Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor normális elkezdeni a...

Mikor normális elkezdeni a bilire szoktatást?

Figyelt kérdés
2010. jún. 18. 17:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Én 2 év körül próbálkoztam a lányommal, s most is a fiammal. Ő 4-én lesz 2 éves.
2010. jún. 18. 17:57
 2/11 anonim ***** válasza:
45%

Mindenkinek más az ideális! Én 5hósan kezdtem sikerrel!!

Itt a neten olvashatsz erről sok félét.Hogy milyen rossz a korai blabla de van ellenpélda is hogy milyen jó a korai kezdés!

[link]

[link]

2010. jún. 18. 20:46
 3/11 anonim ***** válasza:
58%

5 hósan?!? :O még ülni sem tud az a szegény gyerek....

amúgy attól is függ hogy pl téli vagy nyári baba....mert aki nyáron már másfél éves annak könnyebb mint aki télen kerül abba a korba

2010. jún. 18. 23:42
 4/11 A kérdező kommentje:

Ismerősöm most mesélte, hogy amint a lánya egyedül tudott ülni, elkezdte. Most 10 hónapos a kislány és csak a bilibe kakil, ha nem ül rajta, vissza tudja tartani. Mondjuk a kislány naponta 1x, ugyanabban az időpontban kakilt akkor is, azóta is. Az én fiam születése óta van még mindig, hogy napi 5-6-szor, ritka az, ha csak 2-szer tojik.

Most hallottam azt is, hogy ha már száraz a pelus néhány órán át, főleg ha délutáni alvás alatt száraz marad, akkor már kontrolálja valamennyire és el lehet kezdeni. A fiam holnap 1 éves és ha tojnia kell, fölkel. Órákig száraz a pelus.

Azt hiszem elkezdjük lassan.

Köszönöm a linkeket.

2010. jún. 24. 19:28
 5/11 A kérdező kommentje:

Sajnálom, hogy a 2. válaszolót leszavaztátok, főleg, hogy ennyire.

Nekem, a kérdés írójának hasznos volt a válasz!

2010. jún. 24. 19:30
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Én most olvasok Dr Spockot. Ő azt írja, hogy Angliában divat volt már 4 hónaposan elkezdeni a szobatisztaságra nevelést. Anyuka ha kifigyelte, mikor kakil a gyerek, a bilire tette. Később ha bilire került a gyerek kialakult egy feltételes reflex, és a gyerek nyomni kezdett. De azt írta, hogy később ezek a gyerekek fellázadtak, és 2 éves kor körül jött az ágyba vizelés. Angliában még felnőtt korban is igen gyakori, állítólag emiatt. Szerintem 2 év körül elkezdeni normális, előtte csak te vagy jó megfigyelő, ha időben bilire tudod ültetni.
2010. jún. 24. 20:00
 7/11 anonim ***** válasza:
77%
Kész őrület már e körül a téma körül is! Szomorúan olvasom, hogy van már aki 5 hósan bilire teszi a babáját.:( Szegény gyerek azt sem tudja mit csinál, és még jó darabig nem is lesz képbe. Ha épp ráteszed, mikor látod, hogy kakilni akar, és örülsz neki, a gyerekednek fogalma sem lesz róla, mit csinált, és te minek örülsz! Dr. Ranschburg Jenőt olvassa el az ilyen buta anya, tanuljon belőle, és gondolja végig a cselekedetét. 2-2,5 évesen lesz érett rá a gyerek, hogy bilire szokjon egészségesen! Komolyan mondom, jobb nem olvasni ezen az oldalon, csak felidegesíti magát az ember az ilyeneken. Áhhhhh:(((
2010. jún. 24. 21:40
 8/11 anonim ***** válasza:
78%

Egyet értek az elöttem szólóval teljes mértékben!!

Csak, azért hogy anyuka tudjon dicsekedni a barátnőinek, hogy már szobatiszta a babája, rávetemedik, ilyesmire holott a baba tényleg nem tudja, hogy most miért is csinálja vele anya, azt amit csinál!

2 éves kor körül pedig már élvezik a babák a bilibe pisilést, és tudja miért kell oda pisilni, kakilni! De 1 évesen???

2010. jún. 24. 22:04
 9/11 anonim ***** válasza:

Az én kislányom most volt egy éves. Nekem még eszembe sem jutott bilire szoktatni, meglepődtem, mikor néhány ember rákérdezett.

Én úgy gondoltam, hogy akkor kell majd elkezdeni, mikor majd szólni tud, hogy "anya jön a kaka", valamilyen úton-módon. Mondjuk mondja hogy kaka vagy valami. Nagyon érdekes ez a dolog az angliai ágybavizelésről. Biztosan van alapja. Én tanultam pszichológiát meg fejlődéslélektant a főiskolán. Magam is meglepődtem, hogy a bilire szoktatás és a szobatisztaság milyen sok mindenre kihatással van.

2010. jún. 24. 22:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem a fiam magától szólt 2 évesen,anya ne adj pelust estére.Azóta szobatiszta.A bölibe kicsit visszaszokott,kb fél évre,de csak ott,itthon nem használta.Lányom most 8 hós,már csak egyszer van kaka,de 4-5 hósan még volt 5-ször is,anyatejes.A tv-be volt a multkor ilyen cilinder kinézetű bili,hogy 4 hósan beletrottyannak.Kérem...majd az áruházba sorbanállás közben előveszem,hogy rottyancsál,aranyom,mert a 4-5 hós baba veséje,ingere tudja szabályozni a dolgokat.Anyám is azt mondja,1 évesen szobatiszta voltam.nem tudom elhinni neki!vagy....akkor még textil pelenka volt,és valójában hamarabb leszoktunk?!
2010. jún. 25. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!