Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik elso nevkent rovidet,...

Akik elso nevkent rovidet, masodikkent hosszu nevet adnak a gyerekuknek, azok melyiket hasznaljak?

Figyelt kérdés

Pelda: Anna Kamilla.

Akkor most az Annat hasznaljak, mert az az elso? De akkor minek kell melle a kulonleges hosszu nev? Ha meg a Kamillat hasznaljak, akkor minek kellett melle az Anna, vagy miert nem az Annat adtak 2. nevkent?

Nekem valahogy ugy logikus, hogy az elso nevet hasznalja a gyerek. Az enyemnek hosszu, dallamos elso neve van, a masodik pedig rovid, egyik nagymamaja emlekere kapta, ezt nem is hasznaljuk.

(De amugy csak kivancsisagbol kerdeztem szoval nem kell nekem esni.)

2018. máj. 2. 10:28
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nálunk felmerült, hogy két nevet kap és a másodikat használjuk. Azért mert az a név tetszett, de rosszul hangzott a vezeteknevvel. Végül más mellett döntöttünk, így egy neve lett a fiunknak.
2018. máj. 2. 12:10
 12/15 anonim ***** válasza:

Én ezek az okok miatt választok majd kettőt a lányomnak (listánk van a férjem kihúzta ami neki nem tetszik és a végleges döntés az enyém):

nagyon tetszik mindkettő

lesz lehetősége választani

nekem tetszik a nevem, de mindig irigyeltem azokat akiknek kettő van

jól hangzanak együtt

Egyébként valaki írta, hogy ha valakit x néven szólítottak az szólt h mától ő y?! Van egy ismerősöm, aki Péter Roland, az első nevét a hagyomány miatt kapta, általános iskola végéig azt is használta, viszont gimiben már Roli lett. Idősebb vagyok, aztán egy darabig Petiztem, míg egyre többször hallottam, hogy a második nevén szólítják így én is váltottam. Semmi fura nincs benne, két neve van azt használja amelyiket akarja. Ráadasul a szülei is tiszteleteben tartják a döntését.

2018. máj. 2. 12:36
 13/15 anonim ***** válasza:
A rövidebbet használják, ez az 1. nevük is.
2018. máj. 2. 13:01
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem mindegy a hosszúsága.

Nálunk is van a családban, aki a családban és általuk emlegetve a másodikat használja, de sok helyről az elsőn keresik (mert felnőttként már "lusta" magyarázkodni az ember mindenféle regisztrációknál), úgyhogy ebből már volt kavarodás, bár mind a kettőre hallgat persze. Szerintem a választékbővítés szempontjából is mindegy, hány nevet adsz a gyereknek, mert lehet hogy neki a kettőből egyik se fog tetszeni, míg az egyhez is hozzáírathat egy másikat.

2018. máj. 2. 14:59
 15/15 anonim ***** válasza:

Nálunk mindenkinek 2 keresztneve van és mindenki az elsőt használja. Általában a családi hagyomány és a jó hangzás miatt kapták/kaptuk. Van olyan ismerősöm, akinek szintén 2 keresztneve van, de a másodikat használja, mivel a szülei ezt a nevet szerették volna adni neki, de nem passzolt a vezetéknévhez, ezért került elé egy másik keresztnév.

Szerintem a név hosszúságának semmi köze ahhoz, hogy melyiket használja valaki.

2018. máj. 2. 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!