Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nem koszmó akkor mi?

Ha nem koszmó akkor mi?

Figyelt kérdés

barna foltok vannak a babám fején kb akkora helyen mint a kutacsa, meg hátul is egy kevés. De nem jön le neki, próbáltam kapargatni de semmi. Lehet a naptól?:O

Amúgy a babé sampont használjuk 3 hós kora óta, mert akkor hámlott a fejbőre.

7 és fél hós

2010. jún. 13. 12:25
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert kiraktad a tűző napra kalap nélkül???A babe samponnal ovatosan bánj,ne használd huzaamosabb idaeig,mert tönkre teszi a baba fejbőrét,hajgyökerei gyengék lesznek.Egyik ismerősömnek a kisfiának a haja is elkezdett töle hullani,mert sokat használták.A barna folt lehet anyajegy kezdemény is,de védőnőd biztos tud rá mondani okosat vagy a doki.
2010. jún. 13. 13:19
 2/6 anonim ***** válasza:

Fejkosz (szeborhoikus dermatitisz)

A fejkosz, vagyis a szeborhoikus dermatitisz a faggyúmirigyek hibás működése következtében alakul ki. Ebben a betegségben elsősorban csecsemők szenvednek életük első három hónapjában, de később is felléphet. Amennyiben a kiütés több hónapon keresztül tart és kemény pörkök alakulnak ki, úgy egy konstitúciós kezelés javasolt. Mindenekelőtt a hajas fejtetőn és a fej hátsó részén, de az arcon és ritkább esetben más testrészeken is a kipirosodott bőrön zsírosan csillogó, sárgás illetve pirosas-barnás korpa alakul ki. A korpa gyakran nagyon szorosan tapad a fejhez és egy olajos lepedéket képez, amelytől összeragad a haj. A tejótvarral ellentétben általában a fejkosz nem viszket.

Kísérő intézkedések

A napi hajmosás enyhe gyermek samponnal gyakran segít abban, hogy a korpát gyorsabban eltávolíthassuk. A keményebb pörköket babaolajjal vagy vazelinnel puhítsa fel (legjobb, ha egész éjszakán keresztül hatni hagyja a szert), mielőtt nagyon óvatosan egy kefével vagy fésűvel leválasztja azt a fejbőrről. Ha alatta a bőr sebes, kenje be gyermekének fejét körömvirág krémmel.

Nekünk egyszer ebben volt részünk, a lányom akkor 8 éves volt...

2010. jún. 13. 14:41
 3/6 anonim ***** válasza:

A fejkosz, nem a koszmó? Olyan, mintha azt írta volna le.

De másabb ott a bőre? Vagy ugyan olyan tapintású, mint máshol?

2010. jún. 13. 19:46
 4/6 A kérdező kommentje:

DE, ADOK RÁ KALAPOT! de nem varrom a fejére, így többnyire le is veszi, és még mielőtt ebbe is belekötnél 4 után megyünk csak ÁRNYÉKOS részre, ill félárnyékos de mivel mászik nem tudom,akarom fél méteren visszatartani.

A felülete egy egész picit eltér a fejbőrétől, de tényleg csak minimálisan. Ez most jött ki rajta 3-4 napja, kb 15 ilyen kis max fél milliméteres halványbarna foltocska.

2010. jún. 13. 21:26
 5/6 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

Nálunk úgy volt, hogy inkább a fülei mögött és a fejtetőn volt a lányomnak, mindig úszótanfolyam után. Akkor mondták, hogy több, mint valószínű, ott kapott el valamilyen gombás fertőzést. Nagyon csúnya volt szerintem, elég nehezen múlott el. Gyógynövényes sampont vettem rá, de nem babé-t, hanem teafaolajos sampont.

2010. jún. 13. 23:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy ilyen rövid idő alatt, ilyen sok. Mutasd meg a dokinak és írd meg légyszi, hogy mit mondott rá.
2010. jún. 13. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!