Mindenhol jártunk már, nincs fizikai baja, mégsem mászik, nem áll, nem jár,14 hónapos? Ez így oké?
Soha, sehol nem bizonyították még, hogy az alternáló mozgások kimaradása biztosan tanulási, viselkedési problémákhoz vezet.
Csak azt sikerült még megfigyelni, hogy sok tanulási-, viselkedészavaros gyerek nem kúszott/mászott, vagy nem eleget.
Azaz teljesen felesleges ezen kattogni.
A lényeg hogy fejlődik. A "beszédpercepciója" is teljesen időben van.
Egyébként meg vidd ki, tedd le a fűre rövid nadrágban, ha megvan az izomzata hozzá, hamar rájön a mászásra.
Kicsit túllihegik manapság ezt a témát, teljesen fölöslegesen. A "speciális fejlesztők" meg jól megélnek a halálra aggódó anyukákból. Higgy az orvosnak.
Én másfél éves voltam, mikor először próbáltam járni. És nem vagyok sérült. Csak sajnos ma az anyukák is húzzák egymás agyát. A szuperanyák gyerekei már egy évesen zsenik és tudják a szorzótáblát. Akié nem, ott biztos beteg a gyerek. Pedig semmi ilyesmiről nincs szó.
9esre ne figyelj.. megnezem a kis pofijat a helyedben.
Dunszt mindegy, hogy saját vagy fogadott baba. Az ember aggódik es kész, és valszeg azért, mert szeretitek őt!!
En is aggodnek bevallom, szerintem is gyógytorna és babaúszás ezerrel.
De ha pl erdeklik jatekok , meg amugy nincs más amit észleltél volna, vagy levan maradva másban? Akkor semmi baj szerintem..de ki vagyok én? Igaz?:)
Csak lattam 2 autista gyereket felnoni , naluk pl nem csak ez marad ki.. hanem nemerdekli oket a jatek, monoton mozdulatok (repkedo mozdulatok) , fura dolgokat csinalak, nagyon feltuno mar 1 evesen ha baj van. Down latszodna gondolom..
A tobbi betegseget nem ismerem, de ha le lenne maradva szellemileg, vagy gond lenne. Azt ennyi idosen csak eszreveszik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!