Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Melyik név illik hozzá?

Melyik név illik hozzá?

Figyelt kérdés

Szerintetek melyik név a legjobb: Bori Anna, Bori Mira, Bori Zora, Bori Ella, Bori Róza, Bori Ida?

A vezetéknév B-vel kezdődik.

2018. jún. 29. 20:12
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:

Én még mindig nem értem az érveket.

Nem lesz Borbála, csak azért, mert szerinted úgy jobb :D számomra ez a röhejes, parancsolgatni egy ismeretlennek. Hagyjuk is.

4 év múlva az oviban, ennel sokkal kacifantosabb nevek lesznek. Nem hiszem, hogy ezt kéne magyarázni. Az én Borikám semmi nem lesz a sok Málna és Szamóca mellett :)

De köszönöm a véleményeket! 2.név nem lesz, ezt sikerült eldöntenem.

2018. jún. 29. 21:36
 22/36 anonim ***** válasza:
100%

Eltűnt az előző válaszom, úgyhogy leírom újra.

Bori komolytalan. Egy orvost, mérnököt, ügyvédet nem lehet Boriként elképzelni, tök komolytalan (mint ahogy

a Málna, Szeder és Napsugár is).

A gyerekkel cseszel ki, nem velünk, hiszen meg fogja unni, hogy állandóan magyarázkodnia kell, hogy ő nem Borbála, hanem Bori, és hogy nem, nem írta el a lapon a nevét, hanem ő tényleg Bori.

Ha Borbála lenne, akkor is különleges neve lenne, és kitűnne a sok Mia, Hanna és Zoé közül.

2018. jún. 29. 21:52
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Én egy hosszabb keresztnevet választanék mellé.
2018. jún. 29. 22:22
 24/36 anonim ***** válasza:
95%
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, mert elég volt az első pár ebből a vitából. A véleményem, hogy vagy csak Bori legyen (bár én is úgy gondolom hogy ez bece név, így én se adnám, de biztos én vagyok a maradi...), vagy inkább ez legyen a második név. Nagyon furán hangzik mindegyik így ahogy leírtad. Én úgy gondolom hogy felesleges plusz egy 3. Név amúgy. Viszont az első 1-2 válaszodból úgy láttam, hogy nagyon nem vagy kiváncsi más véleményére, úgyhogy egyszerűbb ha Te döntessz helyettünk :)
2018. jún. 29. 22:37
 25/36 anonim ***** válasza:
97%
Ritka rohejes egyutt kimondva az osszes.
2018. jún. 29. 22:41
 26/36 anonim ***** válasza:
97%
Nekem sem tetszik egyik sem. Akkor sem, ha emiatt primitiv magyar mentalitású vagyok..
2018. jún. 30. 01:53
 27/36 anonim ***** válasza:
83%

Egyik sem lenne olyan kackiás,ha a neveket felcserélnéd. Pl

Bálint Bori Ella helyett Bálint Ella Bori.

Így is savanyú uborkáert kiált,de legalább érthetőbb. Picit. LegyenmáBorbála.

2018. jún. 30. 06:18
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Majd magyarázkodhat élete végéig bemutatkozáskor hogy nem nem bunkó kimondani a Borbálát, őt simán becenévvel anyakönyvezték. A te gyereked úgy szúrsz ki vele ahogy akarsz. És nem értem még mindig ha sok kislánynak gáz a neve attól miért kell hogy a te gyerekednek is olyan legyen?
2018. jún. 30. 07:32
 29/36 anonim ***** válasza:
100%

Mint unintelligens magyar, egyetértek azzal, hogy a Napsugár, Hürren, Szeder, Mézespuszedli és társaik hülye nevek, amikkel lefejjebb büntetni lehet a gyereket. Én a mai "divat" neveket sem adnám (Maja, Zoé, Mia, Lara) stb. Vannak közöttünk jól hangzók, de tudom milyen szívás a gyereknek, amikor minden társaságban legalább három olyan nevű van, ezért bugyuta beceneveket aggatnak rá, hogy meg tudják különböztetni.

De azok a nevek, amiket felsoroltál, tényleg rosszul hangzanak. A Bori aranyos becenév és jól áll egy óvodásnak a sok Málna meg Eperke között. De belegondoltál, hogy felnőtt emberként is Boriként kéne bemutatkoznod? Legfeljebb akkor elfogadható, ha az ember művész, de ki tudja, hogy a lányod mi akar lenni. A Boróka is ismertebb, elfogadottabb ennél.

Egyébként nem értem a kérdésed létjogosultságát. Véleményt kértél, és mint láthatod, kivétel nélkül az összes buta magyar leszavazta ezt a nevet. Pedig nem kevesen válaszoltak. Volt, aki nem épp egy idegenek között elfogadható normális stílusban, volt aki pedig teljesen udvariasan közölte, hogy szerinte rosszul választasz. Mégis mindenkit lehurrogtál, megsértődtél. Én átgondolnám, hogy ha itt elég sok válaszból egyetlenegy embernek sem tetszik, akkor máshol mennyire fog. Vagy talán külföldön terveztek élni, távol a sok primitív magyartól?

2018. jún. 30. 08:32
 30/36 A kérdező kommentje:

Nem hurrogtam le mindenkit, a normális válaszokat köszönöm! Ez is egy vélemény.

Nem lesz 2.név, mert belátom én is, hogy rosszul hangzik. Viszont a Bori marad. Nekem ez nem egy becenév. Ahogy a Panka, Lili, Lia, Tina, Mia is lehet adni, számomra ezek a becenevek.

Az, hogy e miatt magyarázkodnia kell, az megint az ügyintéző intelligencia hányadosatol függ. Én úgy gondolom.

"Nem Borbála vagyok, Bori".

20 év múlva Eperkek és Larák tömkelege lesz orvos, ügyvéd vagy bármi más.

A Bori számomra egy teljes név, amit lehet becézni is.

És majd kíváncsi leszek, hogy pár év múlva mikor elterjed, mennyi Bori lesz..

Szánalmas, hogy divatbol adunk neveket a gyerekeinknek, nem számít, hogy van már 1000000000. De engem máglyán egessenek el, mert becenevet adtam.

2018. jún. 30. 09:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!