Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az elfogadható, ha együtt...

Mi az elfogadható, ha együtt lakunk anyósékkal?

Figyelt kérdés
Szerintetek, ha mi beszállunk a rezsibe a saját fogyasztásunk mértékéig, akkor jogosan kérnek tőlünk plusz pénzt, mondjuk lakbér címén? /vagy hívjuk, ahogy akarjuk/ Mi a félkész tetőtérben lakunk, egy másfél szobás lakásnak megfelelő területen, de belső feljáróval. A férjem szülei elég anyagiasak, 30ezret adunk nekik havonta, de közel nem fogyasztunk ennyit, azért gondolkodtam rajt, hogy saját mérőórákat kéne felszereltetnünk, hogy ténylegesen annyit fizessünk. amennyit használunk. Hozzáteszem, a férjem csak hétvégén van itthon, és én is sokat vagyok a szüleimnél, tehát alig vagyunk itthon, ebből kifolyólag a fogyasztásunk is minimális. Mi a normális eljárás ebben az esetben? Ki mit gondol?
2009. márc. 23. 14:58
 1/10 edus83 ***** válasza:
Mi is anyóséknál lakunk én havi 20 adok de kajára meg bármi másra nem kérnek.De szerintem havi 30 nem sok mi is úgy vagyunk mint ti felső részben fél kész állapotban és mi csináltatjuk:((!!De még mindig jobb mintha albérletet fizetnél idegennek és bármi van azért csak segítenek,De nem rossz ötlet a külön óra lehet tudnál spórolni rendesen:))!!Sok szerencsét:))
2009. márc. 23. 15:04
 2/10 anonim ***** válasza:
Elég gázos!!!Pláne,h az anyósodról van szó!!!Na,ez mindegy is,de ha ennyire rossz a helyzet,én biztos,h amennyire lehet elkülönülnék tőlük,minden olyan dologban,aminek anyagi vonzata van.És nagyon gusztustalan a részükről,h ahhoz képest,h közel nem fogyasztotok annyit,amennyit fizettek,még plusz pénzt is kérnek!!!És ha meglesz a baba,ne légy szívbajos,és ragaszkodj az elveidhez és elképzeléseidhez.Ne hagyd,h rád telepedjen!!!Külön család vagytok,még ha 1 házban laktok is!!!!!Sok sikert!
2009. márc. 23. 15:10
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ. Biztos, hogy tudnánk, mert mi ittfönt csak áramot meg vizet használunk, a fűtés kazánról megy , a tüzifát meg mindig felesbe vesszük meg. A másik meg az, hogy alul a szuterénben lakik még apósom egyik rokona, másik szobában meg az egyik unokájuk./nem a mi gyerekünk, nekünk még nincs/ Először úgy egyeztünk meg, hogy a villanyszámlát mi fizetjük, ami ugye a 30ezer havonta. de miért mi fizessük a +4 ember fogyasztását is? Mindenhol megy a tv, van számítógép, stb., senki nem spórol az áramon. Apósék fizetik a vizet, ami 2 hó.-ra 14ezer, meg a gázt, amit csak ők használnak, stb. Szóval úgy érzem, hogy ki vagyunk használva. Ja, a rokonember is fizet havi 20-at az ittlakásért. De ez engem nem érdekel. Szóval, mi ketten vagyunk, de mégis nekünk kerül a legtöbbe az ugynevezett rezsi!
2009. márc. 23. 15:18
 4/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi is anyóséknál laktunk 10 évig, a tetőtérben, külön bejárattal. Mi a rezsi felét fizettük. Többet nem kértek, de a hátunk mögött állandóan morgolódtak. Hozzáteszem a párom mindig többet adott oda, de így se voltunk elég jók nekik.

Én nem kérnék többet a gyerekemtől, de nem vagyunk egyformák:)

4 éve a sajátunkban lakunk,Ég és Föld a kettő:):)(azóta 2x volt anyósom nálunk)

Minden jót Nektek!

2009. márc. 23. 15:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Mi az én anyámmal lakunk, nincsenek külön órák, így leírom, hogy mi hogy élünk, teljes egyetértésben az anyagilag ügyében már 4 éve.

Nekünk van két gyermekünk, így a házban 6-an lakunk. A víznek a 3/5-ét fizetjük, azért nem 6-al osztjuk, mert a legkisebbünk még nagyon kicsi és nincs "saját" vízfogyasztása.A villanyt felesben, mivel nekünk is van saját hűtőnk, számítógépünk, TV-nk. A gáznak az 1/3-át fizetjük, mivel a fűtés ugyanúgy menne akkor is ha nem laknánk itt, ami a plusz fogyasztás, a főzés és a gázbojler általunk elhasznált gáz része.

Nem adunk bele a ház adóba, szemét díjba, füst adóba, mivel ezeket ugyanúgy kell fizetni akkor is, ha nem laknánk itt.

Ezeken kívül nem adunk pénzt semmire, saját háztartásunk van. Mi magunknak vesszük, főzzük a kaját, nem eszünk egymáséból. Saját magunknak vesszük a lisztet, krumplit, az utolsó morzsa kenyérig. Fűszereket, mosóport, mindent, mintha anyámé ott sem lenne. Magunkra mosunk, takarítunk. Semmiben nincs közös.

Ez nekünk és Neki is tökéletes így és mindkettőnk szerint korrekt.

2009. márc. 23. 15:51
 6/10 A kérdező kommentje:

Ez nekem nagyon tetsző megoldás, már én is számolgattam egy kicsit. Magunkat 3 főnek számoltam (májusban jön a baba), viszont anyós unokáját nem veszem bele, ami akkor azt jelenti, hogy az én gyerekemet felnőttnek vettem, az ő unokáját pedig felesbe fizetjük. Így is 10ezerrel kevesebb jött ki, mint amit most odaadunk. De azt már most tudom, hogy személyes sértésnek vennék, ha azt mondanánk, hogy üljünk le mégegyszer, beszéljük át, a végén meg még kevesebbet is kapnának. És persze én lennék a felbújtó. Nem tudom, de ez nagyon cseszi a bögyömet, ami most van.

Ja, és állandóan azt hallgatom, hogy nem kell minden nap zuhanyozni, mert mibe izzadsz meg, tehát én spóroljak a vízzel, mert azt ő fizeti, de este mindenhol ég a villany, meg mindenki máshol tévézik, meg megy vagy 3 fagyasztójuk, meg 2 hűtőjük, stb.

2009. márc. 23. 16:51
 7/10 A kérdező kommentje:
Ja, meg a férjemnek olyan a munkahelye, hogy bent zuhanyozik, most meg ráadásul kiküldetésben van, csak hétvégén van itthon. Ő sem fogyaszt vizet.
2009. márc. 23. 16:53
 8/10 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy kukacoskodásnak tűnik, de nem szeretem, ha kihasználnak. És az a pár ezer ft, amit ilyeneken tudnánk spórolni, igenis pénz.
2009. márc. 23. 16:54
 9/10 anonim ***** válasza:

15.51-es vagyok (mielőtt még elfelejtem) :-)

nyugodtan üljetek le velük és beszéljétek meg, hogy ki milyen arányban fizeti az egyes rezsiket. Sorra menjetek végig. Ez teljesen reális, Ők is jogosnak fogják tartani, ha egy kicsit is belátóak. Majd úgyis a végén számoljátok ki

az így járó összegeket és akkor derül ki, hogy mennyivel lesz kevesebb.

2009. márc. 23. 19:09
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyszerű! Aki tud menjen külön, még, ha albérletbe is!!!
2009. ápr. 23. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!