Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek normális, ma egy...

Szerintetek normális, ma egy 8 hónapos baba (lány) 12 kiló?

Figyelt kérdés
Csak anyatejet kap, de az anyuka nagyon sok szénhidrátot (főleg csokit) eszik. Ez is okozhatja a baba nagyobb súlyát?
2018. jún. 8. 20:40
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Az én fiam 9 és fél hós. 83cm és 11kg majdnem.

51cm és 3140 volt mikor született.

4centiket nőtt az első 4-5hónapban .

2018. jún. 8. 22:23
 12/24 anonim ***** válasza:
74%
Inkább az a gond, hogy 8 hónaposan csak anyatejet kap, már el kéne kezdeni a hozzátáplálást.
2018. jún. 8. 22:28
 13/24 anonim ***** válasza:
0%
8 hónapos lányom 8 kg, és rá is rámondják, hogy jó súlyban van. (71 cm, szül. 3,3 kg, 48 cm). A 12 eszméletlen sok. Mondjuk azt se értem, miért csak anyatejet kap. Egy 8 hónapos már bőven kaphat mást is, nem csak cicivel kéne tömni.
2018. jún. 8. 22:29
 14/24 anonim ***** válasza:
39%
Hát ez baromi sok szerintem. Biztos, hogy nincs valami anyagcsere vagy hormon betegsége? Ha nem tűnik aránytalannak a teste egy átlagos 8 hóshoz, akkor végülis lehet, hogy okés, de szerintem kaphatná a pürésített ennivalót hogy rostokat is egyen. Lehet hogy nem mozog eleget a korához képest.
2018. jún. 8. 22:43
 15/24 anonim ***** válasza:
0%
Az én 8 hos fiam 6660 gram, bár ő ultrapici, a “magassága” is :) mégis van rajta kis husi is. Kérdeztem az orvost, de megnyugtatott, hogy formás baba, úgyhogy ne aggódjak
2018. jún. 8. 23:09
 16/24 anonim ***** válasza:
22%

Ez tévhit. Ezért van ma, hogy a legtöbb elhízott csecsemő anyatejes.

Biztos, hogy el van hízva.

2018. jún. 9. 00:51
 17/24 anonim ***** válasza:
44%

Úristen, egy 8 hónapost fogyókúráztatni, megáll az ész. A csak anyatejes babák nőnek ahogy jólesik, leginkább genetika kérdése a dolog. Tényleg nagy baba, valószínűleg lassú a mozgásfejlődése (de gondolom ha késik vele, akkor azt kezelik gyógytornával), esetleg a szülei is ilyen állatok. És ettől még semmi hátránya nincs, nem lesz tőle elhízott (anyatejes babánál ez nem létezik, mire oviba megy, de legkésőbb 4-5 éves korára meg valószínűleg összenő az átlaggal). Van görbe súlyra, annak így egészen a tetején van, mondjuk a babák 1%-a ilyen nagy, de ez csak annyit jelent, hogy anyukának nehezebb emlegetnie.

Amúgy az én 8 hósom kb 70 cm, 8 kg, ez nagyjából a középmezőny. Ő is igény szerint szoptatott baba, és mivel blw-zünk, még nincs kiváltva étkezés (a WHO szerint egy éves korig az anyatej kéne hogy legyen a fő táplálék),de persze eszik már nagyon sok mindent, csak ici-pici mennyiségeket - ezt ugye ülni tudástól lehet elkezdeni, szóval innen is lehet gondolni, hogy talán lassabb a mozgásfejlődése.

Anyuka meg eszik amit akar, felnőtt ember, nem közügy az étkezése. Te ki vagy ebben a történetben, hogy úgy gondolod, jobban tudod mint a szülők, az orvos és a védőnő együtt?

2018. jún. 9. 04:01
 18/24 anonim ***** válasza:
0%
nagyon nem normális, a fiam 11 kg, 92 cm és 22 hónapos.
2018. jún. 9. 07:56
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ. Tényleg őszintén remélem, hogy rendeződni fog a fejlődése az évek során. A mozgásfejlődése kortársaihoz képest lemaradott (volt), ezért 2 hónapja stimulációs fejlesztésre viszik. Ha többet fog mozogni és az anyuka hajlandó lesz hozzátáplálni, biztosan javulni fog a helyzet.
2018. jún. 9. 14:18
 20/24 anonim ***** válasza:
30%
Mi közöd más gyerekémek a súlyához? Ennyire unatkozol?
2018. jún. 9. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!