Mikor kezdte el babátok az ülést tanulni?
Egyaltalan hogy kezdenek felulni? Maguktól vagy ültetni kell?
Bocsi.. első gyerek és nemtudom elképzelni sem h felül.:) ez is egy hosszabb folyamat?
Fiam sokat próbálkozott az üléssel, de nem sikerült neki. 9 hónaposan felállt, és állásból ült vissza.
AMúgy 4kézlábról szokták a feneküket oldalra tenni, és így ülnek fel.
Te semmiképpen ne ültesd. Majd magától csinálja. Vagy így, vagy úgy.
Ééértem.:) koszonom.
Sosem ültetjük, csak gyenge tipp volt.:)
Nekem az 1. babám négykézláb ahogy felhúzta magát, próbált kiülni egy hónapig, mire sikerült neki.
2. babám meg féloldalasan volt ugyanígy, pár hete akart már ülni, mire sikerült. Oldalt felkésből a kezén támaszkodva, valahogy úgy került ülésbe.
Ültetni ülni nem tudó babát káros, meg amúgy sincs mindenkinél értelme. Az enyémek még akkor is eldőltek, mikor már sikerült felülni, fokozatosan maradtak egyre tovább ülésben.
Ülni a maga idejébe fog.Vagy állásból vagy oldalazva kezdi és egyszer csak rájön, hogy rá lehet a pelusra nehezedni.Miénk oldalról ült fel,most már állásból is fenékre zuttyan, bár az messze nem szabályos leülés.
6-7 hónap között valahol ült meg stabilan, de az oldalazást már valamikor 4 hós korában elkezdte.Szóval edzett rá.
8 hónaposan kezdett mászni, néhány nappal később sikerült négykézláb állásból a popót oldalra letenni és voila máris ül.
felülni egyedül, hasizomból (szerintem te erre gondolsz, mint felülés) maaaaajd, sokára.
10 hónapos volt a fiam amikor egyszer csak kitámasztotta magát oldalra, hátradőlt, neki dőlt az ágy támlának és úgy maradt.
Innentől kezdve rájött, hogy ez egy új "skill" és a térdelős, kutyázós mozdulataiból félre ült. Így kezdődött.
Azaz bocsánat, úgy kezdődött, hogy a babakocsiban felhúzta magát ülésbe. Na arra mondják, hogy nem szabad hagyni. Mert az kapaszkodás nem pedig saját súlyból és helyezkedésből kialakuló ülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!