2 hetes újszülöttnek nem túl egyhangú az élete?
Szia
Mivel nekünk 4 hónapos, emiatt nagyon sokat én is utánaolvastam a dolgoknak, és pasiként főleg a tudományos oldal érdekel, a fejlődés része.
Ami érdekes és nem tudtam, hogy hogyan fejlődik maga az agy, a személyiség, a gondolkozás, az önállóság, hogyan váltja fel a tudatosság az ösztönt.
Egy 2 hetes baba jóformán még nem képes önálló gondolkozásra, ő még reflexből csinál mindent. Ezért reagál mindenre nagyon kiszámíthatóan és ezért nehezebb megvigasztalni, elterelni a figyelmét.
Majd 3 hónap körül fogod te is észrevenni, hogy kezd kitisztulni jobban és jobban a tudata, hogy látni fogod az ő saját akaratát, hogy tudatosan akar valamit elérni (pl megfogni játékot a kicsi kezével), vagy rájön, hogyan tud titeket befolyásolni sírással, vagy hogy már nem lesz érzékeny annyira a fájdalmakra, a hidegre, a vízre, a törölközésre, a hasa sem fogja kínozni annyit.
De addig ő csak éldegél. Szüksége van táplálékra, pihenésre, kis testmozgásra, érdemes gyömöszölni, tornáztatni, babatornázni, csípőnek nagyon fontos, és a legfontosabb, a szeretetre, nyugodt, kiegyensúlyozott otthonra. És főleg rád.
Az éneklés és beszélgetés mindig jó, de olyan 4 hónapos korban lesz fontos, akkor az agya már a hangokat szépen meg tudja különböztetni egymástól, már lehet felfigyel a nevére is, megkezdi a gügyögéseket és a sikításokat, megpróbál veled kommunikálni is. Tudni fogja szabályozni a lélegzetvételt, tudatosan vissza fogja tartani a levegőt, és utána sikít egy nagyot. Akkor nagyon fontos az éneklés és beszélgetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!