Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adta be valaki már nagyon...

Adta be valaki már nagyon korán, akár 20 hetesen babáját bölcsibe?

Figyelt kérdés

Mikor? Miért? Hogy viselted? ÉS a baba? Hogy alakult az életetek, kapcsolatotok?

Bármi érdekelne ezzel kapcsolatban.

Anyagilag lehet rákényszerülünk, hogy elmenjek dolgozni...

2010. jún. 17. 22:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
87%
77-es vagyok, tesóm 80-as, velem 4 hós koromig volt otthon anyánk, vele 7. Állítólag imádtuk a bölcsit, normális felnőtt emberek lettünk, szóval ne aggódj.
2010. jún. 17. 23:43
 12/21 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Az én fiam most lesz 2 éves, de nem adom bölcsibe, mert jön a kistesó és így itthon leszek. Más esetben beadnám, mert a pénz bizony fontos és szükségszerű, bármennyire nem örülünk ennek.

Épp ma beszélgettünk erről a férjemmel, engem ugyanis 1 évesen beadtak a szüleim a bölcsibe, míg a párom a csak 5 évesen került oviba, bár még nem kérdeztük meg a szüleit miért. Nem hiszem, hogy bármelyikünknek is lett volna a dologból kára, mégha kettőn közül én voltam a nyitottabb, eleven gyerek és ő a visszahúzódó, csendesebb (együtt jártunk általánosba). Ehhez képest felnőtt korunkra valahogy mindketten megváltoztunk, sokkal zárkózottabb lettem, ő pedig nyitottabb...

Szóval nem hiszem, hogy ennek ekkora jelentősége lenne, sokkal fontosabbak és nagyobb hatásúak lesznek a későbbi évek, a tanárok, barátok...

2010. jún. 17. 23:48
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz ez a döntés, de legalább fél éves koráig huzzátok ki. Utána mehet a bölcsibe, én is azt tenném, ha muszáj. Sokat gondolkodtam ezeken a dolgokon, és arra jutottam, hogy sokkal rosszabb otthon maradni és azon idegeskedni, hogy miből éltek meg, mint visszamenni dolgozni, több pénzetek lesz, apa is többet lehet otthon, és akkor lehet kiegyensúlyozottan foglalkozni a babával. Szerintem nincs rosszabb egy ideges, állandóan a pénzzel foglalkozó anyánál, aki rágódik ezen a dolgokon, és görcsöl, és nincs rosszabb egy agyonhajszolt apánál, aki csak bedől este az ágyba. Ő is érző ember, nem egy robot, ha meg tudjátok oldani azzal, hogy visszamész dolgozni, akkor ne tétovázz! Lelkiismeret furdalásod pedig ne legyen, sokunkat beadtak bölcsödébe, sokunkat a nagymama nevelte, mert a szülőknek dolgozni kellett...és általában azért ettől még szeretjük anyut és aput. Persze benne van, hogy sokminden első dologról lemaradhat az ember, de erre a barátnőm azt mondta, hogy az első kufircolásánál sem leszünk ott:-))) Jó ez egy kicsit durva volt, de végül is igaz:-)))))
2010. jún. 18. 07:18
 14/21 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Nekem most 11 hónapos a kisfiam és már nagyon szeretnék dolgozni. Dolgozgattam eddig is alkalmi munkákat mikor volt kire hagyni a babámat, főleg hétvégenként mikor a párom itthon tudott maradni vele, de ez így kevés. Nem állunk valami fényesen: A Párom 75 ezer Ft-ot keres én gyesen vagyok ami ugye csp-kal együtt 38 ezer Ft. Nem tudom mi lesz még mert megérdeklődtem a bölcsit és egyenlőre úgy néz ki nem veszik be mert telt ház van és sajnos csak egyetlen egy bölcsi van a közelben. A Párom nem szeretné ha beadnám a kicsinket, számolgattunk és rájöttünk, hogy nem sokkal lenne több ha bölcsibe adnánk, mert a bölcsi havi szintem 13 ezer Ft + nekem a bérlet 8 ezer ha minden nap járnék érte és ha minimálbért keresnék (ezzel a két szakmámmal ami van nemigen kapnék többet) akkor nem érné meg, hogy más neveli helyettem a gyerekem. Ettől függetlenül ha lesz hely akkor beadom és majd meglátjuk hogy boldogulunk.

2010. jún. 18. 07:38
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is megpróbálnám legalább fél éves koráig kihúzni. Akkor már kicsit ügyesebb és kevésbé védtelen.
2010. jún. 18. 07:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

A 7:38 nak írnám,hogy ha anyagilag "rászorultak"vagytok akkor adnak kedvezményt a bölcsibe.Sok ismerősöm havi 800-1200ft között fizet,mert alacsony a jövedelmük!

A kérdésre válaszolva,én úgy tudom,hogy csak 6 hós kortól lehet beadni a gyerkőcöket bölcsibe(legalábbis pár éve így volt),amikor a tgyás ideje lejár.

Szerintem se aggódj túl sokat ha ezt a megoldást kell választanod,sokkal rosszabb is lehetne a helyzet.Tényleg fontosabb az hogy kiegyensúlyozott szülei legyenek,és ha az anyagi problémák miatt nem kell annyit idegeskedni akkor az már félsiker!

