Ti hogy reagálnátok le?
Ne adj neki teret! Ne meséld el, hogy hozzátápláltok, stb.
Vagy együtt éltek?
Úgy neccesebb.
Egyébként megmondanám neki, hogy köszönöm szépen, de ha 5 gyereked van, biztosan tudod milyen idegesítőek a kéretlen tanácsok. Én sem kérek belőle. És pont.
Én azonban a te helyedben, minden egyes alkalommal, amikor rákezdni, akkor annyit mondanék, mosolyogva, hogy "mi a férjemmel így döntöttünk". Ha ezerszer, akkor ezerszer. Egy betűvel sem többet! És azonnal elkezdenék másról beszélni, ha ez sem használ, ezután kimennék a szobából. Mindig. Ezt a hármas forgatókönyvet használnám.
Mivel nem kapna választ, amire rá lehet csimpaszkodni, és továbblovagolni rajta, megunná.
Nem tudom ezen mit nem lehet kezelni.
"Nekem így jó, szerintem így jó." Ennyi. Témát váltasz..
A sok anyósos meg sógornős kérdés iszonyat, mit fostok tőlük ennyien?!
"Gizi, te az 5 gyerekeddel csinálsz, amit akarsz, én is az enyémmel azt csinálok, amit én akarok, légyszíves ezt fogadd el, és ne akard rámerőszakolni a nézeteidet".
Ennyi. Ha megsértődik, max nem megy többet okoskodni, nagy veszteség.
Átérzem a helyzeted, csak nekem az anyós akarja megmondani, hogy mit hogy csináljak. Most 11 hetes a babám, de kb 4 hete sikerült meggyőznie, hogy nincs tejem, mert folyton nem lehet éhes a gyerek. (A folyton kb 2-2.5 óra, éjjel 6 óra alvás már megy, utána ráhúz még 3at). Addig addig tolta míg valóban csökkenni kezdett a mennyiség, pótoljam, miert nem adok neki teát stb....és akkor a sarkamra álltam és mondtam, hogy tudod mit? Hozd azt a ..... tápszert és tömjed vele a gyereket, nem érdekel. Sőt vidd el innen, és neveld te mindent tudó szent anyák képviselője én lelépek!
Természetesen ez mind hazugság volt de olyan szinten osszesz...ta magát, hogy azóta még azt is megkérdezi, hogy megfoghatja e.
Lehet rosszul tettem de neha mukodik t a fordított pszichológia mert megijednek.
A tejem azóta visszajött a normál mennyiségre, és semmi gond.
Valahogy vagy ijessz rá valamivel te is vagy tényleg amit előttem írtak, mondd meg neki h nincs szükség a tanácsaira, szólsz ha mégis
A gyereket nem kell annyira féltegetni, a baj anélkül is megtörténik ha akar... A másik meg, hogy sokkal strammabbak a babák mint gondoljuk.
Sógornődnek ne mesélj, vagy csak annyit amennyit muszáj. Nekem a nagynéném okoskodik (régen is-most is) állandóan, neki egy gyereke van, nekem kettő, elég ügyesen boldogultam mindig is tanácsok nélkül is mégis állandóan kiakar okosítani. Ha még így is okoskodik vagy szólj rá, hogy elég vagy tanuld meg kizárni a mondatait.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!