Mikor mentek be a babátokhoz éjjel?
Még szokott enni éjjel is 3-5 óránként, de néha nem tudom, hogy csak fészkelődik, hogy kicsit felébredt, vagy éhes.
Olyan vagyok sokszor, mint a "kelj fel Jancsi" és nézem a sötétben a kisbabám többször is, hogy mi lesz, de így még annyit sem alszom.
4,5 hós
Ilyet én is sokat csináltam mert melletem van a kiságy.
De rájöttem hogy csak magamnak okozok vele gondot és pár honap után ki is buktam hogy nappal olyan lettem mint egy alvajáro.Megoldottuk a kiságyat attettük a másik szobába és igy nem keltem fel annyiazor éjjel viszont halotam h felsir.Az egészben az afuri hogy azota majdnem végialussza az éjszakát a saját szobájában.Már csak egyszer kell.De igy nem kelek fel a fészkelödésére.
Kb. 3 nap után rájöttem, hogy a légzésfigyelő nagyon jó találmány, de a bébiőr tök fölösleges nekünk. Ugyanis a szobája 2 lépésre van a miénktől. Ha éhes volt, akkor annyira ordított, hogy azt kis túlzással az egész lakópark hallotta. De ha csak nyöszörgött, cummogott a cumin, vagy akár csak pukkantott, még azt is hallottam a bébiőrből. Semmit nem aludtunk, se a párom, se én. Na ekkor kikapcsoltuk a bébiőr részét.
Jobban teszed, ha te is kikapcsolod. Ha azért ébred fel, mert éhes, azt úgyis meghallod.
Én átmentem a gyerekszobába aludni, így a párom egyáltalán nem ébredt fel soha éjjel, kipihenten tudott dolgozni menni, én meg nem a kiságyban, hanem magam mellett altattam a kicsit, így egyáltalán nem kellett fölkelnem. A baba az anyukája mellett nyugodtabban alszik, ha meg éhes, könnyebb megszopiztatni. Én sokszor végigaludtam a szopikat is, a lányom kis önkiszolgáló, rácuppant a cicire, s ha jóllakott, bealudt, kész. Éjjeli sírás nem volt, ringatás, járkálás sem. Azt is megszokta, hogy nem abban az időpontban fekszem, mint ő, de mivel biztos lehetett abban, hogy előbb-utóbb mellette kötök ki, így addig is nyugiban aludt, amíg én nem voltam vele. Így volt időnk egymásra is a párommal.
A rendszer a mai napig maradt, azzal a különbséggel, hogy másfél évesen magától átszokott az ágyába (ekkor vettünk neki leesésgátlós gyerekágyat a kiságy helyett). Én maradtam ott a szobában a kétszemélyes fotelágyon. A lányom 22 hós. 36 hetes kismama vagyok. Ha születik a tesó, akkor is maradunk ennél a rendszernél, mert már bevált. :-)
Hát én nem költöznék át a férjem mellől a gyerekhez, az biztos, már valószínű el is vált volna tőlem:) Nem vagyok híve, hogy az anya együtt aludjon a gyerekkel, és már a fiam kapásból cáfolja a szülő melletti nyugodt alvás elméletet, ha együtt alszunk, akkor kétóránként nyöszörögve ébred, ha külön vagyunk, akkor nem kel fel, csak reggel. Arról nem is beszélve, hogy én sem alszom.
KApcsold ki a bébiőrt, semmi szükség rá, hidd el, ha kell, fel fogsz ébredni.
Én viszont bébiőrt használok, mert mindketten horkolunk és csak akkor ébrednék fel amikor már ordít, így soha nem tudnám visszaaltatni. Megébredek, ha hallom a bébiőrön, hogy nyöszörög és várok kb fél percet. Ezalatt vagy visszaalszik vagy ráerősít. Ha elkezd hangosabb lenni tuti éhes, viszem a tápszert megetetem és alszunk tovább. Ez így kb. 10 perc.
Ha a sírására kelnék, akkor 1 óra lenne a megnyugtatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!