Van két ismerősöm rettentő sokat kerstek szülés előtt,és a párjuk is jól keres mégis megy a gyerkőc fél évesen bölcsibe mert nekik nem elég a mximum gyed!Inkább visszamegy dolgozni,csak hogy ne kelljen lemondani semmiről!Látod neki nincs lelkiismeretfurdalása!

2010. jún. 18. 08:23
 17/21 anonim ***** válasza:
Unokatesóm 13 éves.Keresztanyám ahogy lejárt a szülési szabi,visszament dolgozni.Nem bölcsibe adta (nem volt a közelben) hanem a nagyi vigyázott rá.2 éves koráig szopott,nagyon édes kisgyerek volt.Aztán elkezdett kamaszodni..De ez más tészta.Én el sem tudom képzelni,hogy ne lássam egész nap a gyerekemt.Most 10 hónapos.DE!Ha lenne 4 órás munka,mint a szél mennék vissza dolgozni.Hülyén hangzik,de kicsit kikapcsolna és úgy érzem,jobban oda tudnék rá figyelni utána és türelmesebb lennék.
2010. jún. 18. 09:03
 18/21 A kérdező kommentje:

Végigsírtam válaszaitokat. És már most félek attól, hogy mi lesz ha tényleg be kell adnom, mert én idegeskedek rajta, nyilván a kicsi is meg fogja érezni.

Szinte mindenben igazatok van,tudom az eszemmel, csak a szívem mondd mást. Hisz nem azért szültem gyerekeket, hogy más nevelje fel. És milyen egy bölcsi? -bár még nem láttam, hogy műkdöik, de gondolom egy 20 hetest beraknak a kiságyba, aztán lesz valami...

Naszóval, apa keres szűk 80ezret, én kapok gyest+ cspt 60 ezret. Ebből számlák, kaja, kocsi, minden... már mindent lemmondtunk, amit lehet, mindent lecsökkentettünk amit lehet, de nem jövünk ki. Most 2 hétre van 10. 000 ftunk, azért megyünk anyámékhoz vidékre legalább egy hétre, de lehet kettőre, hogy legalább ott főznek ránk...

És a munka: a 4 órás nem segít, mert több a költség, mint amit hoz. Kiszámoltuk tegnap este, legalább 70.000 ftot kéne kapnom, hogy ugyanott legyünk, mint most.

Mert vidéken élünk, 15ezer a távolsági bérlet, 6 ezer a helyi buszbérlet a városban, a bölcsi fejenként legalább 8ezer (2 gyerek van) és nem kapunk segélyt, mert párszáz forinttal átesünk a minimum összegen, szóval fizetni kell.

Anyósomék dolgoznak, szüleim 250 kmre. Mamára (dédimamára) gondoltunk, de egész napra nem terhelhetem le, annyira már ő sem bírja. Pár órát, néha akár egy napot is elvan velük, de minden nap neki is sok lenne.

Nagylányom nem is féltem, imádja a társaságot, nem hiányol, elvan bárhol, de a kicsi...

Augusztus előtt nem kerülne bölcsibe, mert leállások vannak nyáron, akkor meg már majd 6 hós lesz. Megltjuk, addig mi lesz.

Talán nyerünk a lottón:-))

Köszönöm kedves szavaitokat, sokat jelentettek:.))

(na abba meg bele sem merek gondolni, hogy hogy lehet háztartást is vezetni, gyerekkel is érdemben foglalkozni a 8 órás munka+utazás mellet...)

Ja, apa: elküldték a munkahelyéről, hónapoig nem volt munkája, most van, de ennyiért.. (eddig a háromszoroság kereste) és épp tegnap monda hogy azóta is nézi az állásajánlatokat, és ha nem vették volna ide fel, ahol most van, azóta sem lenne munkája..Ha itthon van meg kertészkedik, hogy megtermeljen amit lehet, hogy ne kelljen megvenni. Más lehetőség nincs, így meg nem látjuk...

Sajnálom hogy csak rá hárul a keresés felelőssége, segítenék, de akkor bölcsi és jó munka kéne...

2010. jún. 18. 09:46
 19/21 anonim ***** válasza:
95%

A ˇpics@meresztésesˇ válaszolónak:

Szerintem aki a babát vállalt az nem azért vállalta, hogy a pi...-át meressze!! Nagyon sok ember rá van szorulva, hogy elmenjen dolgozni, bár ha TALÁL a szerencsétlen munkát!

De, az aki megteheti, hogy otthon maradjon, az nem azért akar otthon maradni, hogy pi...-át meresszen!!!!!Hanem, hogy a babájávál minél több időt tudjon tölteni és ne egy vadidegen nevelje, mert magának szülte, nem egy dadusnak!

A másik pedig, hogy munkát is ku..-va nehéz találni, és aki akarna dolgozni, de nincs gyerek, még azt sem veszik fel!Akkor ő is a pi...-áját mereszti otthon??

2010. jún. 18. 12:09
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
utolsónak: no comment
2010. jún. 18. 13:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!