Minden estének ilyennek kell lennie?
Apa sötétedésig a kertben van, minden rám hárul.
6 körül megkezdődik az őrültek háza-na nem mintha addig nem az lenne...
Kislányom éhes,megetetem, aztán aludna, de nem tud, ezért üvölt. Közben nagylányom éhes, etetem, és minden falat után rohanok nyugtatni a kicsit. Aztán a kicsi mire elaludna fürdés idő van, leteszem-ezért üvölt, odakészítem a fürdőt, addig a nagy vagy lábatlankodik vagy rosszalkodik vagy fogalmam sincs mit csinál, mert nem tudok rá figyelni. Megfürdetem a kicsit, megint enni kér, amíg készül üvölt, a nagy rosszalkodik. Végre lerakom a kicsit, a nagy üvölt, a kicsi nem tud aludni... végre elalszik, fürdetem a nagyot, majd az ő procedúrás altatása-és csak remélem, hogy a kicsi nem sír fel közben...
Minden esete egy idegbeteg vagyok és alig várom, hogy 22 körül ágyba zuhanhassak...
2 éves és 3 hós anyukája
Ti hogy csináljátok?
Nálunk ugyanez van.Este én is alig várom,hogy ágyba kerüljek.A lányom 27 hónapos,a fiam pont 3 hós.
Szerintem az esték szinte mindenhpl így zajlanak.Nálunk annyiból jobb,hogy a fiam nem ordít,szerencse nyugis baba.Csak mikor éhes akkor igen is követeli.
A lányom 21.30 körül alszik el úgy ,hogy vele kell addíg amíg el nem alszik,mert kiveri a cirkuszt .Sajnos az alvásunk az nagyon katasztrófa.
Kitartás,hamar felnönek.
Nem tusdom, de nakem ha párom itthon van és nem dolgozik, akkor segít.
Mondjuk nálunk egy nagy(10 éves) van és egy kicsi (15 hós), de ha itthon volt/van, akkor az azt jelenti, hogy velünk van és nem máshol, segít, sőt a kicsivel pár hónapos kora óta ő fürdik.
És hétvégén is együtt van a család, ha nem dolgozik.
Mondjuk nekünk a kertben max füvet nyírni kell (párom szokta), a többit locsolás, seprés...én csinálom.
Hát az én férjem mindig is utált fürdetni..
Igen, ma is emiatt vitáztunk, hogy néha segíthetne, mert ez nekem sok most így kicsit.
De azt megértem, hogy a kertészkedés és miattunk van, hogy ne kelljen megvennünk a zöldséget, gyümölcsöt, szóval ő nekünk akar jót ezzel-csak nem közvetlenül ...
Fárasztó így mindig "egyedül"
Szia! Elolvasván a kérdésedet, felmerült bennem, hogy a nagyobb nem lehet kint apával a kertben, amíg a picit ellátod teljesen? Nekem 3,5 éves a nagy 7 hós a kics, de kezdetek óta szétválasztottam a fürdetést etetést. A kicsit fél nyolckor leteszem aludni, megfürdetve, jóllakottan elszórakoztatja magát a kiságyban, amig a nagy fürdik, vacsorázik miegymás. Lehet, hogy nálatok is működne, főleg, hogy a nagyobb gyermek későn alszik el.
Esetleg fáraszd le azzal, hogy bevonod a kicsi körüli teendőkbe. Sok sikert és kitartást. Bár lehet, hogy nem ártana, ha a pároddal beszélnél. Esetleg átadnád neki a 2 gyerkőcöt, hogy rendezze le őket egy este. Talán utána megértőbb lenne....
Küldeném én ki, menne is a lányom, de apa meg sem próbál a lány mellett kertészkedni, mert hogy csak rá kéne figyelni és tönkretenné amit csinál...
Na meg akkor már etetésidő van a nagynak is.
Szokott segíteni fürdetni, de általában abból is csak a vita van, mert mindig olyat csinál, amit nem kéne.. de tudom, ez ezzel és ezzel a korral jár.
Igen, szoktam kívánni, hogy kerüljek mondjuk egy hétre kórházba, akkor megtudja apa, milyen élet ez--- csak az a baj, hogy mama itt lakik mellettünk, levenné a terheket róla...igazából nem tudná meg milyen ez...
Elsö agyok.Akkor a mama ha közel lakik miért nem viszi el a nagyobbat 1-2 órára napközben,és akkor te nyugodtan lehetnél.....Hidd el sokat jelentene.
Nekem néha a lányom átmegy a szomszédnénihez,hát nekem azok a percek aranyat érnek.Félre ne érts.Èlek halok a lányomért......
Szüleim 1000km re laknak,anyósomék 60km re.Nekem Rebeka néha megy az apjával locsolni,igaz ö is többet árt,mint használ,de ez van.Engedd te is ki a nagyobbat az udvarra úgy,hogy a fél szemed rajta van.Te addíg csinálj amit tudsz a picivel.
Elözször etesd meg a kicsit,fürdessd,majd tedd le az ágyikóba.Utána jöhet a nagyobb.Nálunk néha fürdet apa,de ritkán.
E`n elözször fürdetem a kicsit,amíg ö a pelenkázón van,a lányom is belepattan a kádba.Ha a fiam kész,beviszem a kiságyba,és megyek vissza a nagyhoz.
Van,hogy a kicsi kinlódik amíg a lányom elrendezem,de annyit lehet.Pár perc.
Meglehet oldani......
Ha tudok valamiben tanácsot adni,lelkileg segíteni írj privit,esetleg ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!