Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak babám kirepedt...

Mit csináljak babám kirepedt fültövével?

Figyelt kérdés

8 hónapos és kirepedt a fültöve. Gondolom a nagy melegtől bepállott neki és most nagyon csúnya, olyan, mintha gombás lenne. Hintőpor, alkohol szárítaná és eleve sebes, véres, próbáltam a bepantent, sudocremet, de attól meg elvileg még jobban befülled. Tanácstalan vagyok. Szegénynek nagyon viszket, állandóan vakarja, már nagyon csúnya, tiszta piros és sebes.

Megyünk majd dokihoz, de csak kedden, addig mit csináljak, hogy rondább ne legyen. Esetleg betadine oldat?

2010. jún. 13. 20:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Én is a Betadinra gondoltam!
2010. jún. 13. 20:50
 2/10 anonim ***** válasza:
Mint az előttem szóló írta, Betadin oldattal kend be. A kenőcsök krémek alatt szaporodnak a kórokozók. Erre a hintőpor sem jó az alkohol pedig csíp. Tehát Betadin!!!!
2010. jún. 13. 20:56
 3/10 anonim ***** válasza:
én mindig sudoval kenem nekünk 2 nap alatt rendbe jön,utánna pedig hintőporozom.
2010. jún. 13. 21:09
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Hányszor kenhetem Betadine-al egy nap? Reggel este, vagy lehet sűrűbben is?

A sudocremetől is rondább lett, már tiszta nedvedző truytis, a krémek nagyon nem jó megoldások.

2010. jún. 13. 21:14
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia!nekünk a doki neogranormon-t ajánlotta be is vált.
2010. jún. 13. 21:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem a saját kislábujjam szokott igy kirepedni melegben, én sebhintőport javaslok, mert fertőtlenit és szárit is. Ha az nincs, a Betadine ok, mert fertőtlenit. Krémekkel tényleg ne kend, és tartsd szárazon, akár Betadine + utána hintőpor.
2010. jún. 13. 21:52
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálunk is történt ilyesmi, a doki Tetran-Hydrocortison-t írt fel, másnapra szinte el is múlt.
2010. jún. 14. 00:55
 8/10 anonim ***** válasza:

tetrán kenőcs.

másnapra már sokkal szebb lesz neki és csak egyszer kend be vele egy nap.

2010. jún. 14. 13:50
 9/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a tetran kenőcs ötletet, kipróbálom. este meg reggel bekentem Betadinnal, kicsit szebb, nem olyan opiros, de végig van repedve és folyamatosan rá van száradva alvadt vér, ahogy piszkálja a lányom. A tetrán receptköteles?

2010. jún. 14. 15:25
 10/10 anonim ***** válasza:

utolsó vagyok.nem receptköteles meg tudod simán venni.

kisfiamnak is ki volt repedve de nem volt annyira mint te írod és már másnap látható volt a javulás. két napig kentem esténként és el is mult

mielőbbi javulást neki :)

2010. jún. 14. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!