Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha felforralom a tejet akkor...

Ha felforralom a tejet akkor ihat kakaót is 9 hós babám?

Figyelt kérdés

A védőnő mondta, hogy ehetünk már tejtermékeket, joghurtot, sajtot, főzhetek neki tejbegrízt. Ha felforralom a tejet és úgy adok hozzá kakaó port, akkor azt is megihatja szerintetek?

Eddig semmilyen ételtől nem volt baja, sem joghurt, sem sajttól, mindenből evett.

2010. jún. 16. 09:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és rizstejből is lehet csinálni tejbegrízt, tejberizst és kakaót.
2010. jún. 16. 11:13
 12/23 anonim ***** válasza:
Én úgy olvastam,hogy 1 éves kor után is higitani kell a tejet egy ideig fele-fele arányban!
2010. jún. 16. 11:22
 13/23 anonim ***** válasza:
90%

Unokaöcsémnek 5 évesen jött ki a tejallergiája, így én nem reckíroznék. Azt a pár hónapot ki lehet várni...

Az, hogy régen mi is azon nőttünk fel, az meg nem jelent semmit. Az akkor volt, most meg most van. Akkor legeltették a teheneket, most meg a legtöbb azt sem tudja, hogy mi az a fű. Mindenféle mesterséges táppal etetik őket. Én várnék. Tápszerrel/anyatejjel is lehet tejbegrízt csinálni, kakaót is.

Én várnék, de a te döntésed, te tudod, hogy mit csinálsz.

2010. jún. 16. 11:25
 14/23 anonim ***** válasza:

Szia

Nekem a dokink azt mondta,hogy ha betölti a babám a 11. hónapot,akkor már adhatok neki bolti tejet! Csak arra figyeljek,hogy minnél nagyobb zsírtartalmú legyen! Nem tudom még,hogy fogok-e neki adni 1 éves kora előtt,csak gondoltam leírom neked,hogy nekünk mit mondott a szaki! :)

Most 10.5 hónapos,és túrórudit,krémtúrót szokott enni.. A kefír,meg a joghurt nem igazán jött be neki...

Ja..és még valami..nekem még azt is mondta,hogy nem kell majd felesbe adni nekik,mert ezek már nem olyan tejek,mint amik régen voltak,mert egy csomó minden módosítva lett bennük..,vagy mi..:)

De amúgy 9 hósan szerintem is korai még bolti tejet adni. De ez persze csak az én véleményem,mindenki azt ad ügye a babájának,amit jónak lát..! :)

Valaki ilyenkor már töltött paprikát is ad a babájának,meg fasírtot,meg minden "s.z.a.r.t"... :)

2010. jún. 16. 11:57
 15/23 A kérdező kommentje:

Azt azért megnézném hogy mikor látott a bolti tej tehenet, max csak ha mellé tették a dobozt.

NA mindegy, csak egy kérdés volt, nem kell rögtön toroknak ugrani.

És ha már itt tartunk a laktózmentes tejet ihatja?

2010. jún. 16. 11:57
 16/23 anonim ***** válasza:

A laktózmentesben is van tejfehérje!!! Azért írtam a rizstejet. Nem csak a laktózra, vagyis a tejcukorra lehet érzékeny, hanem a tejfehérjére is. Nagyon sok babánál, amikor megpróbálják adni a tejet, hogy iszonyú hasmars jön rájuk, pedig a kefirt, a joghurtot, túrót és sajtot meg tudják enni, az nem okoz gondot.

Már többen is írtuk, hogy a tejfehérje allergia sajnos akár évekkel később is kijöhet. Ha jót akarsz a babádnak, tényleg várj még egy pár hónapot.

Egyébként meg pont azért sem adnék a kisfiamnak idő előtt bolti tejet, mert ki tudja, mi minden sz@r van benne, pont, ahogy írod: talán nem is látott tehenet. Akkor meg miért traktálnád ilyen mű izével?

2010. jún. 16. 12:02
 17/23 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem ez a tejes dolog túl van aggódva Régen min nőttek fel a gyerekek?Nekem 3 gyerekem van,és mindegyiknél 7 hónapos korban kezdtem el a felforralt tej használatát.Semmi gond nem volt.De aki anyagilag bírja a tápozást az tegye azt.
2010. jún. 16. 12:50
 18/23 anonim ***** válasza:

nem, nem ihat.

a tápszerbe tegyél kakóport, ha nagyon akarsz, de én ezt se tenném(hacsak máshogy nem issza meg)

ha szerinted a bolti tej nem látott tehenet, akkor meg miért akarod adni neki...ha szerinted is mű dolog.

ja, és igen, az allergia később is előjöhet és jön is, a férjem pl. súlyos, asztmatikus légúti allergiában szenved, ő tehéntejet kapott babakorában.

és az sem igaz, hogy régen sem lett semmi bajuk a babáknak, csak azt nem propagálták ennyire: nagymamám első babája újszülött korától tehéntejet kapott, és 7 hónaposan bélgyulladásban meghalt!

a tápszertől még egyetlen baba sem lett allergiás és nem halt meg.

akkkkkkkkkkkkkkkor minek kockáztatni????!!!

2010. jún. 16. 13:21
 19/23 anonim ***** válasza:
94%
Én is tehéntejet kaptam, és súlyos vashiányos vérszegény vagyok. Öcsém is tehéntejet kapott, és súlyos pollenallergiás, ráadásul mindketten elég korán hozzá lettünk táplálva, és tesóm még lisztérzékeny is. Na én ezek után biztos, hogy nem adok a fiamnak tejet, inkább tápszert, ha már egyszer nem szopik.
2010. jún. 16. 13:33
 20/23 anonim ***** válasza:
10:13 vagyok. Szerintem abszolút hajlam kérdése az egész. Ha a családban noincs és nem is volt allergiás, akkor sztem simán lehet adni. Ugyanúgy, ahogy a rák is kialakulhat, ha vki dohányzik, csak akkor lehet tüdőrákos, ha hajlamos is rá, ill. ha hajlamos rá, de nem bagózik, akkor is az lehet. Ugyanez a helyzet a tejjel is meg az allergiávai is.
2010. jún. 16. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!