Van kedvetek segíteni névötletekben?
Első babánkat várjuk, és az volt az ötletem, hogy férjem válasszon az mta oldaláról ami neki tetszik, ezeket gyűjtötte össze.
Fiú: Ábel, Adrián, Attila, Dominik, Hunor, Henrik, Kende, Keve, Noel, Patrik
Lány: Alíz, Adelin, Bianka, Diána, Flóra, Hajnal, Jázmin, Korina, Mila, Vivien, (van még Emma és Édua de vezetéknév miatt nem adnám..)
Tudom, elég vegyes stílus 😂
Nekem igazából mind tetszik ezek közül, ezért is nehéz dönteni
Nektek mi a véleményetek? Melyiket adnátok melyiket nem? Esetleg van kedvencetek ami nincs a listán?
Vezetéknevünk ei végződésű
Első körben kizárnám a magánhangzóval kezdődőket, mert két magánhangzóra végződik a vezetéknevetek, és akkor már 3 magánhangzó kerül egymás mellé, ami nem harmonikus hangzású.
Végül ezek tetszenek a legjobban:
Fiú:
Dominik
Hunor
Henrik
Lány:
Bianka
Diána - nekem nagyon bejön, de a feleségem megvétózta
Flóra - ez mindkettőnknek tetszik, de a vezetéknevünkhöz nem megy (nekünk 2 mássalhangzóra végződik a vezetéknevünk, és akkor a két név határán -rsfl- lenne, ami borzasztóan hangzik)
Fiúk közül csak az Attila tetszik. De azt adnám a saját gyerekemnek is. :))
Lányok közül: Diánát adnám is a gyerekemnek, ezen kívül nem rossz még a Flóra és esetleg az Alíz (de az felénk nagyon gyakori).
Dominik
Alíz, Adelin, Bianka, Diána, Flóra, (Emma)
Amit adnék fiúból
Attila, Hunor, Patrik -és a Hunort választanám, mert a Hunor az a kedvenc fiúneveim között van.
Amit lányból adnék
Adelin, Bianka, Diána, Flóra, Hajnal, Jázmin
és ezek közül fogalmam sincs, melyiket választanám
Szűkítem a kört
Adelin, Flóra, Hajnal, Jázmin
Ennél jobban most/pillanat nem tudom:D
Köszönöm a sok segítő választ, bár még mindig nem sikerült döntenünk... megvárjuk a köv. uh-t hátha látni hogy fiú vagy lány :)
Nagyjából már leszűkítettük, de nehéz, mert páromnak egészen extrém ötletei vannak nevek terén.. :D
Fiúk közül az Ábel, Attila, Hunor és Henrik ami esélyes (ehhez most hozzácsapódott a Honor párom részéről..)
Lány neveknél az Adelin, Korina és Mila ami talán megfelelő, de még a Vivien és Jázmin is tetszik.
Szóval sokra nem jutottunk, reménykedünk hogy uh után valami kiderül.. :)
És köszönjük a sok segítséget, és hasznos tanácsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!