Van remény, hogy formás feje lesz a babámnak?
Szia! Ne keseredj, amint elkezd ülni, mászni, vagyis hosszabb időre elemeli a fejét a vízszintestől, elkezd rendeződni. De!
Elképzelhető, hogy kötöttek a háti és nyaki izmai, és amiatt sem fordul szívesen a másik oldalra.
Nekem ikreim vannak, az alsó baba valószínűleg kicsit "be volt szorítva a medencéhez" és azt mondták, már méhen belül "elfeküdte". Ez méhen kívül folytatódott és 3 hónapos korára szinte teljesen ellaposodott a feje. Én nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, gondoltam, majd rendeződik, de az ortopédián a doktornő elküldött bennünket gyógytornára. Egy héten egyszer mentünk, ott a gyógytornász megmutatta, hogy kell tornáztatni, kaptunk házi feladatokat is. Megcseréltük őket az ágyban, álmában mindig megfordítottam a fejét, illetve sokat tornáztunk.
2-3 hónap alatt nagyon sokat fejlődött, éreztem, ahogy napról napra könnyebb a tornánál az ellenirányú forgatás, és szépen lassan észrevettük, hogy már magától is elfordul álmában. Aztán elkezdte szépen forgatni a fejét mindkét irányban, a hajkikopása is majdnem középen lett.
Ma már 10 hónaposak, gyönyörűen fejlődnek, szép kerek a buksi. Ha nagyon megnézzük, még mindig nem tejesen szimmetrikus, de az ortopéd-doktornő amúgy is 1 éves korra prognosztizálta a kikerekedést.
Ja, és amint annyira nem szeretek hallani, de mindenki elmondja: "majd a haja úgyis eltakarja" :-)
nyugi.
kisfiam feje is aszimmetrikus volt nagyon, kb 12 hónapos korában múlt el, amikor a kutacsa is bezáródott. addig türelem.
Próbáltad fordítva tenni az ágyba? hogy a feje ott legyen ahol a lába szokott. Pl fényforrással arracsalogatni, hogy abba az irányban égjen egy kis lámpa, amerre fordulnia kellene.
Én ezeket próbáltam, kisfiamnak és kislányomnak is lapos volt a fejecskéje pár hónaposan. Mindketten rendbejöttek, szinte semmi nem látszik már belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!