Papíron fèrj lemondatasa a születendő gyermekekről?
Sziasztok! Fèrjnèl vagyok, viszont a babámat nem tőle várom. Mivel mèg nem váltunk el így elvileg az ő v.nevèt fogja viselni, amit sem apa sem èn nem szeretnénk. Azt hallottam, hogy ha esetleg nem válunk el addig, ha ír egy lemondó nyilatkozatot, hogy nem az ő gyereke akkor talán lehetne apa nevèn. Tudnátok nekem ebben segíteni, hogy ez igaz-e ès, ha igen akkor mi a teendő?
Előre is köszönöm.
Elvileg bementek mindhárman egyutt az obkormanyzathoz az anyakonyvi hivatalba, es mindharman nyilatkoztok arrol, hogy ki az apa, es hogy kinek a nevet viselje a gyerek, de nem tudom hogy ezt hazasan is lehet-e, vagy csak mar a valas utan.
Viszont ebben az esetben kerhettek valast gyorsitott eljarasban, majd pedig 2 tanus eskuvo gyorsitott eljarasban a baba apukamaval, az egesz 1 honap alatt kesz, es akkor nincs gond, hazassagi anyakonyvi kivonat alapjan az o nevet fogja kapni a gyerek.
Tudtommal amíg házasok vagytok,sajnos senkit sem érdekel az új kapcsolatod,akkor is a férjed nevét fogja kapni. Esetleg a tiedet kaphatja talán.
- ha házasságban él az anya, akkor a házastárs nevére anyakönyvezik az újszülöttet
(akkor is, ha a házasság „csak papíron” áll fenn már régen, mert az anya vagy mindketten
már új kapcsolatban élnek! Érdemes tehát már a baba tervezésekor erre is gondolni!)
Innen idéztem:
Ezt is érdemes elolvasni:
Gyorsan el kell válni, az új társhoz hozzámenni. Nálunk ugyanez volt.
Nem mondhat le a gyerekről amíg házasok vagytok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!