Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Női név? Szerintetek?

Női név? Szerintetek?

Figyelt kérdés

Adelheid

Adeodáta

Afszana

Akaiéna

Androméda

Ánfissza

Anicéta

Apollinária

Árpádina

Azucséna

Baucisz

Berfin

Betsabé

Blondina

Brohe

Dezideráta

Druzsiána

Epifánia

Eponin

Főbe

Grizeldisz

Ilitia

Immakuláta

Innocencia

Isméria

Ividő

Jokébed

Kecia

Krimhilda

Ladiszla

Laksmi

Pasztorella

Pelágia

Pompília

Ripszima

Szaraszvati

Szixtin

Tarzícia

Ünőke

Vrindávani

Ziza

Zizi

2018. júl. 2. 23:42
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Nevezd el magad így és kímélj meg a hülyeségeidtől!
2018. júl. 3. 13:13
 22/29 anonim ***** válasza:

A Laksmi-t talán azért engedélyezték?- hátha itt születik meg egy indiai vagy pakisztáni pár gyereke, illetve vallási okokból talán.

Indiában nagyon népszerű női név.

De pl pár éve a Liam- skótok egyik legnépszerűbb neve engedélyezett volt, míg egyszer csak eltűnt és most ebben az évben megint engedélyezett. A William rövidítése, ami náluk szent név, William Wallace hőstettei miatt.

És még jópár ilyen nevet láttam.

Érdekes még hogy héber-zsidó nevek bármilyen formában írhatóak, pl Ráhel, Rákhel, Ráchel, Rachel, jJohnatan, Jonathan és társai, Jochim, Joakim- mintha ezekből a héber nevekből Dunát lehetne rekszetnei nálunk.....ami abszolút az angol írásnak felel meg ez kb azt jelentené mintha a Jennifer-t is engedélyeznék így írni!

Méghogy nincsenek benne poltitikai gesztusok....

No comment.

2018. júl. 3. 14:42
 23/29 anonim ***** válasza:

Külliki is van az adható lány-nevek között...

Androméda...ez a köd veszi körbe az MTA-nál ál-tudományoskodó névszakértőket szerintem....

2018. júl. 3. 14:45
 24/29 A kérdező kommentje:

#22 pont ez jutott eszembe, amikor olvasgattam a neveket.

Ilyen neveket lehet adni, de az hogy Jessica (akár Jessicának kiejtve, bár kétlem hogy bárki úgy ejtené) azt magyarosítani kell.

Természetesen nem akarom ezeket a neveket adni a lányomnak, de több idétlen (senkit nem szeretnék megbántani) nevet találni a listán, mint tetszetőset.

Még azon gondolkodtam, hogy ezeket valaki kérvényezte? És vajon csak poén volt vagy tényleg azt a nevet adta a lányának?

2018. júl. 3. 21:02
 25/29 anonim ***** válasza:
Vrindávanit pl ismerek kettőt is. A krisnások adják ezt a nevet, én meg arrafele lakom. Szóval ilyen szektás oka van.
2018. júl. 3. 23:26
 26/29 anonim ***** válasza:

22-23#vagyok.

A magyarosítást én sem értem.

Pl Tóth Rachel az mióta más mint Tóth Dzsesszika.

Azzal együtt hogy én az életbe nem adnék ilyen nevet a lányomnak hogy Jessica akárhogy is írják, de nem értem hogy egyes bibliai eredetű és persze hgoy Ószövetségi neveket 3-4 féleképpen is lehet írni míg Amcsi neveket nem engedik magyarosítani.

Talán akkor még több ilyen nevű kisgyerek lenne és nem akarják hogy amerikanizálódjon a magyar nép?!

Én amúgy már tele vagyok a Lara, Zara, Mara, Mia, Nia, Nala és egyéb macskanevekkel hogy az Ágota, Ildikó, Tünde verziókat is előbb látnám szívesen.

Pedig sosem voltam lelkes híve a magyar neveknek.

Egy kivétel volt mindig a Villő- de az meg Finnországban férfinév például.

2018. júl. 4. 13:50
 27/29 A kérdező kommentje:

Engem tényleg érdekelne mi alapján döntik el melyik név maradhat, melyik nem.

És ki dönti el? Több rostán kell átmennie?

Úgy tudom régen engedélyezték. Azért van még Richárd, Rachel. Nekem Alice 60+ ismerősöm is van és nem külföldi.

De egy fix, lehetne gyomlálni és újítani.

2018. júl. 4. 18:11
 28/29 anonim ***** válasza:

Én sem értem ezt. Miért nem jó egy névből egy hivatalos magyar alak?

Minek a Dzsézön név, amikor már évtizedek óta ott virít az MTA jegyzékén a Jászon? Ugyanez a helyzet a Rövid magánhangzókkal írt divatnevekkel: Mira, Zora, amikor ezek magyarul Míra és Zóra.

Ne legyen már ennyi kívánságműsor, amikor már rég magyarosított vannak azok a nevek, amiket most mindenki annyira egyedinek és gyönyörűnek talál az amerikai szappanoperákban.

Ja, igen... “küldföldiesebben ejtve sokkal különlegesebben és ‘internacionálisabban’ hangzanak”... igenám, de akkor is rém ocsmányak a fonetikus Dzsesszika, Brájen, Dzsindzser, Dzsamilla átiratok!

Az adjon ilyen neveket a gyerekének, akinek indoka is van rá! Pl. az, akinek külföldi a párja, vagy van bármilyen külföldi vonatkozása, de könyörgöm, - ne az, aki egy nyóckeri patkányoktól hemzsegő panelnál tovább nem jutott el az életben!...

Az is egy óriási kiszúrás egyébként, hogy gyakran nagyon időigényes és kemény procedúra kérvényeztetni/megváltoztatni valakinek a nevét pl. válás után, vagy más okokból, (volt ismerősöm, akinek válás után nagyon kemény menet volt csak az, hogy visszavehesse a SAJÁT családnevét!), de ugyanakkor indokolatlanul bárki Vridávaninak keresztelheti a gyerekét.

Szerintem ez nem faír! 🧐

2018. júl. 4. 23:21
 29/29 anonim ***** válasza:
*magyarosítva
2018. júl. 4. 23:22
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!