Mindenhol jártunk már, nincs fizikai baja, mégsem mászik, nem áll, nem jár,14 hónapos? Ez így oké?
Figyelt kérdés
Első baba, örökbefogadás történt. A környezetünkben az évek alatt sok kisgyerekes család lett, látom, és olvastam is másoknál, hogy megy. A mi babánk 9 hónaposan kezdett el kúszni, de akkor sem váltott kézzel, hanem két kézzel lábbal tolja magát előre. Jártunk : neurológusnál, gyerekorvosnál (értelemszerűen), látta védőnő, dévényes gyógytornász, konduktor. Járunk konduktorhoz majd fél éve, dévényeshez is, babaúszásra. Senki szerint nincs semmi baja, izomtónusa jó. Neurológiai baja sincs. Hova mehetnénk még? Jelenleg kúszva közelít meg mindent és feltérdel ha elég alacsony ami előtte van és fel tudja húzni magát .Megültetve stabilan megül ( de ezt gyógytornász tanácsára nagyon ritkán tesszük) de a kúszás, feltérdelésből ügyesen leül, majd az ülésből lefekszik és kúszik. Itt tartunk. Félek, hogy a mászás teljesen kimarad, hiszen a térdelésből talán inkább most már ki fog lépni, és feláll. Hogyan lesz így meg a váltott kezes-lábas mozgása? Kimarad neki? Hogy lehetne rávenni? (itthon is tornázunk mindennap, mászatjuk de utálja)2018. júl. 14. 07:23
21/25 anonim válasza:
16os valaszodra- 2 eves koromig enis feltem a fűtől. Semmi bajom.:D utaltam ha hozzámért.:D
Batyam 2,5 evesen se beszelt csak félszavakban nagyon ritkan, lusta volt , mint a fene.:)
3 evesen beindult a duma az ovodaban!
22/25 A kérdező kommentje:
Nem gondolom hogy kóros lenne hogy fél a füvön, csak írta vki hogy tegyem le kint a füvön majd ott mászni kezd. Hát nem mert nagyon sír rajta. Szinte pánikba esik.
2018. júl. 15. 05:49
23/25 anonim válasza:
Pánikszerűen? Nagyobb gond, minthogy nem mászik. Minimum SPD gyanús.
24/25 anonim válasza:
Kedves első válaszadó. Nagyon nincsen rendben, ha bizonyos szakaszok kimaradtak a mozgásfejlődésben. Ha kimarad pl a kúszás, akkor dyslexiás is lehet a baba . Tapasztalat: nálam kimaradt sajnos a kúszás és delcalculias lettem. Persze ez nem minden babára igaz, de járj utána és csak jóindulatból írom. Nekem most fél éves a baba és mivel van ilyen jellegű diplomám figyelem a fejlődését.
25/25 anonim válasza:
24# mi pl voltunk szakembereknél, nem azért nem mászik egy baba mert pl dislexiás , hanem azért lesz dislexiás ,mert a mászás kimaradt.. fordítva komplett hülyeség , nyersen de a szakember fogalmazta így..
Mivel a mozgásfejlődéstől alakul ki minden. A mozgás, ahogy például a ringatás,hintázás stb, fejleszti az agyat!
...
En vagyok,aki pánikolt a futol,jelentem semmibajom. Csak utaltam sokaig, ha hozzamert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!