Aki 2 éves koráig nem ad felvágottat, virslit, stb. a babájának, mit ad neki reggelire, uzsonnára, vacsorára?
Esetleg házi készítésű májkrém, tojáskrém. Lehet otthon készíteni túrót.
Mondjuk én adok neki, 1 éves kora után már kapott, szereti is: pulykamell sonka az egyik kedvenc.
Otthon is lehet finom kenyérre való krémeket készíteni..Igaz, pepecselős, de ha egyszer megkóstolod, rájössz, mennyivel finomabbak, mint a bolti. Különben meg minek az agyon sózott, agyon vizezett felvágott? Veszel egy darab csirkemellet, sertés karajt.. egyben megsütöd, majd vékonyra szeletelve ezt adod kenyérhez, mint a boltban kapható sonkát. Krémek : májkrém, tojáskrém, padlizsánkrém, zöldségkrém, annyi van, hogy nem is lehet felsorolni :)
Én máig csak nagyon ritkán veszek felvágottat a boltban, inkább itthon készítek, finomabbat :)
Egyik közeli ismerősöm az egyik legnagyobb húsipari vállalatnál dolgozott..elég sok mindent mesélt, így én ódzkodom ezektől.
Hát elég nehéz kitalálni, mit adjon az ember.
Az én fiamnak tejtermék- és tojásmentes diétát kell tartani, nos a felvágottak nagy része nem megy át ezen a rostán.
Így én is készítgetem itthon neki a dolgokat: májkrémet, húskrémet, házi kolbászból kolbászkrémet, lekvárt, különböző ízesítésű tejbegrízeket főzök neki (rizstejből, zabtejből), sütöm a kalácsot, péksüteményt. Már elég kreatív vagyok ezen a téren (mondjuk szeretek is pepecselni), vannak olyan uzsonna receptjeim, amelyeket átvettek tőlem rendesen étkező babák anyukái is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!