Áront hogyan lehet becézni?
Férjem ezt a nevet akarja adni a babánknak, mert a nagylányomat én neveztem el :D
Nem rossz név, tetszik is. De hogyan lehet becézni?
Áronom van. Hideg kiráz az Áronkától 8pedig néha kicsúszik), még inkább az Áritól.
Becézni? Ahogy tetszik. Nálunk Muki, Mókus, Kukac, Burástya, Töki, Cirmi... és még sorolhatnám
Attól, hogy rövid név, még lehet becézni, ráadásul a kérdésre válaszoltam, így nem értem, hogy miért lettem a béka segge alá lepontozva. Jah, tudom, csak azért, mert nem szajkóztam azt, mint a többiek, hogy "minek a rövid nevet becézni". Hát, B.sszátok +!
Amúgy én a hosszú neveket sem szoktam becézni, a Tamást nem Tomizom, a Barnabást Barnabásnak hívom.
De gondolom ezért is jár lepontozás, úgyhogy ha erre veritek ki, akkor hajrá.
Köszi! Mindenkinek ment a zöld:)
Én is erre gondoltam, hogy jobb, ha csak simán Áron. De a nagymama már Ronikázza, pedig még meg sem született.
Most ebből nekem az jött le, hogy neked baj, hogy a nagyi Ronikázza, mert ne Ronikázza, hanem Áronozza?
De nem tök mindegy, hogy hogy becézi, ha szereti? Sokszor fogja mondani, hogy "drága Kincsem" stb., pedig nem Kincsem a neve, hanem Áron. Akkor az is baj lesz?
Vagy az a baj, hogy még meg sem született? Vagyis akkor Ronikázhatja és becézheti, ha megszületett?
Nekem a nagyanyám a fiamat átkeresztelte, mert a nevét nem bírja megjegyezni, pedig nem bonyolult, ráadásul magyar név. Mégsem akarod ki rajta, egy becézésen meg végképp nem akadnék ki.
A mi Áron kisfiunk is Muki.Ez a beceneve.Az Áront nem becézzük.Nagymamák próbálkoztam Árus,Áruska,Ronikával,de már letisztáztuk és nincs ilyen.Az Áronka el szokott hangzani de azert az nem olyan szörnyű.
Milán lesz a tesó.Na már nála is elkezdőtek a Mili,Milu és hasonlók.A nagytesó egyébként Milónak vagy Milosnak hívja és ez nekünk is megtetszett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!