Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenhol jártunk már, nincs...

Mindenhol jártunk már, nincs fizikai baja, mégsem mászik, nem áll, nem jár,14 hónapos? Ez így oké?

Figyelt kérdés
Első baba, örökbefogadás történt. A környezetünkben az évek alatt sok kisgyerekes család lett, látom, és olvastam is másoknál, hogy megy. A mi babánk 9 hónaposan kezdett el kúszni, de akkor sem váltott kézzel, hanem két kézzel lábbal tolja magát előre. Jártunk : neurológusnál, gyerekorvosnál (értelemszerűen), látta védőnő, dévényes gyógytornász, konduktor. Járunk konduktorhoz majd fél éve, dévényeshez is, babaúszásra. Senki szerint nincs semmi baja, izomtónusa jó. Neurológiai baja sincs. Hova mehetnénk még? Jelenleg kúszva közelít meg mindent és feltérdel ha elég alacsony ami előtte van és fel tudja húzni magát .Megültetve stabilan megül ( de ezt gyógytornász tanácsára nagyon ritkán tesszük) de a kúszás, feltérdelésből ügyesen leül, majd az ülésből lefekszik és kúszik. Itt tartunk. Félek, hogy a mászás teljesen kimarad, hiszen a térdelésből talán inkább most már ki fog lépni, és feláll. Hogyan lesz így meg a váltott kezes-lábas mozgása? Kimarad neki? Hogy lehetne rávenni? (itthon is tornázunk mindennap, mászatjuk de utálja)
2018. júl. 14. 07:23
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Jesszus ne haragudj de te valami serelmedet látod bele az egészbe. Ő a mi gyerekünk mindegy ki szülte. Verszerinti gyereknél is ugyanúgy aggodnek főleg hogy első gyermek.
2018. júl. 14. 09:33
 12/25 A kérdező kommentje:
Gagyog saját nyelvén. Nem mond még úgy semmit. Rengeteget beszélek hozzá, figyel rám úgy látom de nem utanoz. Nevére figyel!
2018. júl. 14. 09:34
 13/25 anonim ***** válasza:
91%
Egy neurológusnál voltatok? Volt valami képalkotó eljárás? Én egy orvosnak már nem hiszek. Miért? Mert a koraszülött osztályon egy hónapba tellett, míg rájöttek, hogy a kislányuknak súlyos agyvérzése majd ebből kifolyólag agylágyulása és egyéb agyi károsodásai lettek. Egy hónapig halogatták az mr-t, mire megcsinálták, már csak a károsodást látták. Amint hazajöhettünk, mentünk bp-re teljes kivizsgálásra. Mig videken szerintük ráér a fejlesztés fél éves kortól, addig bp-en azonnal el javasolták a fejlesztést. Ha fél évig vártunk volna, akkor lettek volna problémák, mélyeket soha nem tudtunk volna már eltüntetni. Ha van egy rossz érzésed, akkor vidd el egy másik neurológushoz. Nagyon sok anyukával beszéltem az utóbbi időben. A legtöbb helyen a szülő járta ki az utat.
2018. júl. 14. 10:13
 14/25 anonim ***** válasza:
64%

Soha, sehol nem bizonyították még, hogy az alternáló mozgások kimaradása biztosan tanulási, viselkedési problémákhoz vezet.

Csak azt sikerült még megfigyelni, hogy sok tanulási-, viselkedészavaros gyerek nem kúszott/mászott, vagy nem eleget.

Azaz teljesen felesleges ezen kattogni.

A lényeg hogy fejlődik. A "beszédpercepciója" is teljesen időben van.

Egyébként meg vidd ki, tedd le a fűre rövid nadrágban, ha megvan az izomzata hozzá, hamar rájön a mászásra.

2018. júl. 14. 10:18
 15/25 anonim ***** válasza:
79%
*beszédprodukciója - javít a telefon
2018. júl. 14. 10:20
 16/25 A kérdező kommentje:
Fél a futol egyenlőre. Pokrocon van, amint leer róla, sír. Ezeket a vizsgálatokat is magán úton intéztem mert tb rendelesre fel évre volt időpont. Köszönöm a segítő és értelmes válaszokat.
2018. júl. 14. 10:53
 17/25 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem te mindent megtettél, jártok gyógytornára, dévényeshez. Beszélni nem kell tudni ennyi idősen, másznia kellene, de csak várjatok türelmesen, vagy, viheted másik gyógytornászhoz, de szerintem már elég helyen voltatok, biztosan jó szakemberek, ha kimarad a mászás, azt ovis, vagy iskolás korában is tudják pótolni, amikor kiderül, hogy, van valami részképesség zavara, de egyébként az én lányom nem kúszott semmit és a mi dévényesünk azt mondta, hogy vagy kúsznia, vagy másznia kellene, de nem kell mindkettő.
2018. júl. 14. 11:29
 18/25 anonim ***** válasza:
50%

Kicsit túllihegik manapság ezt a témát, teljesen fölöslegesen. A "speciális fejlesztők" meg jól megélnek a halálra aggódó anyukákból. Higgy az orvosnak.

Én másfél éves voltam, mikor először próbáltam járni. És nem vagyok sérült. Csak sajnos ma az anyukák is húzzák egymás agyát. A szuperanyák gyerekei már egy évesen zsenik és tudják a szorzótáblát. Akié nem, ott biztos beteg a gyerek. Pedig semmi ilyesmiről nincs szó.

2018. júl. 14. 13:19
 19/25 anonim ***** válasza:
62%
9es Te buta bunkó paraszt vagy!!!
2018. júl. 14. 14:13
 20/25 anonim ***** válasza:
40%

9esre ne figyelj.. megnezem a kis pofijat a helyedben.

Dunszt mindegy, hogy saját vagy fogadott baba. Az ember aggódik es kész, és valszeg azért, mert szeretitek őt!!

En is aggodnek bevallom, szerintem is gyógytorna és babaúszás ezerrel.

De ha pl erdeklik jatekok , meg amugy nincs más amit észleltél volna, vagy levan maradva másban? Akkor semmi baj szerintem..de ki vagyok én? Igaz?:)

Csak lattam 2 autista gyereket felnoni , naluk pl nem csak ez marad ki.. hanem nemerdekli oket a jatek, monoton mozdulatok (repkedo mozdulatok) , fura dolgokat csinalak, nagyon feltuno mar 1 evesen ha baj van. Down latszodna gondolom..

A tobbi betegseget nem ismerem, de ha le lenne maradva szellemileg, vagy gond lenne. Azt ennyi idosen csak eszreveszik..

2018. júl. 14. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!