Hogyan tisztítsam ki a kisfiam fütyijét?
9 hónapos. Már az első fürdetés óta hátrahúzzuk, es ovatosan tisztítjuk neki,viszont most úgy nézki, mégse jól csináltunk valamit,mert egy kis zsírcsomó van neki rajta. Mutattam a védőnőnek, de csak annyit mondott, hogy tisztítsam ki neki fürdéskor.
Na de mégis hogy? Nem jön neki még teljesen le a bőre.
Akkor ezek régivágásúak akik hamarosan erőszakkal akarják majd felszedni a bőrt a makkjáról, a fiad meg nagyon megszenvedi majd! Nem, ez nem vicc! Olvass utána!
De ha ilyeneket tapasztalsz, akkor elgondolkodnék a duó szakmai felkészültségén, mert értelmesebb orvos/védőnő ilyet már nem állít! Hidd el, magas felkészültségű szakembertől tudom ezeket, gondolkozz el orvos/védőnőváltáson, vagy ha ezt nem akarod, akkor amikor viszed hozzá a fiadat, légy nagyon észnél és ha valamelyik a kukijához nyúl, azonnal csapj rá a kezére és vedd el onnan a gyermekedet, mert nem a javát akarják, hanem a régi rossz teóriájukat akarják a fiadon újra alkalmazni, ahogy a többi megkínzozt fiúgyereknél is, és a gyereked a kárát fogja látni, aztán meg jössz ide te is vissza sírni, hogy mitévő légy, mert hagytad, amit nem kellett volna!
Hagyd. Ha tud pisilni szép ívben és nem “fújódik” fel neki közben, akkor semmi gond nincs vele.
A családban és a baráti körben van két kisfiú akinek javasolták a húzást. Na most ők (2 és 2,5 évesek) folyamatosan fütyi gondokkal küzdenek. Az egyiknek folyton kenni kell, mert vörösre van irritálva, viszket a fiúnak, piszkálja folyamatosan, a másik gyerekkel pedig már sebészetre kellett menni.
Megérte? Nem.
Most biztos le leszek pontozva, de nem nagyon érdekel. A fiam háziorvosa sem volt fiatal, de ő kifejezetten kijelentette, hogy egy éves korig nem szabad hozzányúlni a fitymájához. Persze utána már ő is erőltette, én pedig úgy éreztem, hogy ez korai.
Sokat olvastam utána, találtam egy cikket, ahogy egy anya leírta, hogy az ösztönére hallgatott, és mire a fia 5-6 éves lett, bántás nélkül fel lehetett húzni. Amúgy is a gyerekek kíváncsiak, huzogatják.
Na az én fiamnál sem erőltettem, persze néha megnéztük. A doki persze fel akarta rántani neki. Én nem hagytam, és jól is tettem. Ma már 5 éves és teljesen feljön neki, szóval szerintem ne húzogasd neki, csak hagyd, hogy a maga idejében feljöjjön. Nem kell erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!