Az egyedül való elalvás is a fejlődés része?
Ez érdekes számomra, amit írsz. Én még ilyet nem hallottam, hogy 6-7 éves korára kell, hogy egyedül aludjon.
Mi az első naptól fogva nem altattunk. Szopi után betesszük az ágyba (most 6 hónapos), cumi (eleinte ez sem volt), morzsolókendő, amihez az arcát nyomja és kijövünk. Csak nagy ritkán kell visszamenni Hozzá. Ilyenkor nem annyira álmos, vagy már nagyon álmos és ezért nyűgös.
Bevallom, nekem eszembe sem jutott, hogy altatgatnom kellene. Lehet azért , mert soha nem volt hasfájós, így nem nyűgösködött.
Igen a fejlődésrésze, illetve egy sokkal fontosabb dolog, az egyedül való "visszaalvás".
A gyereknek meg kell tanulnia, hogyha az alvási szakaszok közötti éberebb állapotban van,akkor aludjon tovább és ne ébressze fel magát.
Ez nagyon fontos, felnőtt embernél is megvannakezeka szakaszok, de nem is emlékszel rá, megtanultad, hogy aludj tovább.
Ennek a kialakulása az első2 év.
Sok anya elrontja, hogy ebben a fázisban,ha éjszaka a gyerek nyöszörög, felsír, akkor azonnal reagál rá, amitől a gyerek tényleg felébred. Ha ebben a korban nem alakul ki reflexszerűen a visszaalvás, akkor nagy valószínüséggel rossz, nagyon éber alvó lesz a gyerekből.
A legjobb, a gyereknek a legkevesebb problémával járó megoldás mai tudásunk szerint, a születés utáni azonnali egyedül alvás.
En a fiamat figyeltem. O maga tette meg a lepeseket. Kezdetekben o is csak cicin aludt el velunk egy agyban. Olyan het honapos kora korul mar nem a cicin aludt el, hanem befejezte es befordult a falfele.
10 honapos kora korul ejszakankent mar eleg volt neki, ha bementem hozza, nem kellett nyomban cicit nyomni a szajaba.
1 evesen mar magatol visszaaludt. Ekkortol alussza at az ejszakakat is.
Most masfel eves, es mar eleg neki, ha odabujok hozza, es mar alszik is.
Szerintem a kovetkezo lepes lassan az lesz, h magatol elalszik.
Fontos, h az o dontese legyen, de nagyon kell figyelni a jelzeseire. Nem hinnem, h az en fiam 6 eves koraig kihuzna ezt a folyamatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!