Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hetes babával kerti partira?...

2 hetes babával kerti partira? Tényleg én parázom túl?

Figyelt kérdés
Anyósoméknál minden nyáron van egy nagy kerti buli, sütögetéssel, ivással egybekötve. 50-60 ember szokott lenni (csalágtagok, barátok). Idén jövőhétvégén lenne, és mikor mondtam, hogy mi szerintem nem megyünk, megsértődtek... Hogy mi baja lenne ott a picinek, szinte hazavinném, ott is van babaszoba, meg elalszik a babakocsiban is lent az udvaron. A sógornőm egyenesen közölte, hogy nem érti ezt a hisztit, hiszen fáradt sem lehetek, csak kivették belőlem a gyereket (császárom volt..). Mondtam a férjemnek, hogy menjen nyugodtan, bulizzon, érezze jól magát. De nekem most semmi kedvem ahhoz, hogy anyósom végigadja az éppen két hetes lányunkat minden ember kezén. Ráadásul meleg is lesz, nem akarok kint szenvedni a 40 fokban (a medencébe ugye max térdig mehetnék). Viszont most engem támad anyósom, és a lánya is, hogy "tönkreteszem a bulit", meg hogy előre látják, az unoka sosem lesz ott... De, csak szeretném, ha az első hónapban nem fogdosná végig fél száz ember egyszerre. Pedig amúgy jó a kapcsolatom velük, sosem voltak ilyenek.
2018. júl. 28. 18:02
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
97%
Nem parázod túl. Én is császárral szültem, örültem, hogy éltem. Még 2 hét múlva is úgy keltem fel az ágyból, mint egy idős néni. Fájt is sokáig a hasam, a műtét helyénél. Aludni nem sokat aludtam, volt, hogy napközben is aludtam, amikor a kisfiam. Nyűgös voltam, fáradt voltam. Egy pici babának még nagyon fejletlen az immunrendszere, ott meg lesz 50-60 ember. Szóval semmiképpen nem mennék. A kedves családja a párodnak meg csináljon, amit akar, tennék rá nagy ívben, hogy mit gondolnak, de tuti otthon maradnék a babával együtt.
2018. júl. 28. 18:59
 12/32 anonim ***** válasza:
97%
Remek Anyós és Sógornő. Hát én ilyen szövegek után szóba sem állnék velük egy jó darabig, nem hogy még a bulikájukon gondolkodjak. A kérdésre válaszolva, természetesen nem mennék.
2018. júl. 28. 19:03
 13/32 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy vinnék 2 hetest, pici hozzá, a császárral kapcsolatban pedig, éppen egy hüvelyi szülést lehet hamarabb kiheverni, mint egy császárt, szóval barom a sogornöd, én nem is beszélnék vele ezek után.
2018. júl. 28. 19:37
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

14-es, mégis hol lógjon, ha nem otthon? Normális anya a 2 hetes gyerekével otthon van, és nem partizik, nem dolgozik, nem sportol, nem... semmit nem csinál, hanem a babéval összehangolódik és foglalkozik.

Téged kirugdostak kapálni egy két hetes gyerek mellől, h savanyú a szőlő?

2018. júl. 28. 20:22
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem mennék. Ha csak annyi lenne, hogy anyósékhoz elmenni egy sütögetésre, további vendégek nélkül, még talán megfontolnám (de még ebben sem vagyok biztos), de ötven ember közé egy újszülöttet tuti nem vinnék. Meg hát én pl. az első fiam születése után két héttel még tuti nem bírtam volna több órát eltölteni egy bulin, pedig az sima szülés volt. Téged meg, akárhogy is nézzük, de műtöttek. Tejesen reális igény az, hogy inkább otthon szeretnél maradni.
2018. júl. 28. 20:32
 16/32 anonim ***** válasza:
89%
En sem ertem ezt a hisztit, marmint az anyosod es sogornod hisztijet... Nem mesz el, es kesz, igy jartak. Huvelyi uton szultem, de a 4. hetig menni sem tudtam normalisan, halos bugyiban fekudtem feloldalasan, mert ha akartam sem tudtam volna raulni az odemas vadhusos gatsebemre, raadasul a szoptatastol a mellbimboim is kivoltak, a hormonokrol meg a lelki allapotomrol ne is beszeljunk. Eleg nagy tapintatlansag a reszukrol ez az eroskodes, raadasul ilyen melegben. En nem mennek. A kicsirol vihet a ferjed kepeket, azt korbemutogathatjak mind az 50 embernek.
2018. júl. 28. 20:34
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Eddig tartott volna részemről a jó viszony anyóssal és sógornővel, idióta mindkettő.
2018. júl. 28. 21:07
 18/32 anonim ***** válasza:
88%

En 4 hetig nagyon kivoltam.a csaszar utan

.de ha te nemis.. akkor sem illik ezt mondani.. zakkantak.. bocsi, nem mennék én sem..

2018. júl. 28. 21:13
 19/32 anonim ***** válasza:
58%

Én elmentem, 1 hetes+1 napos volt a kislány, apumék rendeztek babaköszöntő bulit. Mi elmentünk, volt babaszoba, tudott ott is pihenni, és csak a nagy- és dédszülők vették kézbe, felnőtt emberek, van annyi eszük, hogy egy ilyen picike babát ne akarjanak fogdozni. Azt írod, a te anyósod is normális, akkor miért feltételezed, hogy körbeadná a fél rokonságon? Babakocsiban meg kiságyban meg lehet csodálni és kész. Nekem is császárom volt, nem kellett belehalni, a környezetemben lévő lányok miattam nem félnek a császártól többet...

Na de visszatérve (gondolom mostanra mindenki túlesett a lepontozáson...), még ha alapesetben a helyedben el is mentem volna, a sógornő kedves beszólása miatt biztosan nem mennék.

2018. júl. 28. 21:20
 20/32 anonim ***** válasza:
85%

21-es, azért mert te műtét után egy héttel már fitt voltál és üde, az nem azt jelenti, hogy más is ilyen szerencsés volt alkatilag, műtétileg, felépülésileg. Én hüvelyi úton szültem, kipréselték belőlem, mégis varrás után felkeltem és úgy járkáltam, mintha semmi nem történt volna, más meg haldoklott. Ennyi. Akkor most kapsz egy nagy tapsot, mert te ilyen ügyi voltál császár után, csak el kéne fogadni, hogy más nem.

Amúgy nem minden baba olyan, hogy leteszed egy szobába, ahol alszik édesdeden 2 órát, hogy anyuka partizhasson. A szoptatás se megy mindenkinek, van akinek a 10 héten indul be a teje, ezért esetleg fejni kell, szóval akkor vinni kell a fejőt, külön szivacsot mosogatáshoz stb., és akkor a vendégségben szoptatáskor elvonulni, amikor a gyereket meg elaludt, akkor elkezdeni fejni, 10-10 perc mellenként, majd elmosogatni, a gyerek meg pont felkel. És mindezt egy idegen helyen, nincs nyugalom, rád nyitnak stb. és 40 fokban.

Ezért pont tök felesleges elmennie, mert úgysem tud részt venni a partizásban.

2018. júl. 28. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!