Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Betegség kerülgeti? Izzadt,...

Betegség kerülgeti? Izzadt, nyirkos az 5 és fél hónapos fiam egész teste. A szobában 24 fok van (estére fürdetésre 25-27 fok szokott lenni).37,4 a hője leszámítva, de ruhát is kellett cserélnem rajta annyira vizes volt.

Figyelt kérdés
Máskor melegebb is volt már, mégsem lett ennyire vizes. Tegnap, és pár napja is 37,5-öt mértem neki este. Egyik percben jó a kedve, aztán nyűgös-mint máskor.Mi lehet a baj?
2008. okt. 29. 18:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
nagyon meleg van nálatok, mi fürdéshez 22 fokra, alváshoz 21 fokra állítjuk a hőmérsékletet. A fogacskája is jöhet, a hőemelkedése attól is lehet. Szerintem az lesz a baj.
2008. okt. 29. 19:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Előfordulhat,bár semmi sem látszik neki.Kályhával fűtünk,nem központival,így sajnos nem lehet beállítani a kívánt hőfokot.Köszi szépen a választ.
2008. okt. 29. 20:22
 3/9 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem meg éppen,hogy kell a 27fok a kicsinek!22fokban én felöltözve is fázok,nemhogy vizesen.a minek a 24fokos szobában végig ordította a fürdést és jégcsap volt a keze a végére.Nem szabad meg fázítani őket.Két napja én is észre vettem,hogy mire felöltöztettem szegényt, meg kiszívtuk a nózit amit utálunk,vizes lett a buksija de utána kiszellőztettem és normális lett...mit mondjak én is beleizzadok a fürdetésbe.Nekem a drnő azt mondta ,hogy csak a lázat csillapítsam a hőemelkedésnél esetleg egy kis panadol babyt adjak neki.Amúgy mi is 25-26fokban alszunk és néha még hideg is a gyerek hajnalban...meg nem érezzük,hogy ennyire meleg lenne ,mert a falak elszívják a hőt..nyáron megint más,mert akkor a falak is fűtenek.4hós kisfiú mamája
2008. okt. 29. 22:02
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

hát nem tudok ítélkezni, és nem is akarok, de azért a 25-27 fok az alváshoz az azért nagyon durva. Attól, hogy te fázol, nem biztos, hogy a babád is.

NEM SZABAD!!!!!!!!!-ennyire fűteni.

Sokat szellőztess, és vidd ki a levegőre a picit.

Nwkwm 2 picim van, 21 fok van nappal a lakásban, 18 éjjelre, és van, hogy még gy is leizzadnak a gyerekek.

Nem is csoda, hogy megbetegetdnek a gyerekek, ha így van rájuk fűtve.

A 37,5-ös "lázat" ami nem láz, azt nem kell csillapítani, mert ha minden kis hőemelkedésre adsz neki gyógyszert, ha beteg lesz, nem fog neki használni, mert megszokja.

2008. okt. 30. 00:07
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha én pár napja már esténként hőemelkedést mérnék,minden bizonnyal megmutatnám a dokinak a babámat,vagy tanácsot kérnék tőle,esetleg a védőnőtől!Sztem is nagyon meleg van nálatok,az sem tesz jót,az biztos.De a khzban el is mondták,h alváshoz max.21 fok legyen,nappal is elég a 22!5 hós baba anyukája
2008. okt. 30. 00:33
 6/9 anonim ***** válasza:

Nézd,csak segíteni akarok!

Először is a babád mutasd meg orvosnak ha nem múlik el a hőemelkedés, de bizony igazuk van a többieknek.Egyszer ráhagytam 2 órára a páromra a manót.24 fok volt bent,jól felöltöztette,jól betakargatta,és elaludt a pici,aludt neki végig,majd mikor megjöttem,jó meleg volt,leöltöztettem,és 37,8 volt a hője..

Azóta sem fordult elő, de ez olyan lehet ha ebben a szobai hőmérsékleten hagyod,semmiképp ne öltöztesd fel nagyon,mert etz nekik olyan mint nekünk nyáron a hőguta.

A meleg száraz levegőtől ráadásul könnyen asztmaszerűség is kialakulhat,ha tartós.

Mondom csak segíteni akarok,mi is kályhával fűtünk,és bizony sokszor meleg van,én alig adok rá ruhát,éjjel meg nézegetem,és ahogy kezd lehűlni a rendszer,úgy takargatom.

De biztonság kedvéért vidd el dokihoz.

2008. okt. 30. 10:38
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek,hogy válaszolt,természetesen igazatok van.Nappal nem fűtünk be,csak estére,és komolyan mondom 3 db fától lett 24 fok.Nagyon nehéz szabályozni.Viszont fürdés után,vagy már előtte fél órával sem szoktunk rátenni többet.Éjjelre bodyt kap,meg rugit,mivel hajnalra lehűl a szoba,és az öltöztetés miatt nem akarom felkelteni.Viszont sokáig nem,vagy csak alig takarom be,csak amikor már mi is alszunk,akkor teszem rá a takaróját.Teljesen igazatok van,majd igyekszünk okosabbak lenni.Amúgy párologtatunk.
2008. okt. 30. 18:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem,megmutattam orvosnak,szerinte is a meleg miatt lehetett,de a foga sem kizárt.
2008. okt. 30. 18:40
 9/9 anonim ***** válasza:
A 3.vagyok.Jól tetted,h megnézetted a babát,és örülök,h semmi baja!Jó babázást.
2008. okt. 30. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!