Ha a kezébe veszi a 3 hónapos babámat anyukám állandóan puszilgatja össze vissza. Engem nagyon zavar. Miért csinálja ezt? Hogy mondjam meg hogy ne csinálja és ne sértődjön meg?
Hát most komolyan! Az én Anyukám és az Apukám soha nem puszilja a kisfiam arcát. Vagy a feje búbját, lábát, kézfejét puszilják, de az arcát soha.
Ellentétben anyósommal és apósommal, akik folyton puszilják az arcát, de láttam már hogy szájon puszilta anyósom . Na akkor kiakadtam! Meg is mondtam hogy ne lássam még egyszer! Apósom meg össze vissza nyalogatta!!! Na ott is leblokkoltam!
Az oké hogy szeretik, de van mindennek határa!
Férjem is rászólt sz anyjára hogy ne puszilja szájon a gyereket! El is vártam tőle! Elvégre még én sem puszilom szájon a fiam! Ráadásul anyósom bagózik is!!!
Most bocsi, de mennyivel jobb ha a kézfejét puszilgatja valaki egy pici csecsemőnek amit állandóan a szájába vesz?...
Másik kérdésem: vajon hány ember nőtt fel úgy a világtörténelem során hogy a nagymamája összepuszilgatta? 🤔 És vajon hányan lehettek akik ebbe belehaltak? 🤔...
Szerintem nincs rendben, ha egy alig látó csecsemő arcába dugja más az arcát a szülein kívül. Én sem vagyok állandóan benne, ha játszunk akkor is rövid ideig vagyok az arcában, de igyekszem közel lenni nyilván, mondjuk, ha fekszik, a fejem a feje mellett van, hogy ne szuszogjak bele az arcába folyton.
Szerintem az össze vissza puszilgatás sok, egy puszi arcra, a többi láb, buksi, a kezét meg akkor letörlöm utána, bár az én gyerekem pont nem volt szájbavevős fajta.
Már az enyém nagy, most sem mászom az arcába, csak néha játéknál, és nem is szeretem, ha mások összepuszilgatják.
Egypuszi oké, sok nem.
Mellesleg egy kisbabát ez nem is szórakoztat. Nézzék, beszéljenek, énekeljenek, engedjék, hogy megfogdossa az arcukat, hajukat, orrukat, pislogjanak a tenyerébe(lányom ezt imádta, csikizte a szempilla a kezét).
Egy jó nagyszülő ezt teszi szerintem.
Miért csinálja ezt?mert szereti és boldogító érzés puszilgatni egy kisbabát.
Téged miért zavar?Félsz,hogy elkap valamit?
Teljesen normális,hogy puszilgatja.3 hósan meg már nem is olyan kicsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!