body+hosszú ujjú rugi vagy hosszú ujjú body+ujjatlan rugi. Az utóbbi kivételével tescoban vásároltunk, a 00-s méret azt hiszem a legelső, 1 hónapig volt jó rá. ( nem kell túl sok pont emiatt) Aztán vehetsz még lábas nadrágot, kombinálhatod rövid-, vagy hosszú ujjú bodyval, ha elég egy réteg.
Jó vásárolgatást, aztán babázást :)
Attól függ hogy 2 naponta, vagy heti 1x akarsz mosni:) igaz nem lesz sok idős mosni vasalni a baba mellett, én heti 1x mostam vasaltsm, és napi 2 garnitúra ruha fogyott el, mert nem volt oyan nap hogy amit reggel ráadtam ne bukta volna le, vagy ne folyt volna ki a kaki pisi, volt olyan nap hogy 5x kellett átöltöztetni.
Szerintem a nadrág felső zokni kombinációt felejtsd el, mert kényelmetlen a babának, a zokni leesik vagy ha szoros a gumija bevág, a nadrág felcsúszik ha ölben van kivan a lába és állandóan azt igazgattam és a felső is felcsúszott ki volt a hasa bosszantott.
A legjobb kombináció a rövidújjú body hosszú újjú lábfejes plüss rugdalózóval, vagy a hosszú újjú body lábfejes plüss ujjatlan rugdalózóval!
Én vettem 6 db rövidújjú bodyt, 9 db hosszú újjú bodyt, és 14 db rugdalózót. Pizsamának 6 db pamut rugdalózót ami hosszú újjú talpas rugi.
A rugikat bodykat a tescoban vettem, 3,86 kg 58 cm- el született a lányom, a 0-3 hós méretet vettem, és nagy hosszú és husos baba volt, 4 hónapos koráig hordta őket! Nagyon szépek jó minőségűek, és jó áron vannak, 3 db body 1200 ft- ennél olcsóbbsn sehol sem kaptam!
Kell még egy overál, 2 db kardigán, 2 db harisnya, 2 db sapka.
Nekem ezek váltak be!
rugikból én 56-ból nagyon keveset vettem, inkább 62-ből vásároltam be - ez az elején egy picit persze nagy lesz rám de egyáltalán nem zavaróan nagy.
bodyból bettem több 56-t, de mi nagyon hamar, kb. 2 hét alatt kinőttük őket. a 62 tovább jó volt
szerintem rugi: 56: 2-3 db közepesen vastag, átmeneti
62: 3-4 db, de azok közé vegyél 1-2 melegebbet is
body 56: 8-10 db (rövidujjú rugi alá hosszuujjú body és fordítva)
62: 8-10 db
1-2 kis mellény vagy pulcsi, azt is inkább 62-t
ja, és az én kisbabám 51 cm-el és 3170 g-al született
Szia!
Nekem mindegyik gyermekem nagyobb volt, mint az átlag.
3750 g és 59 centi...
3950 g és 57 centi...
56os ruhák nem voltak jók rájuk!
A pici most fél évesen 80as (1évesre való) ruhákat hord.
Arra azért kiváncsi lennék, hogy már most honnan tudni, hogy hány kiló lesz a gyermek?!
Nekem szülés előtti napon azt mondták 3 kiló körüli lesz, max 3.5. Ehhez képest 3950 lett!
Akkor a biztos a gyermek mérete, ha már megszületett, mert ez csak becslés, nekem is elmérték. Legfőképpen a hossza számít a gyermeknek!
8-10 db 56-62-es méretű hosszú ujjú body illetve hosszú ujjú rugdalózó, de lehet közte rövid ujjú body és rövid ujjú rugdalózó is.
2 db 56-62-es méretű kardigán illetve mellény.
2-2 db zokni-harisnya
2-2db vékony-vastag sapka
2 db kb.62-68-as overál, egy vékonyabb és egy vastagabb
Az én kislányom 1,5 hónapig hordta az 56-os méretű ruhákat, de márka függő a méretezés! Van nagyobb 56-os és kisebb is. Az én lányomra rá sem tudtam adni a kisebb méretezésűt. 3600 gramm és 51 cm volt.
Ha várhatóan ekkora lesz a babád, akkor szerintem 56-os méretet ne is vegyél. Az én babám 56cm 3450 gr-mal született, 2 hét alatt kinőtte az 56-os méretet. Még szerencse, hogy csak 3 db 56-os rugit vettem, nem többet.
Októberre várom a második lányomat, neki már nem is veszek 56-os méretet, hanem egyből 62-est.
Nem fog megsértődni, ha 1-2 napig lóg rajta a rugi esetleg.
Vegyél 6-7 bodyt, rugit, vastagabb rugit, overállt, sapkát.
Ujjatlan és rövid ujjú bodyhoz - hosszú ujjú rugi,
hosszú ujjas bodyhoz - ujjatlan rugi.
Igazából menet közben fog kiderülni, hogy te melyik ruhadarabot tartod praktikusnak. Érdemes hasonló színeket vásárolni, hogy könnyebben menjen a mosás, ne kelljen válogatni.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!