Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gréta névről vélemények?

Gréta névről vélemények?

Figyelt kérdés
2018. jún. 14. 10:56
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
26%

9-es: szövegértelmezés!

Én a Grétára írtam, hogy nem tucatnév (a Borbála régen az volt, most ismét az lett). Hidd el, hogy én nem a statisztikákat bámulom, hanem 3 gyereket nevelek és naponta járok be a bölcsődébe, iskolába, óvodába és azon felül még ezer helyre, ahol gyerekek vannak, szóval tudom jól, hogy melyek a mostanság divatos nevek, ahogy te hívod: tucatnevek és melyek nem.

Nem értem, miért kell a kérdező kedvét elvenni, egyáltalán miért kell rögtön ilyen ocsmányul nyilatkozni egy női névről...

2018. jún. 14. 11:38
 12/27 anonim ***** válasza:
Tetszik, csak túl gyakori, ezért nem adnám.
2018. jún. 14. 11:41
 13/27 anonim ***** válasza:
54%
Nem tetszik, mert csúnya a hangzása. Nem tudtam, hogy gyakori. A Hanna, Lili szépen csengenek. Fura, hogy egy ilyen kemény nevet, mint a Gréta sokan választanak.
2018. jún. 14. 11:49
 14/27 anonim ***** válasza:

11: Ha te a gyerekeid intézményében tájékozódsz arról, hogy mik a gyakori nevek, akkor két dolgot tudsz:

1, a lakóhelyeden mi a névadási divat

2, három évvel ezelőttig miket adtak a gyerekeknek.

2018. jún. 14. 11:51
 15/27 anonim ***** válasza:
Nem a gyerekeim intézményében! Nem akartam kiírni, de gyerekekkel foglalkozom. Olvasni kéne a sorok között :)
2018. jún. 14. 11:54
 16/27 anonim ***** válasza:

16

Olvasni a sorok között kifejezés nem jelenti azt, hogy találd ki, amit nem írok le, mint az köztudott.

Akkor még egyszer: kizárólag a lakó/munkahelyeden lévő, intézményes korú gyerekek névadási szokásaival példálózol. Az mennyiben releváns az utóbbi 3 év tekintetében és országosan?

Komolyan nem érted? Hajjaj ...

2018. jún. 14. 12:01
 17/27 anonim ***** válasza:
7%
Száz szónak is egy a vége, a Géta gyönyörű név és nagyon jó választás, a többi keserűséggel meg ne törődj. Velük biztos kiszúrt az anyukájuk :)
2018. jún. 14. 12:06
 18/27 anonim ***** válasza:
17. ez komoly??? :D Akinek nem tetszik a semmi extra Gréta név, az keserű, meg biztos sz.r neve van? :D
2018. jún. 14. 12:25
 19/27 anonim ***** válasza:

18: Látod, hogy komoly! :) Mert az is komoly volt, hogy abból, hogy neki 3 gyerek van és sokat jár gyerekintézménybe, az azt jelenti s "sorok között", hogy ő gyerekekkel foglalkozik a munkájában. :)

Ízlésről is vitatkozik :)

2018. jún. 14. 12:27
 20/27 anonim ***** válasza:

akkor csak nekem volt egyértelmű, hogy ebből feltételezni lehet, mit is csinálok napközben: "...bölcsődébe, iskolába, óvodába és azon felül még ezer helyre, ahol gyerekek vannak"

Teljesen mindegy. Én csak azt nem értem, hogy az egy dolog, hogy nem tetszik a Gréta név, de miért kell egyeseknek rögtön olyanokkal jellemezni, hogy tucat, meg csúnya hangzású és semmi extra, meg hogy és mint lehet csúfolni... Mi ez, ha nem keserűség??

2018. jún. 14. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!