Mi a véleményetek arról, ha anyuka új pasija a kislánnyal egy ágyban aludna?
Van egy másfél éves kislányunk, mi éppen válunk. Ha elköltözöm, akkor záros időn belül anyuka új pasija oda fog költözni. De legalábbis gyakran fog ott aludni.
Kislányunk jelenleg 1,5 éves és szeparációs szorongásos, fogzásos időszakában van, amire nem találtunk jobb megoldást, mint hogy velünk alszik a franciaágyban. Ezzel nem is lenne semmi gond, amíg nem alszik ott az "utódom". Nem hiszem, hogy egyik pillanatról a másikra vissza lehetne költöztetni a kislányt a kiságyba, meg azt se hiszem, hogy a pasi a földön aludna "illendőségből".
Már a gondolattól is kiráz a hideg, hogy egy másik pasi együtt aludjon a kislányommal. Meg szerintem ez egyáltalán nem normális, és még árthat is a kislány lelkivilágának, nem is kicsit. Mondtam is anyukának, hogy ezt nagyon nem szeretném, ha így lenne. Nem nagyon mondott rá semmit, de szerintem őt ez nem zavarná, csak nem akarja felvállalni a konfliktust, és inkább nem mondja majd meg.
Szerintetek se normális dolog ez? Lehet valamit tenni ez ellen azon kívül, hogy anyukának elmondom ezt többször?
Pszichológus véleményére is kíváncsi lennék, ha esetleg olvassa valaki a kérdést.

elég kényes, nem tudnék rá megoldást mondani.
Azt el tudom képzelni a csöppségnél, hogy vágyik arra, hogy odabújhasson mind a két szülő közé, még talán akkor is ha nem az igazi apukája az...
Sok kérdést vetettetek fel, egyben válaszolnék a lényegesebbekre.
8: "Nem a pasival aludna együtt, hanem az anyjával. De simán lehet, hogy az anyuka leszoktatja az együtt alvásáról, amij amúgy is hülyeség, így a pronlema meg is van oldva"
Nyilván nem kettesben aludna a pasival, hanem hármasban. De nekem akkor se veszi be a gyomrom, hogy az én lányos egy másik pasihoz bújjon álmában. És ezt nem csak féltékenységből mondom. Ha nekem lenne egy nevelt lányom, én se aludnék vele egy ágyban, nem bújnék hozzá, nem puszilgatnám minden testrészét, stb. Azért egy bizonyos távolságot illik tartani szerintem.
9: "Ugye te vagy a kislány apja?"
Igen, ez teljesen biztos.
9: "Beszéljünk nyíltan: dugni akarnak, mint a nyulak! Ez pedig nem fog menni, ha a kislány akármelyik oldalon ott alszik mellettük. Úgyhogy anyuka és az új pasi nagy egyetértésben fogja visszaszoktatni a kislányt a saját szobájába és a saját ágyába. Ebben teljesen biztos vagyok! ;-)"
Teljes mértékig egyetértek, hogy erről szól ez a kapcsolat. Aztán majd meglátjuk, hogy a pasi hogy fogja bírni, amikor rájön, hogy nem csak erről szólnak a hétköznapok. Mert mondjuk anyuka szinte mindig hulla fáradt lesz, mert vagy a gyerek foga nő, vagy az idő miatt nyűgös, vagy beteg, vagy ha a gyerekkel minden rendben, akkor meg anyuka éppen menstruálni fog. Arról nem is beszélve, hogy ha nem segít be majd minimum annyit a háztartásba, mint én (mosás, főzés, takarítás, mosogatás, vasalás, bevásárlás, család fuvarozása, stb.), akkor még sokkal sokkal fáradtabb lesz anyuka, mint most.
Amúgy meg a saját ágyba visszaszoktatásra egyáltalán nem vennék mérget. Szerintem hamarabb fognak összeveszni az új pasival, minthogy a gyerektől külön aludjon. Anyuka úgy se nagyon hajlott a visszaszoktatásra, hogy én az éjszaka közepén akár 5-6 alkalommal felkeltem, és hoztam-vittem a gyereket. Neki kényelmesebb volt az együttalvás.
10: "Konkrétan mitől félsz vagy mi zavar? Értem, hogy idegen pasi stb. De ha együtt fognak élni elkerülhetetlen lesz a testi kontakt is (nem szexuális jelleggel)."
Pontosan az zavar, hogy idegen pasi, aki neki nem az apja. Valamilyen szinten elkerülhetetlen a testi kontakt, de azért van egy határ, ami nekem már sok. Ilyen pl. az együttalvás, összebújás, puszilkodás, fürdetés, pelenkázás. Ezek nekem már nem férnének bele.

Alapból milyen gáz, már, hogy még el sem váltatok, de a nejed már mással van.
Tudod, ez a pasi vszeg csak a dugás miatt kell neki. Jó az ágyban, vagy nem tudom, de kétlem, hogy nagy szerelem lenne, inkább csak fellángolás.
És ezekben a kérdésekben TE nem dönthetsz, sőt, nem is fogják neked elmondani, ha ott is alszik a kislány velük.
Te fizetheted a gyt-t, meg néha láthatod a lányodat, de ennyi. :(

Szerintem a 9-esnel van a pont!
Viszont neked egy nagy oleles! Amiket leirtal (mosas, fozes, takaritas, gyerekhez keles ejszaka??? :O ) nem is ertem, hogy asszony miert... na de nem is ram tartozik! Kivanom neked, hogy minel elobb megtalald a tarsat, aki meg is becsul!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!