Mikortól adhatom 8 hós kisbabámnak a következő gyümiket? Meggy, cseresznye, görögdinnye, sárgadinnye? A barackokat (sárga, őszi), szilvát azt tudom már adhatom, epret, málnát meg csak később, ugye? K ö sz i!
6 hónapos kortól adható
alma, őszibarack, meggy, gesztenye
burgonya, sárgarépa, sütőtök, cékla
gabona-pelyhek, rizs, búza, zab, kukorica
7 hónapos kortól adható
banán, körte, narancs, citrom
paradicsom, cukkini, saláta (főzeléknek elkészítve), brokkoli,
fehérrépa, pasztinák, zeller, spárga, tök, uborka (sütve vagy főzve),
passzírozott zöldborsó (héj nélkül), tökfélék
hús: csirke, pulyka
étolaj : 1 kávés- kanál / 1 dl főzelék petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma
8 hónapos kortól adható
kenyérhéj, kifli
szilva, ringló, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye
zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, csicsóka,
vörös- és fokhagyma (sütve vagy főzve), spenót,
sóska, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab
hús: marha, sertéshús, hal, csirkemáj legfeljebb heti 1 alkalommal
Ha a családban nem fordult elő allergiás megbetegedés: kefír,
natúr joghurt, túró, sajt, kis mennyiségben, főzelék vagy gyümölcs kiegészítéseként
árpa, rozspehely
bazsalikom, kakukkfű, borsikafű, borsmenta, szurokfű, citromfű, lestyán
gyümölcsteák
Szia!
Meggy,cseresznye,görögdinnye,sárgadinnye mehet már neki (mag nélkül)
Eper, málna egyik változat szerint 1éves kor után, a másik szerint 18hónapos kor körül.
10hós baba anyuja
Csak egy tanács: kisfiam 8,5 hónapos, tegnap kapott először cseresznyét. Olyanokat durrantott utána, hogy öröm volt hallgatni. Úgyhogy azzal óvatosan, ne adj neki sokat egyszerre. :)
Egyébként eper belsejét (levágtam a magokat tartalmazó külső részt) már kóstoltattam vele (pár falatot csak), az epret tartalmazó üveges bébiételeket ugyanígy csinálják. Arra pont jó volt, hogy most már tudom: nem allergiás rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!