Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, akik az anyósékkal...

Anyukák, akik az anyósékkal éltek együtt. Hogy bírjátok?

Figyelt kérdés
Saját ház hiánya végett nincs más megoldásunk. Jók az anyósomék, nem is volt idáig semmi gondom velük, de mióta megszületett a kisfiam, teljesen hülyének érzem magam. A gyerekneveléssel kapcsolatban mindent megmagyaráznak, mert, hogy ők már 2 gyereket felneveltek...stb. Ha akad a gyerek mellett más dolgom, akkor egyből jön, hogy csináljam, majd ők lesznek a picivel. Tudom, hogy segíteni akarnak, de én eleve olyan típus vagyok, aki nem szereti, hogy segítsenek. Szeretném a dolgaimat magam elintézni és ehhez hozzátartozik az is, hogy a picihez hozzá tudjam igazítani az életemet
2010. jún. 17. 14:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mi is anyosomékal élünk együt és eddig nem volt sok vita.Eleinte nagyon hasfájos volt a lányom és mindig felkel és jött hogy átveszi egy kicsit ilyenkor jol is esett meginni egy kávét vagy valamit.

Egy dologra figylj:ne engedd hogy irányitsanak.

Azzal hogy két gyereket felneveltünk stb.Halgasd meg és dönts te.De mindig TE dönts soha ne ök.

Ja és hagyd segiteni öket.Ezzel csak neked teszik könyebbé a dolgod.Eleinte engem is zavart hogy állandoan jöttek hogy majd ök el lesznek a kicsivel mig én teszem a dolgom de aztán rájötem hogy sokkal könnyebb hah hagyom mintha mindenhová magamal cipelem.

KITARTÁS!!!!!

2010. jún. 17. 14:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mi ugyan (hál'Istennek) külön élünk mindkét szülőtől (pedig imádjuk őket!), de teljesen megértelek. Két külön generáció, más felfogás, régi-új idők ellentmondásai.. mindenki számára az lenne az egészséges, ha külön lehetnétek. Sajnos sokaknak ez nem adatik meg, de ne hagyjátok, hogy ez a kapcsolatotok rovására menjen. Ha jóban vagytok, talán sértődés nélkül is meg lehet ezt beszélni. Mondd el, hogy Te nagyon hálás vagy nekik, de vannak dolgok amiket Te is el tudsz intézni, és jobban esne egyedül, illetve van olyan, amiben csak a férjeddel kell egyet értenetek. Te már felnőtt ember vagy és a gyerekeiteket a saját elveitek szerint nevelnétek. Nem bölcs dolog azzal példálózni, hogy ők már felneveltek két gyereket. Az akkor volt, most most van, és ez a Te életed! Kemény dió.. de sok sikert és kitartást kívánok hozzá!
2010. jún. 17. 15:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Én személy szerint azt javaslom (bár jótanácsból biztosan van eleged néha), hogy beszéljétek meg a férjeddel azokat a dolgokat, amik Téged azvarnak, jussatok benne Ti ketten közös nevezőre, és fektessétek le a szbályokat velük, amit szerintem ne Te, hanem a férjed tolmácsoljon, persze úgy, hogy Te is ott vagy, és elmondja azt is, hogy Ti ezt megbeszéltétek. Szerintem azért jobb, ha ő mondja, mint Te, mert az ő szüleiről, édesanyjáról van szó. Ha sikerül velük is közös nevezőre jutnotok, akkor öröm lehet a segytségük (amit tényleg fogadj el, mert az ő unokájuk, és ők is szeretik őt, akkor is, ha Te szülted).
2010. jún. 17. 15:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazatok van, csak néha totál felhúzom magam és olyankor arra jutok, hogy menjünk albérletbe, de akkor nem fogunk tudni félretenni pénzt. Ez az egy tart vissza.
2010. jún. 17. 15:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem csak anyósom van, apósom nincs. Egy telken lakunk, külön lakrészben. 15 hónapos a lányom, én már az elején leszögeztem hogy az én gyerekem, nem az övé, ő úgy nevelte a fiát ahogy jónak látta és én úgy nevelem ahogy jónak látom. Na ezzel nincs is gond, megértette, nem kurrog bele mindenbe, max elmondja a véleményét de ha látja nem tetszik akkor nem feszíti tovább a kérdést.

Nekem is csinál sokszor anyósom olyat, ha dolgom van jön egyből és mondja hogy csináljam nyugodtan. Nekem ez jól esik és megcsinálom amit kellett, mert tudom hogy szívesen van az unokájával és ehhez joga is van.

Én mindig azt tartom szem előtt, hogy ha nem lenne anyósom bizony nem itt tartanánk, mert nem osztozunk a rezsin hanem adunk bele egy konkrét összeget, aminél nem adunk többet mert azt mondja hogy ő így segít minket. Hozzá teszem a férjem egyedüli gyermeke.

Ha nagyon elegem van már akkor nyelek nagyot, mély levegőt veszek és próbálok pozitívabban gondolkodni. Néha muszáj és nem is hal bele az ember, nekem eddig ez vált be.

2010. jún. 17. 21:15
 6/6 anonim ***** válasza:
ugyan ebben a cipöben vagyok,mint te!megértelek és ha találtatok megoldást akkor írd meg kérlek!köszi
2010. jún. 18. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!