Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adjak a babámnak reggelire...

Mit adjak a babámnak reggelire és uzsonnára?

Figyelt kérdés
7 hónapos, anyatejes, de a déli kaját már kiváltottuk főzelékkel, szinte mindenfélét evett már, amit lehet neki, tízóraira 2 kaja között kap gyümölcsöt, uzsonnára meg eddig tejpépet adtam, cicit csak reggel, este meg éjjel kap. Mit ajánlotok reggelire, amivel felválthatom a tejcit, illetve uzsonnára, a tejpép helyett?
2008. nov. 3. 07:35
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Ne váltsd még fel jobb az anyatej mint a tejpép, persze ha akarsz még szoptatni.
2008. nov. 3. 08:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Én nem is értwem ezt a tejpép dolgot. Ha van valakinek teje, minek ad ilyen m dolgot a babájának?? Kislányom 9 hónapos, pár kanál főzeléket eszik csak, majdnem olyan, mintha kizárólagosan szoptanám. Minek kiváltogatni?? Az anyatejnél nincs jobb.
2008. nov. 3. 09:25
 3/10 anonim ***** válasza:
mű dolgot...
2008. nov. 3. 09:26
 4/10 A kérdező kommentje:
jól van na, nem kéne bekapni...sokáig szeretném szoptatni, de egyszer abba kell hagynom majd, nem? Senki nem úgy születik, hogy ezeket alapból tudja, azért van ez az oldal, hogy megkérdezzem, amit nem tudok. Nyilván a dokitól, védőnőtől is kérdezem, de ez inkább ilyen közvéleménykutatás, hogy ki mit szokott adni a gyerekének. Tehát akkor így kérdezem: majd egyszer, ha már nem akarok tovább szoptatni, mittudomén egyéves korában szépen lassan mivel váltsam ki a reggelit? Csak műkaja létezik erre? (egyévesen is még tápszert adjak, stb)A délutánit meg igenis muszáj volt kiváltani egyelőre tejpéppel, mert suliba járok és azzal az apukája is meg tudja etetni, de ha elolvassátok mégegyszer a kérdést, a tejpép helyett is kérdeztem, milyen nem műkaját lehet adni...
2008. nov. 3. 10:12
 5/10 A kérdező kommentje:

"minek kiváltogatni???"

talán ezt fogod kérdezni a gyerek 3 éves korában is?? valahol, valamikor el kell kezdeni "kiváltogatni", akkor is, ha az esti szopizást jó sokáig tartom majd...de bocs, hogy élek, tőled nem is kell több válasz!

2008. nov. 3. 10:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Az én lányom 8 hós és én úgy csinálom, hogy délben több főzit főzők és azt adom oda neki vacsira is. A napirendünk: Reggel 4-5 szopi, 7-8 óra szópi, 10 körül kap egy kis gyümit, 12 körül edéb de van hogy 2 óra körül ebédel, ha bevágja a szunyit. délután uzsira egy kis szopi, vacsorára a déli főzelék és este 9 körül fürdünk és még utánna is kéri a szopiját. tudom hogy egy kicsit sokat eszünk, de nálunk ez vált be és szerintem ő már a szopit csak ivásra használja. egyébként nem kövér, de jó húsban van 8 kg felett. Mi is hamar bevezettük a szilárd kaját mert a lányom két óránkét kérte a tejcsijét és neki már nem volt elég csak a tej.
2008. nov. 3. 12:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Az uzsira adhatsz neki újra gyümit, vagy gyümis rizst, ha nem tudod szoptatni. Az előző voltam.
2008. nov. 3. 12:34
 8/10 A kérdező kommentje:

köszönöm :)

gyümis rizst? Simán megfőzöm a rizst és összetrutyizom? Mennyi rizst? Amúgy ez jól hangzik, biztos ízlene a manómnak :)

2008. nov. 3. 12:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Simán megfőződ a rizst és bármilyen gyümölcsel turmixolod. Én egy reszelt almához egy kanál rizst teszek. De adhatod barackkal, meggyel, banánnal, bármivel amit a babád szeret. A rizst használhatod sűritéshez is krumpli helyett a főzelékekbe is. Lefejt anyatejjel is lehet turmixolni olyasmi lesz mint a tejpép.
2008. nov. 3. 13:09
 10/10 A kérdező kommentje:
de jó ötlet:) na, ilyesmire voltam kíváncsi, amúgy felhívtam a védőnőt, ő tejpépet mondott, de nem akarok neki túl sok készkaját adni, ha nem muszáj.
2008. nov. 3. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!