Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden estének ilyennek kell...

Minden estének ilyennek kell lennie?

Figyelt kérdés

Apa sötétedésig a kertben van, minden rám hárul.

6 körül megkezdődik az őrültek háza-na nem mintha addig nem az lenne...

Kislányom éhes,megetetem, aztán aludna, de nem tud, ezért üvölt. Közben nagylányom éhes, etetem, és minden falat után rohanok nyugtatni a kicsit. Aztán a kicsi mire elaludna fürdés idő van, leteszem-ezért üvölt, odakészítem a fürdőt, addig a nagy vagy lábatlankodik vagy rosszalkodik vagy fogalmam sincs mit csinál, mert nem tudok rá figyelni. Megfürdetem a kicsit, megint enni kér, amíg készül üvölt, a nagy rosszalkodik. Végre lerakom a kicsit, a nagy üvölt, a kicsi nem tud aludni... végre elalszik, fürdetem a nagyot, majd az ő procedúrás altatása-és csak remélem, hogy a kicsi nem sír fel közben...

Minden esete egy idegbeteg vagyok és alig várom, hogy 22 körül ágyba zuhanhassak...

2 éves és 3 hós anyukája

Ti hogy csináljátok?

2010. jún. 14. 19:27
 1/9 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez van.Este én is alig várom,hogy ágyba kerüljek.A lányom 27 hónapos,a fiam pont 3 hós.

Szerintem az esték szinte mindenhpl így zajlanak.Nálunk annyiból jobb,hogy a fiam nem ordít,szerencse nyugis baba.Csak mikor éhes akkor igen is követeli.

A lányom 21.30 körül alszik el úgy ,hogy vele kell addíg amíg el nem alszik,mert kiveri a cirkuszt .Sajnos az alvásunk az nagyon katasztrófa.

Kitartás,hamar felnönek.

2010. jún. 14. 19:35
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem tusdom, de nakem ha párom itthon van és nem dolgozik, akkor segít.

Mondjuk nálunk egy nagy(10 éves) van és egy kicsi (15 hós), de ha itthon volt/van, akkor az azt jelenti, hogy velünk van és nem máshol, segít, sőt a kicsivel pár hónapos kora óta ő fürdik.

És hétvégén is együtt van a család, ha nem dolgozik.

Mondjuk nekünk a kertben max füvet nyírni kell (párom szokta), a többit locsolás, seprés...én csinálom.

2010. jún. 14. 19:40
 3/9 anonim ***** válasza:
Beszélj a férjeddel, hogy ez így neked sok, kérd meg, hogy segítsen egy keveset.
2010. jún. 14. 19:40
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem is a férjednek illene segíteni, elvégre az apjuk is, nem csak a férjed. Jobban is érdeklődhetne a gyerekei után, mintsemhogy a kertben kapirgáljon. Pedig az apák szeretnek fürdetni.
2010. jún. 14. 21:00
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát az én férjem mindig is utált fürdetni..

Igen, ma is emiatt vitáztunk, hogy néha segíthetne, mert ez nekem sok most így kicsit.

De azt megértem, hogy a kertészkedés és miattunk van, hogy ne kelljen megvennünk a zöldséget, gyümölcsöt, szóval ő nekünk akar jót ezzel-csak nem közvetlenül ...

Fárasztó így mindig "egyedül"

2010. jún. 14. 21:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia! Elolvasván a kérdésedet, felmerült bennem, hogy a nagyobb nem lehet kint apával a kertben, amíg a picit ellátod teljesen? Nekem 3,5 éves a nagy 7 hós a kics, de kezdetek óta szétválasztottam a fürdetést etetést. A kicsit fél nyolckor leteszem aludni, megfürdetve, jóllakottan elszórakoztatja magát a kiságyban, amig a nagy fürdik, vacsorázik miegymás. Lehet, hogy nálatok is működne, főleg, hogy a nagyobb gyermek későn alszik el.

Esetleg fáraszd le azzal, hogy bevonod a kicsi körüli teendőkbe. Sok sikert és kitartást. Bár lehet, hogy nem ártana, ha a pároddal beszélnél. Esetleg átadnád neki a 2 gyerkőcöt, hogy rendezze le őket egy este. Talán utána megértőbb lenne....

2010. jún. 14. 21:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Most olvastam, hogy mennyi kerti munka van. Esetleg akkor egy estére cseréljetek....
2010. jún. 14. 21:16
 8/9 A kérdező kommentje:

Küldeném én ki, menne is a lányom, de apa meg sem próbál a lány mellett kertészkedni, mert hogy csak rá kéne figyelni és tönkretenné amit csinál...

Na meg akkor már etetésidő van a nagynak is.

Szokott segíteni fürdetni, de általában abból is csak a vita van, mert mindig olyat csinál, amit nem kéne.. de tudom, ez ezzel és ezzel a korral jár.

Igen, szoktam kívánni, hogy kerüljek mondjuk egy hétre kórházba, akkor megtudja apa, milyen élet ez--- csak az a baj, hogy mama itt lakik mellettünk, levenné a terheket róla...igazából nem tudná meg milyen ez...

2010. jún. 14. 21:19
 9/9 anonim ***** válasza:

Elsö agyok.Akkor a mama ha közel lakik miért nem viszi el a nagyobbat 1-2 órára napközben,és akkor te nyugodtan lehetnél.....Hidd el sokat jelentene.

Nekem néha a lányom átmegy a szomszédnénihez,hát nekem azok a percek aranyat érnek.Félre ne érts.Èlek halok a lányomért......

Szüleim 1000km re laknak,anyósomék 60km re.Nekem Rebeka néha megy az apjával locsolni,igaz ö is többet árt,mint használ,de ez van.Engedd te is ki a nagyobbat az udvarra úgy,hogy a fél szemed rajta van.Te addíg csinálj amit tudsz a picivel.

Elözször etesd meg a kicsit,fürdessd,majd tedd le az ágyikóba.Utána jöhet a nagyobb.Nálunk néha fürdet apa,de ritkán.

E`n elözször fürdetem a kicsit,amíg ö a pelenkázón van,a lányom is belepattan a kádba.Ha a fiam kész,beviszem a kiságyba,és megyek vissza a nagyhoz.

Van,hogy a kicsi kinlódik amíg a lányom elrendezem,de annyit lehet.Pár perc.

Meglehet oldani......

Ha tudok valamiben tanácsot adni,lelkileg segíteni írj privit,esetleg ide.

2010. jún. 15. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!