15 hós kisfiamat elküldték nevelési tanácsadóhoz mert a doktor nénink szerint problémás. Volt valaki hasonló helyzetben? Több lent.
Hat en nem tudom de az en kisfiam is utal orvoshoz menni picibaba kora ota... nalunk is alig tudtjak megnezni pl a torkat, vagy meghallgatni, a meresrol nem is beszelve. 3 eves mult, de emiatt meg soha sehol se gyerekorvos se vedono nem mondta, hogy nevelesi tanacsadas kene. Pedig ez mar a 3. gyerekorvosunk miota szuletett.
Az, hogy nem beszel meg nagyon, nem baj, meg csak 15 hos. Boven van ideje hogy behozza. Hogy babanyelven nem magyaraz, azt nem tudom problema-e vagy sem.
Ha megvizsgálják, akkor vagy az derül ki, hogy minden rendben vele, vagy az, hogy valami problémája van - ez utóbbi esetben tudnak kezdeni vele valamit, hogy rendbe jöhessen.
Ha nem viszed el és van vele gond, akkor ezzel csak neki teszel rosszat, mert nem kerül idöben szakemberhez.
15 hónapos gyereket mi ertelme van nevelési tanácsadóhoz vinni?
Amúgy meg szerintem teljesen normális, ha egy kisgyerek sir az orvosnál, hiszen 10 esetből 9szer valami olyan történik vele, ami fájdalmat okoz neki. A felnőttek is reagálnak a rossz emlékkel összeköthető szituációkra, miért várna el barki is mást egy kisgyerektől ?
Minket neurológus küldött tovább ugyanilyen "panaszokkal" (izomtónus zavar miatt jártunk kontrollra, megkésett mozgásfejlődésű). Nekünk nem volt panaszunk rá, de neki nem tetszett, hogy a gyerek üvölt nála, nem bevonható, akaratos, semmit se mond... stb.
A pszichológus megvizsgálta és gyorsan megnyugtatott. Picit lassabban fejlődik bizonyos területeken (másban pedig gyorsabban), de az ég világon semmi baja.
A neurológus később is totál kóklernek tűnt. Nem minden orvos ért ahhoz, amit csinál. Sajnos.
Kedves Kérdező!
Mintha az én gyerekemről írtál volna,még a koruk is megegyezik.És az enyém is csak ezt mondja,hogy dedede.
Viszont én kérdeztem az orvost is, meg védőnőt is(mert én szívesen elvinném,hogy lássa viselkedéssel foglalkozó szakember), de azt mondták ,hogy ez normális,ilyenek a gyerekek.
Valószínű,hogy semmi baja a gyerekeinknek, de ha van lehetőséged vidd el, hátha adnak valami jó ötletet a vad hisztik kezelésére.(Én annyit kaptam, hogy ne járjak vele sehova, se bankba, se postára se boltba,CSAKjátszótérre,és majd 5 éves korában már nem fog így viselkedni,jah és ne használjak babakocsit-nem tud még rendesen járni-mondjuk ezeken jót röhögtem).
Szerintem vidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!