Hogyan alakítsam a napunkat? Másnál minden nap ugyanabban az időben van evés és alvás?
Ne aggódj,mi 3 hósak vagyunk, de nálunk sem megy a rendszer dolog.Van hogy a manó 3/4 órát alszik, van hogy 3-t.És elég rossz evő,állandóan tömnöm kell,tápszeres,így a cumisüveg folyton készenlétben,mert egyszerre nem eszi meg a mennyiségét.Sétálni is mindenap máskor megyünk,mert mindig van valami,hol jön valaki,hol nekem kell intézni valamit,szval ne aggódj ha valami nem sikerül percre pontosan, a lényeg hogy a fürdés mindig egy időben legyen( ha a baba kívánja ,nem bírja tovább ez lehet fél órával előbb is),meg hogy tudja a baba hogy mi a sorrend,játék,evés pihi.Ha ezt megszokja,az már jó.
Boldog babázást!
Hát, én úgy vagyok vele, hogy van egy pár időpont ami fix, a többit úgysem lehet mindig ugyanúgy csinálni.
Nálunk így van:
A kisfiam délelőtt alszik, úgyhogy itthon vagyunk délelőtt, hadd aludjon nyugodtan. Közben persze evés, játék, teljesen változó időpontban. Az alvás is van, hogy 9-kor már elfárad és alszik, van, hogy csak 11-kor alszik el. Délután sétálunk, kb. 1,5 órát, van, hogy elszundít a babakocsiban, van, hogy nézelődik, de olyan is, hogy nem hajlandó meglenni benne, akkor leülök vele a játszótérre, hadd nézze a gyerekeket. A délután többi része evés, játék, Apával (néha nagyszülökkel) játék, aztán este 20:50-kor fürdés, 21:30-kor alvás.
Felboríthatja a napot egy váratlan látogató, ha esik az eső, és nem tudunk sétálni menni, ha elmegyünk bevásárolni, vagy valamilyen ügyet intézni, vagy éppen oltásra menni (időpontra ugye).
De én mindig úgy próbálom irányítani a dolgokat, hogy a babámnak jó legyen, pl. lehetőleg délelőtt nem megyünk sehova. A barátainkkal a kisfiam születése előtt 21 órakor találkoztunk, és borozgattunk-beszélgettünk hajnali 1-2-ig. Most délután 3 körül jönnek, és legkésőbb este 8-kor mennek, mert aztán fürdetnünk kell.
Szóval mindebből azt akartam kihozni, hogy tuttira jól csinálsz mindent, nem lehet monden napot hajszálra megtervezni ugyanúgy. Nálunk a baba "irányít", én legalábbis megpróbálom úgy csinálni, hogy neki jó legyen. Enni is akkor adok, amikor éhes, nem 3 óránként. És van egy kiegyensúlyozott, boldog babám. Az ő mosolya, kacagása mindennél többet ér!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!