Gréta névről vélemények?

9-es: szövegértelmezés!
Én a Grétára írtam, hogy nem tucatnév (a Borbála régen az volt, most ismét az lett). Hidd el, hogy én nem a statisztikákat bámulom, hanem 3 gyereket nevelek és naponta járok be a bölcsődébe, iskolába, óvodába és azon felül még ezer helyre, ahol gyerekek vannak, szóval tudom jól, hogy melyek a mostanság divatos nevek, ahogy te hívod: tucatnevek és melyek nem.
Nem értem, miért kell a kérdező kedvét elvenni, egyáltalán miért kell rögtön ilyen ocsmányul nyilatkozni egy női névről...

11: Ha te a gyerekeid intézményében tájékozódsz arról, hogy mik a gyakori nevek, akkor két dolgot tudsz:
1, a lakóhelyeden mi a névadási divat
2, három évvel ezelőttig miket adtak a gyerekeknek.

16
Olvasni a sorok között kifejezés nem jelenti azt, hogy találd ki, amit nem írok le, mint az köztudott.
Akkor még egyszer: kizárólag a lakó/munkahelyeden lévő, intézményes korú gyerekek névadási szokásaival példálózol. Az mennyiben releváns az utóbbi 3 év tekintetében és országosan?
Komolyan nem érted? Hajjaj ...

18: Látod, hogy komoly! :) Mert az is komoly volt, hogy abból, hogy neki 3 gyerek van és sokat jár gyerekintézménybe, az azt jelenti s "sorok között", hogy ő gyerekekkel foglalkozik a munkájában. :)
Ízlésről is vitatkozik :)

akkor csak nekem volt egyértelmű, hogy ebből feltételezni lehet, mit is csinálok napközben: "...bölcsődébe, iskolába, óvodába és azon felül még ezer helyre, ahol gyerekek vannak"
Teljesen mindegy. Én csak azt nem értem, hogy az egy dolog, hogy nem tetszik a Gréta név, de miért kell egyeseknek rögtön olyanokkal jellemezni, hogy tucat, meg csúnya hangzású és semmi extra, meg hogy és mint lehet csúfolni... Mi ez, ha nem keserűség??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!