Ti mit kentek a baba arcára?
Sziasztok! 11 hetes a gyerkőc és a kezdeti tejkiütések már elmúltak, de ilyen kis... eltömődött zsírmirigy szerű pici dudorok boritjak az arcát. Kenegetem anyatejjel de semmi hatása. Van eseteg valami más, ami bevállt nektek vagy ezt is kinövi, mint a tejkiütéseket?
Nekem nagy lelki tragédiám, hogy egész kisgyerektol kamaszkoromig ilyen volt az arcom. Remélem nem valami örökletes gebasz...

Koszonom! Akkor nem kenek rá semmit :)
Abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy sem a védőnő sem az orvos nem válaszol soha a hívásaimra (alapvető gondok vannak a védőnővel mindenkinek a korzetben), és így h a doki múltkor sem jegyezte meg, hogy gond lenne a bőrével, nem megyek emiatt a rendelőbe.

Én se kenném, hiszen a legtöbb krém eltakarja a bőr felszínét, nem tud lélegezni. Más az, ha indokolt, de egy ilyen esetben inkább maradjon "levegőn".
Én védőnőtől és orvostól függetlenül kérnék időpontot bőrgyógyászatra.
Mi is csak felhívtuk a szakrendelést, kaptunk időpontot és kész. Hidd el, nem fognak vele semmit sem csinálni, csak megállapítják, hogy milyen eredetű lehet a dudor. Max felírnak valamit.
A fiamnak 4-5 hónapos korában jött ki hasonló. A dudorok nem voltak pirosak, nem volt közepük, igazából bőr színű kiemelkedések voltak. Mint apró pattanások, csak tiszta bőr színűek. A gyerek orvos se tudta mi miatt lehet, elküldött minket bőrgyógyászhoz. Azaz hogy kérjek én időpontot, mert ezek nem beutalós esetek.
Hát 1-2 héten belül visszahúzódtak és eltűntek. Kb 1 hónapig volt így az arca és a kéz feje. Azóta se semmi.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!