Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindenhol olvasom 4 honapos...

Mindenhol olvasom 4 honapos babaitok megfordul hasrol hatra az enyem meg nem csinalja nagy gond ez?

Figyelt kérdés
2010. máj. 11. 23:19
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
dehogy baj! nagyon hamar be fog indulni, majd meglátod. a babák átlagban 6 hónapos korig valamikor elkezdik csinálni, de az se baj, ha később kezdi. ha lerakod, és emelgeti a lábát, lendíti oldalra, illetve fordul oldalra, akkor már elkezdte tanulni a fordulást is. Onnantól 1 hónapon belül megfordul.
2010. máj. 11. 23:22
 2/7 A kérdező kommentje:
mar megijedtem,bar igaz nem sokat van lefektetve mert egesznap vagy a babakocsiba kell legyen vagy,olbe,vagy hintajaba tudom en rontottam el:(
2010. máj. 11. 23:25
 3/7 anonim ***** válasza:
61%

Tedd többet hasra. Az sem baj, ha sír, majd megbékél vele. Ezt nem szívtelenségből írom, de ha 6 hónapos korig nem csinálja, a gyerekorvos elküld gyógytornára, ahol nem kímélik ezeket a pici babákat sajnos, ott el kell nézni egy órán keresztül is hogy ordít a baba, de nem engedik felvenni.:(

Ezért inkább te csináld, mert hamar eltelik az a 2 hónap.

2010. máj. 11. 23:36
 4/7 anonim ***** válasza:
26%

Az enyém sem fordult meg ennyi idős korában. Sőt, az enyém a hátról hasra fordulást ki is hagyta. Ezt sosem láttuk, hogy sikerült volna neki, csak egy éves kora után. Éjjel is, ha fordulni akart, sírni kezdett, és én fordítottam meg.

Ennek ellenére egy irtózatosan nyüzsgő, okos, ügyes kislány lett belőle, már másfél éves. :)

Az, hogy 4 hónaposan még ölben érzi magát a legjobban, az természetes, NEM RONTOTTÁL EL SEMMIT!! :) Fogd csak, amig tudod.. .Mikor már mászni kezd, úgyis "eltávolodik" tőled, persze majd jön az anyás korszak egy éves kor körül, mikor majd megint újra rajtad fog lógni :))

2010. máj. 11. 23:38
 5/7 anonim ***** válasza:
58%
Az sem mindegy, hogy mire fekteted. Képzeld a 4 hónapos babámat múlt héten letettem egy kemény rugós kanapéra, amin eddig még soha nem feküdt. És rögtön megfordult hasról hátra. Aztán visszafordítotam és újra megismételte. Ennek csak az a hátránya, hogy nem lehet otthagyni, mert leesne. De másnap szivacsra letettem a földre és ott meg a hátáról hasára fordult. Nem hittem a szememnek. De azóta semmi. Szóval ezek csak véletlen próbálkozások voltak. De az biztos, hogy mostmár többször leteszem keményebb alapra, mert ott könnyebb neki gyakorolni.
2010. máj. 12. 00:22
 6/7 A kérdező kommentje:

koszonom nektek:)

nem fogunk lemaradni semmirol!:)

2010. máj. 12. 05:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia

Remélem megnyugtat a mi példánk..:)

Az én kislányom eléggé lusti csajszi...:)

6 hónapos kora előtt 1 héttel fordult át előszőr a hátáról a hasára,majd vissza csak 6 hónapos kora után 1 héttel sikerült neki...

Mikor említettem a dokinak,hogy mikortól okoz ez gondot,hogy nem forog a babánk,akkor tök rendes volt,mert nem kezdett el egyből ijesztgetni minket,hogy húúú...meg hűűűűű...meg vigyük el egyből szakemberhez,hanem annyit mondott,hogy jól van.Minden rendben van ezzzel a kislánnyal,ő ilyen ütemben fejlődik,és majd megnézzük a következő találkozásunk alkalmával..Ez volt kb 5.5 hónapos korában...Mondott ötleteket,hogy hogyan csináljunk kedvet a babának a forgáshoz,és tényleg jó volt amit mondott,mert annak hatására fordult át. Én nem éreztem magunkat lemaradottnak a többi gyerektől,pedíg én is sokat olvasom itt,hogy 3,meg 4 hónaposan már így meg úgy átfordult,meg 8 hónaposan meg már ment a gyerkőc..,míg nekem meg lassan 9.5 hónapos lesz a kislányom,és ő meg még "csak" kúszik.! Én így is nagyon büszke vagyok rá,hogy milyen kis ügyes turbó hernyó..:)

Na de majd lesz ő mászó micimackó is...! :)

Ne törődj azzal,ha valaki "dicsekszik" a babájával,vagy azzal ha pl mondja,hogy már rég ezt meg azt kéne csinálnia..! Nekem anyukám is mondja pl.,hogy én,vagy inkább mi a tesómmal ilyenkor már rég felálltunk,meg ilyenek...,meg az elején még mikor kezdtem a hozzátáplálást,akkor is mondott okosságokat,pl.,hogy én ilyenkor már pörköltet ettem nokedlival,meg az anyukám párja meg azt mondta,hogy ő meg töltött káposztát kapott....Na de kit érdekel... Mindenki azt csinál a gyerekével amit akar,és azt ad neki enni ,amit az anyukája jónak lát.! Legalábbis én így látom...

Bocsi közben az off-olásért,csak ez most kijött...:)

További jó babázást neked,és ne aggódj a babád fejlődése miatt,mert biztosan minden rendben van vele!!! :)

Üdv.,egy majd 9.5 hónapos kis gyönyörűség anyukája :)

2010. máj. 12. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!